Vazduh

Zagađena Tuzla nije podržala zlatni izum inovatora Fikreta Alića za čistiji vazduh

TUZLA - Tuzlanski inovator Fikret Alić dobio je srebrnu medalju za svoj izum nanoferomagnetični fluidni filter na 70. Međunarodnoj izložbi inovacija u Nirnbergu, a za ovu inovaciju od marta ove godine pa do danas osvojio je čak osam zlatnih medalja, jednu srebrnu i jednu bronzanu.

Kada i kako mijenjati filter vazduha?

Automobili se voze u različitim vremenskim uslovima poput pustinje, snijega, makadama gdje ima mnogo prašine i velikih čestica koje mogu oštetiti motor ukoliko uđu u usis.

Zagađenje vazduha "škodi inteligenciji", stariji muškarci najviše na udaru

Zagađenje vazduha "škodi inteligenciji", pokazuje najnovije istraživanje sprovedeno u Kini.

Evropske zemlje pred sudom zbog kvaliteta vazduha

BRISEL - Evropska komisija izvešće Francusku, Njemačku, Mađarsku, Italiju, Rumuniju i Britaniju pred Evropski sud pravde zbog nepoštivanja ograničenja u vezi sa kvalitetom vazduha.

U Kotor Varošu od sutra liječenje udisanjem vazduha iz košnice

BANJALUKA - U Kotor Varošu će sutra biti otvoren centar za liječenje udisanjem vazduha iz košnice, drugi ovog tipa u Republici Srpskoj, a prvi sa masažnom terapijom, najavljeno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

Zelene klupe koje upijaju smog postavljene u Londonu

Zagađenost velikih evropskih gradova sve nas zabrinjava, a globalno zagrijavanje i veliki broj vozila sve više utiču na kvalitet življenja, zbog čega je London postavio "zelene" klupe koje služe i kao filteri jer upijaju zagađenje iz vazduha, pišu britanski mediji.

Zagađen vazduh u BiH godišnje ubije 8.000 ljudi

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina je prva zemlja u Evropi po broju smrtnih slučajeva zbog zagađenja vazduha, a u cijelom svijetu zauzima drugo mjesto, odmah nakon Sjeverne Koreje.

Vazduh izuzetno zagađen u Lukavacu i Tuzli

TUZLA - Zagađenost vazduha u Lukavcu danas je toliko velika da može da ostavi ozbiljne posljedice za cjelokupno stanovništvo, prenose federalni mediji.

Stanje pripravnosti u Kantonu Sarajevo zbog zagađenog vazduha

SARAJEVO - U Kantonu Sarajevo je zbog povećane koncentracije zagađujućih materija u vazduhu proglašena pripravnost, uz primjenu interventnih mjera.

Od zagađenosti vazduha u BiH svake godine umre oko 10.000 ljudi

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije u BiH od posljedica zagađenosti vazduha svake godine umre oko 10.000 ljudi, izjavio je u Sarajevu ambasador Švedske u BiH Anders Hagelberg.

Najčitanije