Vatra

Raste broj nestalih i poginulih u katastrofi u Kaliforniji

PARADAJZ - Broj nestalih u najsmrtonosnijem i najrazornijem požaru u istoriji američke savezne države Kalifornija porastao je na 1.276, dok je u gradiću Paradajz pronađeno još pet tijela čime je i broj poginulih povećan na najmanje 76, saopštile su vlasti.

Nezaustavljivi požari divljaju Kalifornijom: Desetine mrtvih, stotine nestalih

Hiljade vatrogasaca i dalje se bore s najgorim požarom u istoriji Kalifornije koji je već odnio više od 30 života i daleko je od toga da je obuzdan, a više od 200 osoba smatra se nestalima.

U Istočnom Sarajevu izgorio automobil bivšeg pripadnika FUP-a

SARAJEVO - Vlasnik automobila tojota, koji je izgorio sinoć u ulici Hilandarska u Istočnom Sarajevu, je penzionisani policijski službenik Federalne uprave policije (FUP) Jozo Anđić, nezvanično saznaje agencija "Srna" iz neimenovanih policijskih izvora.

Sarajevski vatrogasci spasili mačku koja se ugušila u požaru

Službenici Profesionalne vatrogasne brigade KS svakodnevno pomažu građanima i spašavaju im živote. U današnjem požaru na Grabvici, osim hrabrosti na koje smo navikli od njih, pokazali su da imaju veliko srce jer su spasili mačku koja se ugušila od dima.

Gorio stan u sarajevskom naselju Grbavica

SARAJEVO - U ulici Porodice ribar na broju 41, u sarajevskom naselju Grbavica, izbio je požar u stambenom objektu.

Požar u Splitu, vatra stigla do kuća

SPLIT - Požar koji je izbio na Žnjanu, u istočnom dijelu Splita, uspjelo je da stavi po kontrolu 19 vatrogasaca sa šest vozila, javlja Hina pozivajući se na Javnu vatrogasnu jedinicu grada Splita, a lokalni mediji navode da je vatra koja je zahvatila travu i nisko rastlinje u jednom trenutku došla i do kuća.

Pad dalekovoda izazvao požar kod Mostara

MOSTAR - Mostarski vatrogasci u večernjim satima aktivni su na gašenju požara koji je izazvao pad dalekovoda između mjesta Baćevići i Slipčići, na putu prema Čitluku.

Gori deponija kod Lukavca

TUZLA - U naselju Duboštica kod Lukavca aktivan je požar na deponiji smeća, a vatrogasci su u posljednja 24 časa ugasili tri požara na području Tuzlanskog kantona.

Ivan Dečak: Čarolija muzike bar na tren nas vraća kući

Ukleti Holandez" zapravo je pokušaj povratka na staze djetinjstva. Jedan sam od onih likova koji se često u mislima vraćaju u te dane, u prilog tome ide i naš najnoviji singl. Jasna je stvar, baš kao i sudbina broda "Ukleti Holandez", fizičkog povratka u sigurnu luku djetinjstva i mladosti nema, ali knjige, filmovi i pjesme ponekad djeluju poput čarolije na naša osjetila, pa na tren kao da se uistinu uspijemo vratiti kući.

Vjetar otežava gašenje požara na Bioču

PODGORICA - Požar na Bioču, na izlazu iz Podgorice magistralnim putem prema Kolašinu, spušta se niz brdo od Gornjih ka Donjim Mrkama i približava se kućama, koje vatrogasne ekipe za sada uspješno brane od vatre, saopštili su iz Dispečerskog centra Vatrogasne službe.

Najčitanije