Vatrogasci

Grad odustao od nabavke vozila, novac ide za kupovinu potrebne opreme

Grad Banjaluka odustao je od nabavke terenskih vozila za Odsjek za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice, vrijedne 297.000 KM, saopšteno je iz Gradske uprave.

Vatrogasci izašli na teren 845 puta ove godine

Profesionalna teritorijalna vatrogasna jedinica svakodnevno je na terenu i ima pune ruke posla, najviše zbog nemarnosti građana, a ove godine je imala ukupno 845 intervencija u prigradskim i gradskim naseljima, rekao je za "Nezavisne" Miroslav Malinić, komandant Vatrogasne brigade.

Aktivan požar u trebinjskim brdima

Aktivan je požar u Trebinjskim brdima, gori u nepristupačnom terenu, a vatra ne ugrožava naseljena mjesta, rekao je Srni komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje Spasoje Rosić.

Izgorio dio krova kuće u Trebinju

TREBINJE- Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje su u noći između srijede i četvrtka spasili od požara jednu porodičnu kuću u naselju Pridvorci u blizini grada, pa je, zahvaljujući njihovoj brzoj intervenciji, izgorio samo dio krova, a objekat zaštićen.

Požar u Koritima, kuće odbranjene

BILEĆA - Požar je danas izbio na području bilećkog sela Korita, a vatrogasci su uspjeli da odbrane kuće od vatrene stihije, rekao je Srni komandir bilećke Vatrogasne jedinice Radomir Radmilović.

Požar iznad naselja Hrupjela, stambeni objekti nisu ugroženi

Iznad trebinjskog naselja Hrupjela izbio je požar ali stambeni objekti nisu ugroženi, rekao je Srni zamjenik komandira Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje Neđo Ćuk.

Gorjela hala firme u Milićima

MILIĆI - U požaru na porodičnom imanju Jašić u naselju Nova Kasaba u opštini Milići gorjela je hala u kojoj su se nalazile vrijedne mašine, ali su vatrogasci brzom intervencijom uspjeli da spriječe višemilionsku štetu, rekao je Srni komandir smjene Teritorijalne vatrogasne jedinice Milići Aleksandar Pantić.

Zbog čega parkiranje pored hidranta nije dobra ideja

Poznato je da vam se u Americi ne piše dobro ako parkirate pored hidranta, jer to nije dozvoljeno. Ukoliko se pored toga ukaže i potreba da ga vatrogasci moraju koristiti tokom intervencije, dogodiće se ono što obično gledamo u filmovima - razbiće stakla i provući crijevo za vodu kroz kabinu automobila.

Kod Banjaluke gorjeli štala, garaža i auto

BANJALUKA - Banjalučki vatrogasci noćas su u mjestu Goleši ugasili požar na štali i garaži.

Banjalučki vatrogasci i civilna zaštita u stanju pripravnosti, danas već intervenisali

BANJALUKA - Pripadnici Vatrogasne brigade i Civilne zaštite grada Banjaluka imali su danas više intervencija, a stavljeni su u stanje pripravnosti zbog najave novih obilnih padavina u ovom gradu, izjavio je Srni šef gradskog Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun.

Najčitanije