Velika Britanija

U Londonu preminuo 13-godišnji dječak zaražen virusom korona

LONDON - U Londonu je preminuo 13-godišnji dečak, koji je bio pozitivan na virus korona, saopštila je danas bolnica Kings koledž hospital.

U Velikoj Britaniji svaki četvrti ljekar u samoizolaciji ili zaražen

LONDON - Upravnik Kraljevskog ljekarskog koledža Endru Godar izjavio je danas da se svaki četvrti ljekar u zdrastvenom sistemu Velike Britanije nalazi u samoizolaciji ili je zaražen virusom korona.

Ken Mekalam novi direktor MI5

LONDON - Vlada Velike Britanije imenovala je danas Kena Mekalama za novog direktora obaveštajne agencije MI5, saopštio je danas britanski ministar unutrašnjih poslova Priti Patel.

Epidemija u Britaniji skoro da usporava

LONDON - Profesor na Kraljevskom koledžu u Londonu i jedan od tvoraca britanske strategije za borbu protiv virusa korona Nil Ferguson procjenjuje da epidemija "skoro da usporava" u ovoj zemlji.

Prvi sastanak zajedničkog komiteta za Brexit

LONDON - Pregovarači Velike Britanije i EU održaće prvi sastanak zajedničkog komiteta u ponedjeljak, 30. marta, kao što je to ranije planirano, saopštio je portparol britanskog premijera Borisa Džonsona.

Upotreba gotovine u Britaniji prepolovljena

Upotreba gotovine u Britaniji prepolovila se za samo nekoliko dana nakon što je vlada uvela nacionalno ograničenje slobode kretanja.

Odluka o Vimbldonu sljedeće nedjelje, moguće i otkazivanje

Odluka o tome hoće li se i kad ove godine igrati Vimbldon biće donesenaa sljedeće nedjelje, saopštili su organizatori.

Britanci pod blokadom, konfuzija se nastavlja

LONDON - Britanci su se jutros probudili pod mjerama ograničenja kretanja nakon što je premijer Boris Džonson naredio svima da ostanu kod kuće, da se zatvore radnje i suspenduju svi društveni skupovi radi sprečavanja širenja virusa korona.

Osamnaestogodišnjak najmlađa žrtva virusa korona

LONDON - Osamnaestogodišnji mladić je najmlađa žrtva virusa korona u Velikoj Britaniji, gdje je, prema posljednjim podacima, preminula 281 osoba, a potvrđeno je da je zaraženo više od 5.740 ljudi.

Džonson: Ako ne budete slušali, uvodimo policijski čas

LONDON - Ukoliko ljudi ne budu slušali savjete Vlade o društvenom distanciranju, Velika Britanija će možda morati da uvede policijski čas i ograničenja putovanja radi sprečavanja novog korona virusa, izjavio je večeras britanski premijer Boris Džonson.

Najčitanije