Velika Britanija

Zapadna Evropa se priprema za jak toplotni talas

LONDON - Zapadna Evropa priprema se za jak toplotni talas koji će i drugi vikend zaredom donijeti ekstremnu temperaturu, a u Velikoj Britaniji očekuje se da će se približiti istorijski rekordnoj temperaturi od 38,7 stepeni Celzijusovih.

Želio da priredi najromantičniju prosidbu, reagovali i vatrogasci

Jedan momak iz Velike Britanije, želio je da svojoj djevojci priredi najromantičniju prosidbu, ali umjesto da uživaju u datom trenutku, on je uspio da zapali stan.

Velika Britanija uvodi karantin za putnike iz Belgije

LONDON - Britanska vlada uvešće mjere karantina za putnike koji dolaze iz Belgije, nakon porasta broja slučajeva korona virusa u toj zemlji, prenosi danas Dejli mejl.

Amazonu odobrena kupovina 16 % britanske firme Delivero

Amazon je danas dobio saglasnost za kupovinu manjinskog udjela u britanskom startapu za dostavu hrane Delivero, čime je okončao dugotrajnu bitku kako bi uvjerio regulatore u Britaniji da ovaj sporazum neće naškoditi tržišnoj konkurenciji.

Britanija nabavila nove testove, rezultati za 90 minuta

LONDON - Britanska administracija nabavila je više miliona primjeraka dva odvojena testa na virus korona koji mogu ne samo da otkriju oboljenje već i nekoliko drugih virusa u jesen, zimu i proljeće, saopšteno je danas iz britanskog Ministarstva zdravlja.

Britanci, Francuzi i Nijemci otkazuju odmore da ne idu u samoizolaciju

BERLIN - Najmanje polovina njemačkih, britanskih i francuskih turista prije bi otkazalo putovanje nego otišlo u samoizolaciju po povratku u zemlju, testiralo se na odredištu ili nosilo masku na otvorenom, pokazuje danas objavljeno istraživanje.

Mediji: Ruski hakeri ukrali tajne dokumente SAD i VB

Tajne trgovinske dokumente Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije koji su procureli uoči izbora u Britaniji 2019. ukrali su sumnjivi ruski hakeri sa emaila bivšeg ministra trgovine Liama Foksa, izjavila su za Reuters dva neimenovana izvora koja su direktno upoznata sa tim pitanjem.

Da bi otvorila škole, Engleska mora da zatvori pabove?

LONDON - Grejem Medli, član naučne grupe koja britanskoj vladi pruža savjetodavnu pomoć u vezi sa virusom korona, izjavio je da će Engleska možda morati da zatvori pabove kako bi omogućila ponovno otvaranje škola u septembru.

Džonson odgodio ublažavanje mjera

LONDON - Britanski premijer Boris Johnson odgodio je planirano ublažavanje mjera u Engleskoj nakon porasta broja zaraženih virusom korona u strahu od drugog talasa zaraze.

Džonson: Uvešćemo karantin i za druge zemlje ako treba

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da će ta zemlja uvesti karantin i za druge zemlje ukoliko broj slučajeva virusa kovid-19 nastavi da se povećava i ukoliko takva mjera bude neophodna.

Najčitanije