Velika Britanija

Makron traži hitan sastanak ministara EU nakon tragedije u Lamanšu

​PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron zatražio je danas hitan sastanak ministara EU za imigraciju nakon utapanja 31 migranta tokom pokušaja da dođu do Velike Britanije.

Stopa nezaposlenosti u Britaniji 4,3 odsto u oktobru

LONDON - Britanski poslodavci su zaposlili 160.000 novih radnika u oktobru, prvom mjesecu nakon okončanja vladinog pandemijskog programa subvencija za očuvanje radnih mjesta, što će potencijalno ublažiti strahovanja Banke Engleske vezana za rizik od povećanja kamatnih stopa.

Micotakis poručio Britaniji: Vratite skulpture iz Partenona

ATINA - Grčki premijer Kirijakos Micotakis poručio je danas da bi kulturno blago iz Partenona u Britanskom muzeju trebalo da bude vraćeno Atini i pozvao London kako bi se taj cilj postigao.

Šta kažu Britanci o Ladi Nivi

Met Votson testirao je čuveni ruski terenac koji, čini se, i dalje odolijeva vremenu.

Mjesečni rast britanskog BDP-a 0,6 odsto u septembru

LONDON - Britanski bruto domaći proizvod (BDP) porastao je u septembru za 0,6 odsto, ali su pokazatelji rasta za prethodne mjesece revidirani naniže, tako da je obim privrede za 0,6 procenata manji nego u februaru 2020, neposredno prije nego što je zemlja ušla u svoj prvi lokdaun zbog virusa korona.

Britanija izdvaja 283 miliona dolara za Rols-Rojs

LONDON - Velika Britanija je izdvojila 283 miliona dolara kako bi pomogla Rols-Rojsu da izgradi prvi mali modularni nuklearni reaktor u zemlji, kao dio napora da se dostigne nulta emisija ugljenika.

Francuska iznijela novi prijedlog za rješavanje spora s Britanijom

GLAZGOV - Predsjednik Francuske Emanuel Makron izjavio je danas da je Francuska iznijela novi prijedlog za ublažavanje spora s Velikom Britanijom u vezi s pravom na ribolov i da će se razgovori između dvije strane nastaviti sutra, poslije roka koji je Pariz ranije odredio za uvođenje sankcija.

Hitna spasilačka akcija kod britanske obale, detalji nepoznati

DLONDON - U Velikoj Britaniji u toku je spasilačka operacija nedaleko od obale Eseksa u kojoj učestvuju i helikopter i avion, javljaju londonski mediji.

Džonson proglasio kraj pandemije, korona brojke nezaustavljivo rastu. Zašto?

U decembru prošle godine, dok se prvi od nekoliko zabrinjavajućih sojeva virusa korona širio Ujedinjenim Kraljevstvom, premijer Boris Džonson donio je nepopularnu odluku da pokvari božićne planove milionima Britanaca.

Ministar: Može biti 100.000 zaraženih dnevno, ali nećemo uvesti mjere

Britanska vlada je odbila sve glasnije pozive na ponovno uvođenje mjera protiv virusa korona, poput nošenja maske u zatvorenom, odlučivši da će dati prednost vakcinaciji i novim lijekovima.

Najčitanije