Velika Britanija

Više od 160 slučajeva hepatitisa kod djece u Velikoj Britaniji

LONDON - U Velikoj Britaniji potvrđena su 163 slučaja hepatitisa kod djece, a za 11 je potrebna transplantacija jetre, navodi se u podacima zdravstvene službe.

Ova zemlja prva priznaje životinje kao emotivna bića

Velika Britanija prva je zemlja koja će zakonski priznati životinje kao emotivna bića.

Velikoj Britaniji prijeti recesija

Britanska središnja banka (BoE) podigla je ključne kamatne stope kako bi obuzdala inflaciju, upozorivši na prijetnju recesije zbog visokih troškova života koji će smanjiti potrošnju kućanstava.

Zašto su Britanci zabranili reklamu za Land Rover

​Marketinški stručnjaci pokušavaju da budu maštoviti i inovativni kada je u pitanju oglašavanje, a kako je bolje reklamirati Land Rover nego naglašavati terenske sposobnosti ovih vozila.

Ministarka suočena s tužbama, Britanija kasni s izdavanjem viza Ukrajincima

LONDON - Britanska ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel suočena je s tužbama Ukrajinaca koji ne uspijevaju da dobiju britanske vize zbog administrativnih propusta i kašnjenja, a suočeni su s ratnim opasnostima i traumama.

Moguća invazija azijskih stršljenova u Britaniji

Velika Britanija mogla bi biti izložena pravoj invaziji insekata poznatih kao azijski stršljenovi, jer je nekoliko primjeraka otkriveno na Normanskim ostrvima, javio je list "San".

Britanci mijenjaju tradicionalni saobraćajni znak: "Pregazilo ga vrijeme"

Britanci vole svoju parnu lokomotivu na saobraćajnom znaku, trouglu upozorenja, koji vozače obavještava da se približavaju pružnom prelazu na putu bez branika ili polubranika. Podsjeća ih na industrijsku revoluciju i pionirsku ulogu u razvoju železnice.

"Velika Britanija tretira BiH kao koloniju"

BEOGRAD - Zapadne sile, posebno Velika Britanija, tretiraju BiH kao koloniju, ocijenio je profesor Miloš Ković.

Srbija sa Britancima pregovara o nabavci 12 lovaca bombardera

Srbija pregovara sa Britancima o nabavci 12 "tajfuna", britanskih lovaca bombardera, pišu Novosti.

Oglasio se Stjuart Pič povodom uvođenja sankcija Dodiku i Cvijanovićevoj

SARAJEVO - Specijalni izaslanik britanskog premijera za zapadni Balkan Stjuart Pič oglasio se danas nakon uvođenja sankcija Velike Britanije lideru SNSD-a i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović.

Cvijanović: Sankcije produbljuju podjele i udaljavaju BiH od dogovora

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da se sankcionisanjem zvaničnika koji su na izborima direktno izabrani voljom građana ne može napraviti boljitak, već se dodatno produbljuju podjele u BiH i ta zemlja odmiče od dogovora i sporazuma.

Komšić: Sankcije su jasna poruka Velike Britanije

SARAJEVO - Sankcije Velike Britanije srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović zbog pokušaja nezakonitog i antiustavnog otimanja državnih nadležnosti, jasna su poruka koja govori šta vlasti Velike Britanije misle o antidržavnim aktivnostima političara iz Republike Srpske, kazao danas hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Savić: Sankcije političarima Srpske ne doprinose rješenjima

BANJALUKA - Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske Aleksandar Savić rekao je Srni da britanske sankcije istaknutim i izabranim predstavnicima Srpske ničemu ne doprinose, a pogotovo rješavanju problema u BiH.

Višković: Protiv sam uvođenja sankcija bilo kome

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Banjaluci da je protv uvođenja sankcija bilo kome.

Džaferović: Sankcije treba uvesti i vlastima RS i onima koji slijede Dodika

SARAJEVO - Odluka Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske je opravdana, kazao je danas predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović nakon što je Velika Britanije uvela sankcije srpskom članu Predsjedništva BiH i predsjednici RS Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović.

Najčitanije