Velika Britanija

Odgođeno glasanje o prijedlogu zakona o Brexitu

LONDON - Vlada Velike Britanije odgodila je plan da parlament glasa o ključnom prijedlogu zakona o Brexitu pošto je premijer Tereza Mej izložena konstantnom pritisku iz svoje Konzervativne stranke da se povuče.

Junker: Nije potreban novi referendum, već kompromis

BRISEL - Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je da je ono što ne voli u diskusiji u Velikoj Britaniji to što sve ukazuje na to da je toj zemlji važnije da zamijeni premijera nego da unutar sebe pronađe kompromis.

Tereza Mej sutra podnosi ostavku?

LONDON - "Times" je objavio da se očekuje da će britanska premijerka Tereza Mej sutra objaviti da podnosi ostavku.

Odbijena nova inicijativa Tereze Mej

LONDON - Posljednja inicijativa britanskog premijera Tereze Mej za usvajanje sporazuma o Brexitu u nacionalnom parlamentu propala je danas, jer su je odbili i opozicija i mnogi iz njene Laburističke stranke.

Faraž tokom mitinga pogođen milkšejkom

LONDON - Lider britanske Stranke za Brexit Najdžel Faraž pogođen je danas čašom milkšejka u Njukaslu, gdje je učestvovao na događaju u okviru kampanje za predstojeće izbore za Evropski parlament.

Britanski "tajfuni" dva puta presreli ruske avione

LONDON - Velika Britanija je poslala borbene avone "tajfun" dva puta u prethodna dva dana da presretnu ruske avione, saopštilo je britansko Ministarstvo odbrane.

Brexit unosi nesigurnost u privredu

LONDON - Britanski ministar finansija Filip Hamond izjavio je danas da Brexit unosi "veoma značajnu" nesigurnost u ekonomske prospekte, sprečava ulaganja i ograničava sposobnost dugoročnog budžetskog i poreskog planiranja.

Britanci žele zabraniti "lajkovanje" maloljetnika na društvenim mrežama

Britanske vlasti žele da zabrane "lajkovanje" maloljetnika na Facebooku i "vatre" na Snapchatu"radi zaštite privatnosti djece.

Britanija u Estoniju šalje Apače kako bi "obuzdala prijetnje iz Rusije"

LONDON - Velika Britanija je poslala u Estoniju pet udarnih helikoptera "Apač" kao "faktor obuzdavanja" od potencijalne prijetnje iz Rusije, javlja televizija "Sky news".

Novi skandal u britanskoj vojsci: Izbačeni iz podmornice zbog kokaina

LONDON - Iz podmornice britanske Kraljevske mornarice "HMS Talent", naoružane krstarećim raketama "tomahavk", izbačeno je sedam mornara koji su uzimali kokain, objavio je "Mejl on sandej", a "Dejli telegraf" podsjeća da je ovom već prethodilo nekoliko incidenata britanskih vojnika s uzimanjem kokaina, poput onog koji se desio u samom kraljevskom dvorcu Vindzoru.

Najčitanije