Velika Britanija

Džonson imenovao ministra za raspodjelu vakcina protiv korone

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson imenovao je danas Nadhima Zahavija, trenutno sekretara za biznis, za ministra odgovornog za raspodjelu vakcine protiv Kovid-19.

Netačne rezultate testa na koronu dobilo oko 1.300 Britanaca

LONDON - Više od 1.300 Britanaca dobilo je netačne, pozitivne rezultate testa na korona virus zbog grešaka u vladinom sistemu "Testiraj i prati", saopštilo je danas britansko Ministarstvo zdravlja.

Rusi nude Englezima saradnju oko izrade vakcine

MOSKVA - Tvorci vakcine Sputnjik V protiv virusa korona su danas rekli da bi AstraZeneka trebalo da napravi eksperiment sa ruskom vakcinom kako bi povećala efikasnost.

Britanija planira najveće ulaganje u vojsku od hladnog rata

London - Velika Britanija najavila je juče najveće vojno ulaganje od kraja hladnog rata, uprkos koronakrizi koja je iscrpila ekonomiju.

Britanski kraljevski par slavi 73 godine braka

Britanska prestolonasljednica, princeza Elizabeta imala je 21 godinu, kada se 20. novembra 1947. godine, udala se za mornaričkog oficira Filipa Mountbatena u londonskoj Vestminsterskoj opatiji, dve godine nakon završetka Drugog svjetskog rata. Kraljica je na britanskom tronu je od 1952. godine, duže nego bilo koji britanski monarh.

Velika Britanija i Kanada pred novim trgovinskim sporazumom

ONTARIO - Velika Britanija i Kanada su pred potpisivanjem novog trgovinskog sporazuma koji će zameniti postojeći koji Britanija ima kroz članstvo u Evropskoj uniji.

Mlada prostituka: Živim s roditeljima, ne smeta im moj posao

Nedavno je, na britanskom Kanalu 5, prikazana zanimljiva priča o jednoj od najmlađih, ali i najuspješnijih seksualnih radnica u Velikoj Britaniji.

U Velikoj Britaniji preminula 501 osoba za 24 časa

LONDON - Britanske vlasti registrovale su još 501 smrtni slučaj povezan sa kovidom 19 u posljednja 24 časa, navodi se u izvještaju Vlade Velike Britanije.

Džonson nazvao Trampa "bivšim predsjednikom"

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson nazvao je danas predsjednika SAD Donalda Trampa "bivšim predsjednikom" dok je odgovarao na pitanja poslanika u parlamentu.

Džonson: Nema alternative zatvaranju

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson obrazložiće danas da nema alternative zatvaranju Engleske, a Donji dom parlamenta priprema se da se izjasni o novim mjera za obuzdavanje drugog talasa pandemije kovid-19.

Najčitanije