Vatikan

Muzeji Vatikana počinju sa radom 1. juna

Muzeji Vatikana, koji predstavljaju glavni izvor prihoda, biće otvoreni 1. juna.

Marko Škraba iz Vatikana za "Nezavisne": Na Trgu Svetog Petra je tužno i pusto

U Vatikanu je danas pusto, rekao je Marko Škraba, vicerektor Hrvatskog papinskog zavoda Svetoga Jeronima u Rimu.

Vatikan otkazao sve proslave i skupove uoči Uskrsa

RIM - Papa Franjo neće predvoditi nijednu vjersku proslavu ili skup uoči Uskrsa zbog širenja virusa korona, saopšteno je danas iz Vatikana, što je potez bez presedana u novijoj istoriji.

Italijanski gradovi pusti, virus korona rastjerao turiste

RIM - Italija zbog straha od virusa korona gubi velike količine novca koje bi imala od stranih turista, a gradovi kao što su Rim, Venecija i Firenca, koji su obično prepuni ljudi, sada su prazni, sa tek ponekim turistom.

Prvi slučaj zaraze u Vatikanu

VATIKAN - Vatikan je saopštio danas da je jedan pacijent u zdravstvenoj službio bio pozitivan na testu prisustva virusa korona.

Papa negativan na virus korona

VATIKAN - Papa Franjo, koji zbog prehlade već nekoliko dana otkazuje pojedine aktivnosti, nije zaražen virusom korona, prenio je italijanski list Il Mešaggero.

Otvaraju arhive o pontifikatu "ratnog pape" Pija XII

RIM - Vatikan danas otvara arhive iz vremena pape Pija XII, kojem kritičari pripisuju to da tokom Drugog svjetskog rata nije protestovao protiv holokausta.

Papa Franjo se ne osjeća najbolje

RIM - Papa Franja je bolestan i neće prisustvovati današnjoj misi sa rimskim sveštenstvom u bazilici Svetog Jovana Lateranskog, saopštili su zvaničnici.

Osmanijeva traži od Vatikana da prizna Kosovo

PRIŠTINA - Predsjednica skupštine privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani zatražila je danas od predstavnika Vatikana u Prištini Žan-Mari Speica da papstvu prenese da razmotre priznavanje nezavisnosti Kosova.

Vatikan otvara arhiv sa dokazima o saradnji Stepinca i NDH

Kada 2. marta Vatikan otvori arhive iz ratnog pontifikata pape Pija 12. mnoge tajne, pa i ona oko aktivne saradnje kardinala Alojzija Stepinca i zločinačke NDH, biće napokon riješene. Već do kraja ove godine rezervisane su sve stolice u arhivu gdje će naučnici proučavati milione stranica koje se čuvaju u arhivu iz vremena Drugog svjetskog rata, podijeljenih u 121 tematsku cjelinu, pišu "Novosti".

Najčitanije