Velika Britanija

Bijela ajkula pliva prema Britaniji, druga koja je ikad prešla Atlantik

Velika bijela ajkula mogla bi doplivati do Ujedinjenog Kraljevstva nakon što je skrenula na pogrešan put, prenosi Mirror.

Stardžen: Britanska vlada neće moći spriječiti drugi referendum

LONDON - Lider Škotske Nikola Stardžen rekla je da britanska vlada možda neće moći da spriječi referendum o izlasku Škotske iz zajednice sa Britanijom ako ona bude ponovo izabrana.

Ublažene mjere u Velikoj Britaniji

LONDON - U Britaniji su od danas ublažene restrikcije uvedene zbog pandemije virusa korona, pa su otvoreni pabovi, restorani i kompanije čije poslovanje nije od suštinskog značaja.

Britanci odaju poštu princu Filipu, cvijeće ispred palate

LONDON - Ožalošćeni Britanci od jutros ostavljaju cvijeće ispred Bakingemske palate u Londonu na kojoj su državne zastave na pola koplja zbog smrti princa Filipa, vojvode od Edinburga i supruga britanske kraljice Elizabete II.

Ko je bio princ Filip i kako je postao pratilac Elizabete II

Princ Filip rođen je kao Filipos, princ Grčke i Danske, na kuhinjskom stolu na ostrvu Krf 10. juna 1921. kao jedini sin i posljednji od petoro djece princa Endrua Grčkog i Danskog i princeze Alise Batenberške. Imao je četiri starije sestre Margitu, Teodoru, Sesiliju i Sofiju. Kršten je bio u grčkoj pravoslavnoj crkvi. Njegova baba po očevoj strani je bila grčka kraljica Olga.

Britanske avio-kompanije apeluju: Ukinite restrikcije

Čelni ljudi britanskih avio-kompanija uputili su apel premijeru Borisu Džonsonu da u narednim nedjeljama ukine međunarodne putne restrikcije koje je uvela Vlada.

Velika Britanija: Izvoz vakcina nakon imunizacije odraslih

LONDON - Britanski ministar za poslovanje Kvasi Kvarteng rekao je danas da je Britanija fokusirana na vakcinisanje svih svojih odraslih stanovnika prije izvoza viška vakcina u druge zemlje, poput Irske.

U Londonu 150.000 srca u znak sjećanja na žrtve korone

LONDON - Grupa Kovid-19 ožalošćene porodice za pravdu Velike Britanije počela je da crta 150.000 srca na zidu preko puta britanskog parlamenta, u znak sećanja na žrtve pandemije kovid-19.

Velika Britanija nema viška vakcina za dijeljenje

LONDON - Velika Britanija trenutno nema višak vakcina protiv kovid-19 za dijeljenje sa drugim zemljama, ali razmotriće kako da podijeli bilo koji višak u budućnosti ako bude postojao, izjavio je danas portparol premijera Borisa Džonsona.

Britanska agencija odobrila test za koronu koji se obavi za 20 sekundi

LONDON - Medicinska regulatorna agencija u Velikoj Britaniji odobrila je test za virus korona koji se obavlja za 20 sekundi i može da se koristi na aerodromima, sportskim događajima i u firmama.

Najčitanije