Vatikan

Haradinaj: Očekujem da nas Vatikan prizna

PRIŠTINA - Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj kazao je da je tzv. Kosovo sporazumom u Vašingtonu napravilo veliki korak naprijed.

Vatikan priručnikom utiče na biskupe da prijavljuju pedofiliju

RIM - Vatikan je danas poručio biskupima širom svijeta da treba da prijave slučajeve seksualnih zločina sveštenstva policiji, čak i kada nisu zakonski obavezani, u naporima da primora crkvene vođe da zaštite maloljetnike od sveštenika predatora.

Akcija policije u Vatikanu zbog istrage moguće korupcije

Vatikanska policija izvršila je pretres odjeljenja zaduženog za održavanje i restauraciju u Bazilici Svetog Petra, zaplijenivši dokumenta i računare kako bi istražila potencijalnu korupciju.

Uhapšen italijanski biznismen koji je pomogao Vatikanu da kupi zgradu u Londonu

RIM - Policija je uhapsila italijanskog biznismena koji je pomogao Vatikanu da kupi luksuznu imovinu u Londonu prema kontroverznom sporazumu.

Vatikan zdravstvenim radnicima poklanja besplatan ulazak u muzeje

Zdravstveni radnici u Italji moći će besplatno ući u Vatikanske muzeje u "znak zahvalnosti" za napore u borbi protiv kovida-19, saopštila je Sveta Stolica.

Papa poručio: Ljudi važniji od ekonomije

RIM - Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo obratio se danas vjernicima na Trgu Svetog Petra u Rimu i ukazao na važnost liječenja ljudi, a ne da se čuva novac za pomoć privredi.

Muzeji Vatikana počinju sa radom 1. juna

Muzeji Vatikana, koji predstavljaju glavni izvor prihoda, biće otvoreni 1. juna.

Marko Škraba iz Vatikana za "Nezavisne": Na Trgu Svetog Petra je tužno i pusto

U Vatikanu je danas pusto, rekao je Marko Škraba, vicerektor Hrvatskog papinskog zavoda Svetoga Jeronima u Rimu.

Vatikan otkazao sve proslave i skupove uoči Uskrsa

RIM - Papa Franjo neće predvoditi nijednu vjersku proslavu ili skup uoči Uskrsa zbog širenja virusa korona, saopšteno je danas iz Vatikana, što je potez bez presedana u novijoj istoriji.

Italijanski gradovi pusti, virus korona rastjerao turiste

RIM - Italija zbog straha od virusa korona gubi velike količine novca koje bi imala od stranih turista, a gradovi kao što su Rim, Venecija i Firenca, koji su obično prepuni ljudi, sada su prazni, sa tek ponekim turistom.

Najčitanije