Velika Britanija

Ovako izgleda najgori scenario za Britaniju ako izađe iz EU bez dogovora

Velika Britanija izlazi iz Evropske unije za 73 dana, a vladin izvještaj koji je "procurio" u medije pokazuje kakav će to efekat imati ukoliko Brexit prođe bez dogovora. Dok u Douning stritu jbesne zbog "curenja" povjerljivog dokumenta, ministar za okolinu Majkl Gov kaže da je tu prikazan najgori mogući scenario.

Velika Britanija raj za automobile na struju

Električni automobili pristižu u sve većem broju, pa mnoge evropske zemlje ubrzano razvijaju infrastrukturu za dopunu pogonskih baterija ovih vozila.

Dokument o rizicima Brexita "procurio" od bivšeg ministra

LONDON - Dokument u kojem se navodi negativan uticaj Brexita bez sporazuma na Britaniju, "procurio" je od bivšeg ministra, u pokušaju da utiče na pregovore vlade sa Evropskom unijom, rekao je danas neimenovani vladin izvor.

Procurio dokument britanske vlade: Kolaps u slučaju Brexita bez dogovora

LONDON - Velika Britanija suočiće se s nestašicom goriva, hrane i lijekova, padom i zastojima u svojim lukama, tvrdom granicom sa Irskom i rastućim troškovima socijalne njege ako napusti Evropsku uniju bez dogovora, navodi u nedjelju "Sunday Times" pozivajući se na klasifikovani izvještaj Vlade, koji je 'procurio' do tog medija.

London povlači diplomate iz Brisela

LONDON - Britanske diplomate povući će se iz institucionalnih struktura administracije EU u Briselu u roku od nekoliko dana, što je dio plana koji je izradila kancelarija premijera Borisa Džonsona, piše britanski dnevnik "The Guardian".

Nastava na srpskom jeziku i u Velikoj Britaniji

BEOGRAD - Nastava na srpskom jeziku, za djecu srpske dijaspore, biće organizovana i u Velikoj Britaniji od naredne školske godine - 1. septembra.

Tri države traže sjednicu Savjeta bezbjednosti zbog Sjeverne Koreje

VAŠINGTON - Velika Britanija, Njemačka i Francuska zatražile su od Savjeta bezbednosti UN da sutra iza zatvorenih vrata održi sjednicu zbog posljednjeg slučaja severnokorejskog lansiranja raketa, navode diplomatski izvori.

Britanci poručuju EU: Izlazimo u oktobru, sa ili bez dogovora

BRISEL - Savjetnik britanskog premijera Borisa Džonsona u Briselu, Dejvid Frost, saopštiće danas ključnim evropskim zvaničnicima da Britanija napušta Evropsku uniju 31. oktobra pod "bilo kakvim okolnostima", saopštio je portparol britanske vlade.

Britanska poruka EU: Izlazimo u oktobru, sa ili bez dogovora

BRISEL - Savjetnik britanskog premijera Borisa Džonsona u Briselu, Dejvid Frost, saopštiće danas ključnim evropskim zvaničnicima da Britanija napušta Evropsku uniju 31. oktobra pod "bilo kakvim okolnostima", saopštio je portparol britanske vlade.

Džonson: Britanija napušta EU bez obzira na sve

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson rekao je danas svom irskom kolegi Leu Varadkaru da će Velika Britanija 31. oktobra izaći iz Evropske unije "bez obzira na sve".

Najčitanije