Velika Britanija

Više od 50.000 zaraženih pred ukidanje restrikcija u Britaniji

LONDON - Velika Britanija zabilježila je danas više od 50.000 novih slučajeva virusa korona u jednom danu, prvi put poslije šest mjeseci, dok je glavni medicinski savjetnik britanske vlade upozorio je da bi broj ljudi hospitalizovanih sa kovid-19 mogao dostići prilično zastrašujući nivo u roku od nekoliko nedjelja.

Ubio dvije sestre da ispuni "pakt sa đavolom" i osvoji džekpot

LONDON - Britanski tinejdžer proglašen je krivim za ubistvo dvije sestre da bi ispunio "svoj dio ugovora sa đavolom" da žrtvuje šest žena svakih šest mjeseci kako bi osvojio lutriju Mega milions džekpot.

Britanci se povlače, vojska Avganistana bježi pred talibanima

KABUL - Više stotina pripadnika regularnih avganistanskih snaga bezbjednosti napustili su pred talibanima područje iz kojeg se, nakon dvodecenijskog angažovanja, povlače britanske snage.

Više od šest miliona državljana EU traži boravak u Britaniji

LONDON - Više od šest miliona građana Evropske unije podnijelo je zahtjev za potvrdu o zakonitom boravku u Velikoj Britaniji prije isteka krajnjeg datuma, odnosno kraja juna, koji je britanska vlada odredila u okviru procesa istupanja iz evropskog bloka.

Rekordan broj oboljelih u Britaniji od kraja januara

LONDON - Velika Britanija je zabilježila 26.068 novih slučajeva korone, što je najviše od 29. januara, kao i 14 preminulih, pokazuju zvanični podaci.

"Incident sa britanskim brodom mogao da ima ozbiljne posljedice"

MOSKVA - Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je incident sa britanskim ratnim brodom mogao da ima ozbiljne posljedice i da region Crnog mora postaje oblast vojne konfrontacije, javile su ruske agencije.

Pet godina od referenduma: Brexit je stanje duha

Prije pet godina Velika Britanija je izglasala izlazak iz Evropske unije. Protivnici su bili užasnuti mogućim ekonomskim posljedicama. Međutim, zagovornicima Brexita ekonomija nije bila argument - ni tada, ni sada.

U Velikoj Britanije počeo samit lidera G7

LONDON - Lideri Grupe sedam (G7) industrijski najrazvijenijih zemalja počinju danas trodnevni samit u Velikoj Britaniji, a samit se održava u sjenci pandemije virusa korona.

Džonson: G7 se obavezuje na vakcinaciju svijeta do kraja 2022.

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson najavio je danas da će se lideri Grupe sedam (G7), koji se sastaju za vikend u zalivu Karbis na jugozapadu Engleske, obavezati na vakcinaciju svijeta do kraja 2022. godine.

Prvi put od marta 2020. korona nije odnijela nijedan život u Britaniji

LONDON - U Velikoj Britaniji u protekla 24 časa nije bilo preminulih od kovida 19, a zaraženo je 3.165 ljudi.

Najčitanije