Velika Britanija

Britanski premijer najavio oprezno ukidanje vanrednih mjera

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson danas je na redovnoj konferenciji za novinare, u pratnji dr Krisa Vajtija, šefa vladinog medicinskog tima i sir Patrika Valansa, savjetnika za zdravstvo u kabinetu premijera, najavio oprezno ublažavanje vanrednih mjera, prenosi BBC.

Prva ostavka u Džonsonovoj vladi: Ministar se povukao zbog afere

Ministar britanske vlade Daglas Ros podnio je ostavku zbog najbližeg savjetnika premijera Borisa Džonsona koji je prekršio mjeru samoizolacije u vrijeme karantina.

Najveću stopu smrtnosti od COVID-19 bilježi Velika Britanija

LONDON - Sa više od 500 umrlih na milion stanovnika, Velika Britanija trenutno bilježi najveću stopu smrtnosti od posljedica COVID-19, prenosi Indipendent.

Princ Čarls: Obezbijediti pomoć pozorištima i orkestrima

Princ Čarls iskazao je zabrinutost povodom opstanka pozorišta i orkestara zbog pandemije virusa korona i poručio da je važno da se pronađe način da im se pomogne, prenio je BBC.

Škole u Velikoj Britaniji treba da donesu odluku o otvaranju

LONDON - Škole u Velikoj Britaniji treba da donesu odluku kada će ponovo otvoriti svoja vrata nakon blokada uvedenih radi suzbijanja širenja virusa korona, rekla je danas zvaničnik iz Službe za javno zdravlje Engleske Ivon Dojl.

Rekordno zaduživanje britanske vlade u aprilu

Britanska vlada zadužila se u aprilu više nego u bilo kom drugom mjesecu od kada se vodi evidencija, što je povećalo javni dug na blizu 100 odsto domaćeg proizvoda, dok je maloprodaja opala za rekordnih 18 odsto u vrijeme epidemije virusa korona, pokazuju zvanični podaci.

U Velikoj Britaniji testiranje lijekova za malariju protiv Covida-19

LONDON - Britanske zdravstvene službe, na čelu sa Univerzitetom Oksford, učestvovaće u međunarodnom testiranju dva lijeka protiv malarije kako bi utvrdile da li mogu da spriječe Covid-19.

Britanija prvi put prodala obveznicu s negativnim prinosom

Velika Britanija je danas prvi put prodala državnu obveznicu s negativnim prinosom, što znači da Vlada realno zarađuje zadužujući se, pošto su investitori pristali da im se po dospijeću isplati nešto manja suma od one koju su pozajmili državi.

Rekordno visoka stopa nezaposlenosti u Velikoj Britaniji

Stopa nezaposlenosti u Velikoj Britaniji dostigla je u aprilu najviši nivo od devedesetih godina prošlog vijeka.

Naknade za nezaposlenost u aprilu zatražilo 856.000 Britanaca

LONDON - Broj ljudi koji traže naknadu za nezaposlene u Britaniji porastao je u aprilu na najviši nivo od 1996. godine, prvom cijelom mjesecu u uslovima vanrednog stanja u zemlji zbog virusa korona, prema današnjim statističkim podacima.

Najčitanije