Vatikan

Papa Franjo: Zaštititi homoseksualce zakonima o istopolnim brakovima

RIM - Homoseksualci bi trebali da budu zaštićeni zakonima o istopolnim građanskim brakovima, izjavio je poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo.

U rezidenciji pape Franje potvrđen slučaj kovid-19

VATIKAN - Muškarac koji živi u papinoj rezidenciji Santa Marta bio je pozitivan na testu za kovid-19 i nalazi se u karantinu izvan ovog kompleksa, prenosi agencija Rojters.

Vatikan: Bez saglasnosti SPC neće biti kanonizacije Stepinca

Kanonizacija kardinala Alojzija Stepinca mora da bude trenutak zajedništva za cjelokupnu Crkvu, i katolike i pravoslavne, a kako na pravoslavnoj strani i dalje postoji otpor, do daljeg, Stepinac neće biti proglašen svetim, poručio je državni sekretar Svete stolice, kardinal Pjetro Parolin.

Haradinaj: Očekujem da nas Vatikan prizna

PRIŠTINA - Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj kazao je da je tzv. Kosovo sporazumom u Vašingtonu napravilo veliki korak naprijed.

Vatikan priručnikom utiče na biskupe da prijavljuju pedofiliju

RIM - Vatikan je danas poručio biskupima širom svijeta da treba da prijave slučajeve seksualnih zločina sveštenstva policiji, čak i kada nisu zakonski obavezani, u naporima da primora crkvene vođe da zaštite maloljetnike od sveštenika predatora.

Akcija policije u Vatikanu zbog istrage moguće korupcije

Vatikanska policija izvršila je pretres odjeljenja zaduženog za održavanje i restauraciju u Bazilici Svetog Petra, zaplijenivši dokumenta i računare kako bi istražila potencijalnu korupciju.

Uhapšen italijanski biznismen koji je pomogao Vatikanu da kupi zgradu u Londonu

RIM - Policija je uhapsila italijanskog biznismena koji je pomogao Vatikanu da kupi luksuznu imovinu u Londonu prema kontroverznom sporazumu.

Vatikan zdravstvenim radnicima poklanja besplatan ulazak u muzeje

Zdravstveni radnici u Italji moći će besplatno ući u Vatikanske muzeje u "znak zahvalnosti" za napore u borbi protiv kovida-19, saopštila je Sveta Stolica.

Papa poručio: Ljudi važniji od ekonomije

RIM - Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo obratio se danas vjernicima na Trgu Svetog Petra u Rimu i ukazao na važnost liječenja ljudi, a ne da se čuva novac za pomoć privredi.

Muzeji Vatikana počinju sa radom 1. juna

Muzeji Vatikana, koji predstavljaju glavni izvor prihoda, biće otvoreni 1. juna.

Najčitanije