Veš

Kako da očistite veš mašinu od kamenca i neprijatnih mirisa

Vjerovatno da svaka domaćica redovno i temljno održava svoje domaćinstvo. Međutim, složićemo se da kada pomislimo na čišćenje rijetko kome na pamet padne mašina za veš.

Zašto je važno odabrati aktivni donji veš kad krenete na zimovanje

Izrađen najčešće od kombinacije polipropilenskih i karbonskih vlakana, takozvani aktivni donji veš je namijenjen primarno za aktivnosti koje pojačavaju znojenje.

Četiri trika za sušenje posteljine zimi

Sušenje odeće u mašini za veš za neke nije opcija. Jedni nemaju mjesta u stambenom prostoru, drugi nemaju mogućnosti, a jedno je sigurno - veš mora da bude osušen i u toku zimskih mjeseci. U te svrhe mnogi koriste grijna tijela, odnosno radijatore, ali to nije ni dobro ni zdravo ni bezbjedno.

Koje je moćno sredstvo za jednostavno čišćenje veš mašine

Prvi korak u čišćenju mašine je uklanjanje kamenca i sloja prljavštine iz bubnja, ali neki se ne zaustavljaju samo ovdje. Jedna žena, odlučila je da pokaže, kako se detaljno čisti mašina za pranje veša.

Šta se dogodi kada vlažnu maramicu ubacite u mašinu za veš

Iako većina veš mašina obavi veliki dio posla, rezultate pranja možete da poboljšate pomoću ovog jednostavnog trika.

Zašto nije dobro sušiti veš u zatvorenoj prostoriji pored radijatora

Posebno tokom zime veš se suši u kući, kako zbog niskih temperatura, tako i zbog toga što je tad sezona loženja.

Čarls Simić o novoj knjizi: Pišem poeziju jer noću ne mogu da zaspim

BEOGRAD - Nova knjiga eseja Čarlsa Simića "Anđeli na žici za veš" skoro je objavljena u prevodu Vesne Roganović, a u izdanju "Arhipelaga" u ediciji "Znakovi", javljaju iz ove beogradske izdavačke kuće.

Na koliko stepeni perete veš

Iako se pranje veša na nižim temperaturama možda čini kao dobra ideja - ako ništa ekološki prihvatljivija - istraživanja su pokazala da to i nije baš dobra ideja i da bi se veš ipak trebao trebao prati na višim temperaturama.

Šest stvari koje nikada ne smijete staviti u sušilicu za veš

Važno je znati unaprijed.

Znakovi da koristite previše deterdženta tokom pranja veša u mašini

Kod modernih mašina za veš koje koriste manje vode od tradicionalnih previše deterdženta se neće otopiti i veš neće biti dobro opran.

Najčitanije