Velika Britanija

Džonson: Do kraja 2020. trgovinski sporazum sa EU

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson izjavio je u četvrtak da će njegova zemlja postići trgovinski sporazum sa Evropskom unijom prije kraja naredne godine.

London: Napadač je ranije bio osuđen zbog terorizma

LONDON - Čovjek koji je u petak izvršio napad na Londonskom mostu je bivši zatvorenik osuđen zbog terorističkih djela.

Britanska auto industrija bi mogla da izgubi 40 milijardi funti

LONDON - Britanska automobilska industrija stahuje od tvrdog Brexita, odnosno izlaska Britanije iz EU bez sporazuma - stručnjaci procjenjuju da bi automobilski sektor mogao izgubiti više od 40 milijardi funti.

Postao milioner: Nastaviću raditi na građevini

Stiv Tomson (42) i njegova supruga Lenka (41), roditelji troje djece iz Selseja u Velikoj Britaniji jedni su od najvećih dobitnika u toj zemlji.

Tijela 16 žrtava nađenih u kamionu u Engleskoj prebačena u Vijetnam

LONDON - Šesnaest od 39 tijela, koje su pronađene u hladnjači u kamionu u Eseksu, u Velikoj Britaniji, prebačena su u Hanoj.

Toni Bler: Velika Britanija je u opasnom neredu

LONDON - Bivši britanski premijer Toni Bler smatra da je Velika Britanija u "opasnom neredu", kao i da ni njegova Laburistička stranka ni konzervativci Borisa Džonsona ne zaslužuju pobjedu na izborima 12. decembra.

Gov: Nema više odlaganja Brexita

LONDON - Britanski ministar Majkl Gov odbacio je danas mogućnost da se od EU traži još jedno odlaganje Brexita kako bi se osigurao novi sporazum o trgovinskim odnosima sa blokom.

EK još nije dobila prijedlog Velike Britanije za njeno mjesto komesara

BRISEL - Evropska komisija, koja još nije dobila prijedlog Velike Britanije za njenog kandidata za evrokomesara, "analiziraće situaciju".

Neočekivani skok britanskog budžetskog deficita

LONDON - Britanija je zabilježila u oktobru mnogo veći budžetski deficit od očekivanog, što, prema ocjeni Reutersa, ukazuje na to da javno zaduživanje već raste čak i prije nego što su političari realizovali ijedno od "skupih obećanja" o potrošnji datih uoči predstojećih parlamentarnih izbora 12. decembra.

Velika Britanija daje 16 miliona funti da približi Balkan EU i NATO

BEOGRAD - Velika Britanija izdvaja više od 23 miliona funti za borbu protiv "dezinformacija" u Istočnoj Evropi i Centralnoj Aziji, a jedan od ciljeva je i "pomoć" Zapadnom Balkanu da se približi EU i NATO za šta je namijenjeno 16 miliona funti, pokazuje izvještaj britanskog vladinog Fonda za sprečavanje konflikata i podršku stabilnosti i bezbjednosti (CSSF).

Najčitanije