Velika Britanija

Podrška Velike Britanije OS BiH

LONDON - Ministarstvo odbrane i Oružane snage Velike Britanije nastaviće pružati podršku Oružanim snagama BiH i aktiviranju MAP-a kao preduslova za dalji put BiH ka evroatlantskim integracijama, istaknuto je u Londonu tokom susreta načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general-pukovnika Senada Mašovića sa visokim vojnim predstavnicima ove zemlje.

Velika Britanija neće odgađati Brexit

LONDON - Velika Britanija neće nastojati da odgodi Brexit, čak i ako London i Brisel ne uspiju da se saglase u vezi sa pitanjima trgovine i regulisanja granice u Irskoj, izjavila je britanski premijer Tereza Mej.

Metju Fild za "Nezavisne": Želimo snažnu RS u prosperitetnoj BiH

Ujedinjeno Kraljevstvo ima pozitivan i plodonosan odnos s Republikom Srpskom, a s Vladom RS u samo zadnje dvije godine smo implementirali projekte vrijedne 12 miliona maraka, rekao je Metju Fild, novi ambasador te zemlje u BiH, u svom prvom intervjuu za medij iz RS.

Mej: Blizu smo dogovora o Brexitu

SALCBURG - Velika Britanija i Evropska unija blizu su dogovora o uređenom Brexitu, navela je u autorskom tekstu u njemačkom listu "Welt" britanska premijerka Tereza Mej i pozvala Evropsku komisiju da zarad postizanja sporazuma unaprijedi sopstvenu poziciju uoči današnjeg početka neformalnog samita EU u austrijskom gradu Salcburgu.

Tusk: Moguće da ne bude dogovora o Brexitu

BRISEL - Predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk upozorio je na mogućnost da Velika Britanija i EU ne postignu sporazum o uslovima Brexzita, samo šest mjeseci prije isteka roka za napuštanje Unije.

Rot: Sporazum o Brexitu moguć do novembra

BERLIN - Njemački ministar za evropske poslove Mihael Rot rekao je danas da vjeruje da razgovori o budućim odnosima sa Britanijom poslije njenog istupanja iz EU idu u dobrom pravcu i da je moguće postići dogovor do novembra.

Dojče banka povlači 450 milijardi evra iz Londona

Zbog povećanog pritiska Evropske centralne banke na najveću njemačku banku, Dojče banka namjerava da povuče iz Londona 450 milijardi evra, piše britansko izdanje "Finatial times".

Britanski mediji: Još dvoje osumnjičenih u slučaju "Skripalj"

Britanske obavještajne službe traže dvije osobe koje su navodno pomagale osumnjičenim "trovačima" bivšeg oficira GRU Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije, Aleksandru Petrovu i Ruslanu Boširovu, javio je "Sunday mirror", pozivajući se na izvore.

Kremlj: Osumnjičeni u slučaju "Skripalj" nemaju veze s Putinom

MOSKVA - Aleksandar Petrov i Ruskov Boširov koje London optužuje za umiješanost u trovanje bivšeg agenta Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije u Saolzberiju nemaju nikakve veze sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, saopšteno je danas iz Kremlja.

"Britanija će nastaviti da podržava reformske procese u BiH"

Velika Britanija će nastaviti da podržava reformske procese u BiH, istakao je danas novoimenovani britanski ambasador u BiH Metju Fild na sastanku sa ministrom inostranih poslova BiH Igorom Crnatkom.

Najčitanije