Velika Britanija

Britanci dobili novog ministra za Brexit

LONDON - Britanska premijerka Tereza Mej imenovala je u petak Stivena Barkleja, koji je bio državni sekretar u Ministarstvu zdravstva te glasao za izlazak Velike Britanije iz Evropske unije na referendumu 2016. godine, za novog ministra za Brexit.

Terezi Mej prijeti glasanje o nepovjerenju već u utorak?

LONDON - Nekoliko poslanika iz Konzervativne partije britanske premijerke Tereze Mej saopštilo je da je podnijelo pisma za glasanje o nepovjerenju premijerki, a londonski mediji očekuju da tokom dana bude predato neophodnih 48 pisama da bi se takav postupak pokrenuo.

Mej: Odlazimo u martu

LONDON - Britanski premijer Tereza Mej potvrdila je danas da će njena zemlja napustiti EU u martu 2019. godine, kako je i planirano.

Pariz traži izmjene nacrta sporazuma o izlasku Britanije, Merkel zadovoljna

PARIZ - Francuska je danas predvodnik kampanje da se izmjeni nacrt sporazuma o izlasku Britanije iz bloka, što samo pogoršava nesigurnost oko sudbine dogovora dok se premijer Tereza Mej suočava sa protivnicima kod kuće.

Zbog ostavki ministara pala vrijednost funte

LONDON - Vrijednost britanske funte pala je u odnosu na dolar i evro nakon što je nekoliko ministara, uključujući ministra za Brexit Dominika Raba, podnijelo ostavke u znak protesta zbog prijedloga sporazuma o napuštanju EU.

Vlada podržala plan Tereze Mej

LONDON - Britanski premijer Tereza Mej potvrdila je večeras da se Vlada saglasila sa nacrtom sporazuma o izlasku Britanije iz EU, nakon "duge, detaljne i žive debate", objavio je večeras "Gardijan".

Džonson: Sporazum o Brexitu apsolutno neprihvatljiv

LONDON - Bivši britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson rekao je da sporazum Londona i Brisela o Brexitu predstavlja "vazalski odnos", koji neće zaštititi Sjevernu Irsku unutar Ujedinjenog Kraljevstva, te da ga on neće podržati kada dođe pred poslanike u parlament.

EU i Britanija postigli dogovor o Brexitu

LONDON - Britanski premijer Tereza Mej predsjedavaće u srijedu specijalnom sjednicom Vlade nakon što je postignut dogovor o sporazumu između Britanije i EU o Brexitu nakon intenzivnih pregovora u Briselu.

Žena sa četiri muškarca: Ima muža, vjerenika i dva momka

Meri Krampton iz Mančestera ima supruga, vjerenika i dva momka i svi žive u skladnim ljubavnim odnosima.

Moguć odlazak četiri ministra iz vlade?

LONDON - Četiri ministra u britanskoj Vladi koja su podržavala ostanak u EU blizu su podnošenja ostavke zbog Bregzita, pišu britanski mediji.

Najčitanije