Velika Britanija

Britanija vjerovatno odlaže Brexit?

LONDON - Velika Britanija će vjerovatno odložiti Brexit i neće napustiti Evropsku uniju u martu, izjavio je danas bivši predsjednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo.

Ruska zastava postavljena u gradu u kojem su otrovani Skripaljevi

SOLZBERI - Sa skela katedrale u britanskom gradu Solzberiju, gdje su prije nešto manje od godinu dana otrovani bivši dvostruki agent Sergej i njegova kćerka Julija skripalj, zavijorila se ruska zastava.

Ruska ambasada zabrinuta za zdravlje Skripalja

LONDON - Ruska ambasada u Londonu izrazila je zabrinutost za sudbinu ruskog državljanina Sergeja Skripalja, koji je pod kontrolom britanskih obavještajnih službi, izjavio je portparol ruske ambasade komentarišući pisanje medija o narušenom zdravlju Skripalja.

Brexit već skupo koštao Britaniju

LONDON - Brexit je ekonomiju Velike Britanije koštao najmanje 91 milijardu evra u periodu od referenduma, smatra Gertjan Viljem, procjenitelj "Bank of England".

Novi poraz premijerke May u vezi s Brexitom

LONDON - Britanski parlament je odbacio prijedlog zakona koji podržava vladin pristup Brexitu kao i proces novih pregovora s Evropskom unijom.

Vozači u Velikoj Britaniji nekoliko sati blokirani zbog snijega i leda

LONDON - Saobraćaj je zbog snijega i leda obustavljen u pojedinim dijelovima Velike Britanije, gdje su vozači po nekoliko časova bili blokirani u vozilima.

Snijeg i hladnoća zatvorili 2.000 škola u Velikoj Britaniji

LONDON - Najmanje 2.000 škola je zatvoreno, a radnici ne mogu doći na posao širom Velike Britanije usljed nevremena i velike količine snijega, piše "Dejli mejl".

Britanci zbog snijega proveli noć u pabovima i školama

LONDON- Na stotine vozača u Britaniji provelo je noć u kolima ili u skloništima, pabovima i školama nakon što je veliki snijeg pogodio veći dio zemlje.

Tri evropske države pokreću mehanizam za poslovanje sa Iranom

​Francuska, Njemačka i Velika Britanija stvorile su mehanizam izvođenja novnačnih transakcija (SPV) sa Iranom pod nazivom "Insteks" (Instrument za podršku trgovinske razmjene), navodi se u saopštenju ove tri države.

Snijeg zatvorio puteve, škole, aerodrome u Velikoj Britaniji

MANČESTER - Aerodrom u Mančesteru je zatvoren, kao i putevi i škole širom Britanije usljed snijega i niske temperature, piše "Daily Mail".

Najčitanije