Velika Britanija

Džonson: Odgađanje nije rješenje

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson poručio je poslanicima da će zvaničnicima EU reći da dalje odgađanje Brexita nije rješenje i da "blok može da odbaci zahtjev parlamenta za produženjem roka".

EU: Britanska vlada da nas informiše o narednim koracima

BRISEL - Evropska unija saopštila je danas da je na britanskoj vladi da "što je prije moguće" informiše preostalih 27 država članica Unije o akcijama koje će preduzeti, nakon što poslanici nisu glasli za sporazum o Brexitu.

Džonson: Neću sa EU pregovarati o odlaganju Brexita

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da neće pregovarati sa EU o odlaganju Brexita, nakon što su poslanici podržali prijedlog kojim se povlači podrška njegovom sporazumu o Brexitu dok on ne bude formalno ratifikovan.

Odgađa se glasanje o Brexitu

LONDON - Britanski parlament usvojio je amandman kojim se odgađa glasanje o sporazumu o Brexitu koji je predložio premijer Boris Džonson.

"A da Dodik okači zastavu Republike Donbas, je l' bi se slikao Abot"

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će nastaviti od međunarodne zajednice da traži odgovor o svim neprihvatljivim potezima Prištine, poput slikanja britanskog ambasadora sa Aljbinom Kurtijem pod zastavom Albanije.

Došao trenutak za Brexit

BRISEL - Predsednik Evropske komsiije Žan Klod Junker i premijer Velike Britanije Boris Džonson na zajedničkoj konferenciji u Briselu poručili su da je stigao trenutak za izlazak Velike Britanije iz EU, ali i za izgradnju novih odnosa između Londona i Brisela.

Postignut dogovor o Brexitu

BRISEL - Postignut je dogovor o Brextu, objavio je predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker.

Razgovori o Brexitu napreduju

LONDON - Razgovori Velike Britanije i EU o Brexitu napreduju, uprkos nedostatku značajnijeg iskoraka tokom noći, saopšteno je iz britanske vlade.

Najmonstruoznijeg britanskog pedofila u zatvoru ubio silovatelj

LONDON - Britanska policija saopštila je da za ubistvo pedofila Ričarda Hakla sumnjiči zatvorenika Pola Ficdžeralda, piše "Sky News".

Vodoinstalater prodao osvojeni Porsche, dva dana kasnije dobio novi

Tom Harvi (28), vodoinstalater iz Dartforda, u Kentu u Velikoj Britaniji, prodao je prvi Porsche koji je osvojio na takmičenju, a dva dana nakon toga osvojio je drugi.

Najčitanije