Velika Britanija

Vakcine drastično smanjuju broj hospitalizovanih

LONDON - Dvije odvojene britanske studije su pokazale da vakcinacija doprinosi drastičnom smanjenju broja hospitalizovanih zbog kovida, prenio je danas AP.

Prvi put manje od 10.000 novozaraženih u Britaniji od oktobra

LONDON - U Velikoj Britaniji je dnevni broj novozaraženih virusom korona u prethodnom danu prvi put od 2. oktobra pao ispod 10.000.

Najniža temperatura u posljednjih 26 godina u Velikoj Britaniji

BREMAR - U Velikoj Britaniji je danas zabilježena najniža temperatura u posljednjih 26 godina nakon što je izuzetno hladan talas došao iz Rusije, a u Škotskoj je živa u termometru pala na minus 23 stepena Celzijusova.

London traži objašnjenje EU zbog zabrane izvoza vakcina Sjevernoj Irskoj

LONDON - Velika Britanija je saopštila da je hitno zatražila odgovore od EU zbog odluke da zabrani izvoz vakcina protiv kovida-19 Sjevernoj Irskoj.

Sud UN: London nema suverenitet nad Čagosom, već Mauricijus

LONDON - Sud za pomorsko pravo UN donio je presudu prema kojoj Velika Britanija nema suverenitet nad arhipelagom Čagos, ističući da London nije ispoštovao prethodne presude u kojima je zatraženo da ga vrati Mauricijusu, prenosi Gardijan.

Welcome to Brexit: Britanci u Evropsku uniju ne mogu unijeti ni sendvič

BERLIN - U britanskim preduzećima su šokirani, nisu očekivali takve trgovinske ograde i birokratiju nakon izlaska iz Evropske unije, ocjenjuje danas njemački radio Dojče vele (DW) i dodaje da stručnjaci procjenjuju da će prilagođavanje trajati godinama.

Tajno pobjegli iz švajcarskog skijališta zbog karantina

VAŠINGTON - Britanski turisti tajno su pobjegli iz poznatog švajcarskog skijališta Verbir, iako je trebalo da budu u karantinu koji su švajcarske vlasti uvele za posjetioce iz Velike Britanije, potvrdio je lokalni zvaničnik, prenosi Si-En-En.

U Velikoj Britaniji stupile na snagu strožije mjere

LONDON - Još šest miliona ljudi u Engleskoj je od danas obuhvaćeno restrikcijama nivoa četiri, dok su u Škotskoj, Sjevernoj Irskoj i Velsu stupile na snagu nove mjere protiv virusa korona, piše Gardijan.

Hiljade vozača provode Božić na granici

LONDON - Hiljade stranih vozača kamiona provode Božić po gregorijanskom kalendaru u svojim vozilima na graničnom prelazu na jugu Engleske uprkos zalaganjima da oni stignu u svoje zemlje.

Detalji sporazuma između Velike Britanije i EU: Od carina do viza

LONDON - Osnovu sporazuma, koji su danas sklopile Velika Britanija i EU i koji ima 2.000 stranica sa aneksima, čini dio o trgovini i carinama, ali je njime obuhvaćeno mnogo više tema koje se tiču budućih odnosa Londona i Brisela.

Najčitanije