Velika Britanija

Džonson sa Putinom: Nema normalizacije odnosa

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson danas je predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu, na sastanku u Berlinu, poručio da neće doći do normalizacije odnosa dvije države sve dok Moskva ne prestane sa "destabilizujućim aktivnostima" koje ugrožavaju bezbjednost Velike Britanije i njenih saveznika.

Hari i Megan i zvanično nisu "kraljevsko visočanstvo"

LONDON - Princ Hari i njegova supruga Megan više neće obavljati obaveze članova kraljevske porodice i više neće koristiti titule "kraljevsko visočanstvo", saopšteno je danas iz Bakingemske palate.

Vozači BMW-a imaju najviše kazni tokom godine u Velikoj Britaniji

Prema jednom istraživanju sprovedenom u Velikoj Britaniji, više od polovine britanskih vozača je bilo uhvaćeno u saobraćajnom nedelu. Najčešće situacije uključuju prebrzu vožnju, vožnju sa oduzetom vozačkom dozvolom i vožnju bez osiguranja.

Za dvije sedmice Velika Britanija izlazi iz EU, šta gubi Zapadni Balkan

BANJALUKA, LONDON - Izlaskom Velike Britanije iz EU krajem januara, zapadni Balkan će izgubiti saveznika koji se dosljedno zalagao za uključivanje regiona u evropske integracije, slaže se većina analitičara.

Neće biti automatskih deportacija nakon Brexita

LONDON - Velika Britanija neće automatski deportovati građane EU koji nisu podnijeli zahtjev da ostanu u toj zemlji nakon Brexita, rekao je danas koordinator Evropskog parlamenta za Brexit Gaj Verhofštat.

Gubitak Velike Britanije zbog Brexita će dostići 200 milijardi funti

Gubitak uzrokovana izlaskom Velike Britanije iz Evropske unije već je dostigla 130 milijardi funti, a za dodatnih 70 milijardi će, prema istraživanju "Bloomberg Economicsa", narasti do kraja 2020. godine.

Džonson odbio zahtjev Škotske za novi referendum o nezavisnosti

LONDON - Premijer Velike Britanije Boris Džonson odbio je zahtjev škotske vlade o pokretanju procesa organizovanja novog referenduma o nezavisnosti te regije.

Teheran odbacio pokretanje mehanizma

TEHERAN - Teheran je odbacio odluku evropskih zemalja da pokrenu mehanizam za rješavanje spora zbog kršenja sporazuma sa Iranom o njegovom atomskom programu.

Evropske sile pokrenule mehanizam protiv Irana

PARIZ - Francuska, Velika Britanija i Njemačka potvrdile su danas da su pokrenule mehanizam o sporu iz sporazuma sa Iranom o njegovom atomskom programu zbog kršenja koje je počinio Teheran.

Vlasti savjetuju Britancima da ne putuju u Iran

LONDON - Vlasti Velike Britanije savjetovale su britanskim državljanima da ne putuju u Iran, nakon što se srušio avion "Ukrajinske međunarodne avio-kompanije".

Najčitanije