Velika Albanija

Financial Times: 'Velika Albanija' opasnost za bezbjednost na Balkanu

LONDON - Ugledni portal "Financial Times" posvetio je veliku pažnju "Prespanskom sporazumu" između Grčke i Sjeverne Makedonije, te u svojoj analizi došao do tri zaključka, od kojih je jedan taj da Albanci nakon ovog sporazuma mogli biti nezadovoljni da žive u tri odvojene države.

Vulin: Velika Albanija najveća bezbednosna pretnja Srbiji i Balkanu

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin sastao se sa ministrom nacionalne odbrane Republike Grčke Evangelosom Apostolakisom, koji je prisustvovao današnjem Prikazu u Nišu i koji je, kako se navodi u saopštenju za medije, pohvalio mudru politiku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u rješavanju pitanja Kosova i Metohije.

Vulin: Zaustaviti širenje velike Albanije

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je srpska nacionalna strategija zaustavljanje širenja "velike Albanije" i završetak rada na rješavanju srpskog nacionalnog pitanja.

Vulin: Više od Ramine ideje me zanima reakcija Crne Gore i Makedonije

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je albanski premijer Edi Rama izjavom o ujedinjenju sa Albancima sa Kosova i Metohije u stvari mislio na ujedinjenje svih Albanaca na Balkanu, te naglasio da ga zanima kako će na to reagovati Crna Gora i Makedonija.

Vulin: Zaustavite zlo velike Albanije ili preuzmite odgovornost za ono što donosi

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, komentarišući poruku kosovskog premijera o "brisanju" granice između Kosova i Albanije, kaže da zemlje koje su priznale Kosovo sada mogu da ćute na "stvaranje velike Albanije", ali primjećuje da sutra neće moći da optuže nikog osim sebe za zlo koje će taj projetak izazvati.

Vulin: Stvaranje velike Albanije opasnost za čitav region

BEOGRAD - Ministar odbrane, Aleksandar Vulin, ocijenio je da najava ukidanja granice između Albanije i Kosova govori o teritorijalnim pretenzijama Albanije prema dijelu srpske teritorije, pri čemu se Kosovo tretira kao nezavisna država.

"Dron operater" Ismail Morina na slobodi

TIRANA - Albanac Ismail Morina, koji je upravljao dronom za koji je bila zakačena zastava takozvane "velike Albanije" tokom utakmice između Albanije i Srbije u Beogradu, a čije je izručenje tražila Srbija, izjavio je da je pušten na slobodu.

Vulin: Stvaranje Velike Albanije opasnost za čitav Balkan

BEOGRAD - Stvaranje Velike Albanije je opasnost za mir i stabilnost na čitavom prostoru Balkana, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin i ocjenio da će korak ka stvaranju Velike Albanije biti ukoliko Priština ukine granice i carinu sa Albanijom.

"SAD, EU i NATO stvaraju opasnost od novog sukoba na Balkanu"

MOSKVA - SAD, NATO i Evropska unija svojom vojnom podrškom direktno podstiču krajnje agresivne planove Albanaca, pojačavaju napetost na Balkanu i stvaraju opasnost od raspirivanja novog sukoba, izjavio je zamjenik sekretara Generalnog savjeta Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak.

Srbija zatražila izručenje Morine iz Italije

BEOGRAD - Ministarstvo pravde uputilo je danas Italiji molbu za izručenje Albanca Ismaila Morine, koji se sumnjiči da je na utakmici reprezentacija Srbije i Albanije u Beogradu 2014. godine pustio dron sa zastavom "Velike Albanije".

Najčitanije