Vehabije

OBA: Nema informacija o alarmantnom djelovanju vehabija

SARAJEVO - Obavještajno-bezbjednosna agencija (OBA) BiH potvrdila je da nema informacija koje bi ukazivale na alarmantno djelovanje vehabija, te postojanje kampova za obuku terorista u BiH, a u skladu sa tim ni o regionalnoj opasnosti koja prijeti iz BiH.

Vehabija napao urednika sarajevskog portala: Klanjao s njim u džamiji pa ga pretukao

SARAJEVO - Urednik portala "Bosnija tajms" Nedžat Latić napadnut je danas poslije podne u sarajevskom naselju Otoka, javljaju federalni mediji.

Ispovijest bivšeg vehabije iz Gornje Maoče: Ekstremizam mi je uništio porodicu

Vlasti u Bosni i Hercegovini ne čine ništa kako bi osobama koje su bile izložene uticaju radikalnih islamista pomogle u nastojanjima da se oslobode uticaja takve ideologije i ponovo se uklope u društvo iz kojega su bili izolirani zbog indoktrinacije zagovornika ekstremizma, tvrdi Dino Pečenković, nekadašnji pripadnik zajednice vehabija, čije je sjedište bilo u Gornjoj Maoči kod Brčkog.

Mektić: Imam informaciju o Oriću, sumnjam u namjere udruženja

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić rekao je u Sarajevu da ima informaciju da su u upravnom odboru organizacije "Askeri" Naser Orić i još dva lica.

Naser Orić u UO Asker akademije čiji su snimci ratne obuke djece obišli region

SARAJEVO - Snimci maloljetnika, koji u BiH uz predavače simuliraju vojnu obuku, šokirale su region, a posebno to što je u Upravnom odboru "Asker akademije" Naser Orić.

Snimak iz Tešnja alarmirao bezbjednosne stručnjake: Vehabije obučavaju dječake za borbu

TEŠANJ - Dvadesetominutni videosnimak, nastao na području Tešnja, a u kojem dječaci, uključujući i one koji nemaju ni deset godina, prolaze kroz trening nalik vojničkoj obuci, podigao je na noge stručnjake za bezbjednost, koji upozoravaju da su ih scene iz tog snimka podsjetile na ono što u svojim kampovima rade predstavnici Islamske države!

Mektić: Nisam upoznat o aktivnostima "Askera"

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je danas da nije upoznat o aktivnostima organizacije "Asker", koja vrši islamsko podučavanje i vojnu obuku djece.

Vehabije u Sarajevu vojno obučavaju maloljetnike

SARAJEVO - Krajem januara na Youtube kanalu objavljen je snimak u kojem vehabijska organizacija "Asker" /turski jezik - vojnik, pripadnik vladajuće vojne elite/ vrši islamsko podučavanje i vojnu obuku djece uzrasta od devet do 17 godina. Na snimku vehabije dječacima daju pouke iz islama, te ih izvode na otvoren prostor gdje imaju vježbe identične vojničkim pripremama, piše "Dnevnik.ba".

Banjalučanin prodaje stan isključivo vehabijama, komšije prijavile policiji

BANJALUKA - Nesvakidašnji oglas za prodaju stana, motivisan očigledno lošim komšijskim odnosima, uznemirio je stanare u ulici Banović Strahinje u banjalučkom naselju Obilićevo jer je njegov vlasnik namjerio da ga proda isključivo vehabijama i sljedbenicima Islamske države.

Trebinje: Uhapšen vehabija, pronađeno oružje

TREBINJE - Pripadnici Policijske uprave /PU/ Trebinje danas su u mjestu Borač, opština Gacko, uhapsili Fikreta Karkelju /41/, a pretresom prostorija koje koristi pronađena je veća količina oružja, rekao je Srni načelnik ove uprave Žarko Laketa.

Najčitanije