Vatrogasci

Vježba banjalučkih vatrogasaca: Pokazali spremnost i opremljenost

BANJALUKA - U čast Dana grada na parkingu ispod tvrđave "Kastel" u Banjaluci, Vatrogasno-spasilačka brigada izvela je taktičko-pokaznu vježbu "Spasavanje unesrećenih u udesu i gašenje požara automobila", s ciljem da sugrađanima demonstriraju opremu i spremnost svojih jedinica.

Jedna osoba povrijeđena u požaru u sarajevskom naselju Dobrinja

U nedjelju naveče je izbio veliki požar u stanu u sarajevskom naselju Dobrinja u kojem je povrijeđena jedna osoba.

Izgorjela dva stana, 16 vatrogasaca četiri sata gasili požar

BIJELJINA - Nakon četvoročasovne borbe 16 vatrogasaca ugašen je požar na stambenom objektu uz Zdravstvenu stanicu Janja gdje je vatra oštetila krov i dva stana sa ukupno sedam prostorija na spratu, rekao je Srni rukovodilac Vatrogasne službe Janja Živko Kovačević.

Požar u Vlasenici, dio zahvaćenog terena miniran

VLASENICA - Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Vlasenica intervenisali su na tri požara, a trenutno gase vatru u selu Metaljka u rejonu Cerske, gdje je dio terena miniran, što otežava gašenje.

Ugašen požar u banjalučkom naselju Dragočaj

BANJALUKA - U banjalučkom naselju Dragočaj večeras je došlo do požara, ali je brzom intervencijom vatrogasaca i mještana vatrena stihija ugašena.

Salcburg donirao vozilo loparskim vatrogascima

LOPARE - Austrijski grad Salcburg donirao je Vatrogasnoj jedinici Lopare veoma opremljeno navalno vatrogasno vozilo, rečeno je Srni u ovoj majevičkoj lokalnoj upravi.

Grad odustao od nabavke vozila, novac ide za kupovinu potrebne opreme

Grad Banjaluka odustao je od nabavke terenskih vozila za Odsjek za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice, vrijedne 297.000 KM, saopšteno je iz Gradske uprave.

Vatrogasci izašli na teren 845 puta ove godine

Profesionalna teritorijalna vatrogasna jedinica svakodnevno je na terenu i ima pune ruke posla, najviše zbog nemarnosti građana, a ove godine je imala ukupno 845 intervencija u prigradskim i gradskim naseljima, rekao je za "Nezavisne" Miroslav Malinić, komandant Vatrogasne brigade.

Aktivan požar u trebinjskim brdima

Aktivan je požar u Trebinjskim brdima, gori u nepristupačnom terenu, a vatra ne ugrožava naseljena mjesta, rekao je Srni komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje Spasoje Rosić.

Izgorio dio krova kuće u Trebinju

TREBINJE- Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje su u noći između srijede i četvrtka spasili od požara jednu porodičnu kuću u naselju Pridvorci u blizini grada, pa je, zahvaljujući njihovoj brzoj intervenciji, izgorio samo dio krova, a objekat zaštićen.

Najčitanije