Velika Kladuša

Protestuje više od stotinu građana u Velikoj Kladuši

VELIKA KLADUŠA- Više od stotinu građana Velike Kladuše okupilo se jutros ispred zgrade općinske administracije u tom gradu, gdje se upravo održava tematska sjednica posvećena migrantskoj krizi.

Građani Velike Kladuše ponovo na ulicama: Ne želimo živjeti u strahu

VELIKA KLADUŠA - Mještani Purića na području Velike Kladuše organizovali su i u petak mirne proteste. Poručili su da ne žele živjeti u strahu, kako žive već tri godine migrantske krize.

Mještani kod Velike Kladuše ponovo na ulici, čekaju autobuse sa migrantima

VELIKA KLADUŠA - Grupa građana u mjestu Purići kod Velike Kladuše i večeras se okupila s ciljem sprečavanja prolaska autobusa koji prevoze ilegalne migrante.

Cikotić: Neće biti dozvoljen sukob u Velikoj Kladuši

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Selmo Cikotić poručio je danas da nadležni za javni red i mir neće dozvoliti incidente na području Velike Kladuše, gdje je povećano prisustvo migranata, i da nije korisno da se iko plaši sukoba na tom području.

Migrantska kriza u USK prijeti da izmakne kontroli

VELIKA KLADUŠA - Stanje s migrantskom krizom na području Unsko-sanskog kantona (USK) prijeti da izmakne kontroli nakon što su se mještani nekoliko velikokladuških mjesnih zajednica samoorganizovali i tokom večernjih sati u ponedjeljak vratili autobuse koji su dovozili migrante u ovaj grad.

Građani u Velikoj Kladuši pregledaju autobuse i izbacuju migrante

VELIKA KLADUŠA - Novi sukob, ovog puta verbalni, desio se u Velikoj Kladuši. Građani su blokirali saobraćajnice, zaustavljaju autobuse i izbacuju migrate iz istih, te ih upućuju ka Bihaću.

Protesti u Velikoj Kladuši zbog eskalacije migrantske krize

VELIKA KLADUŠA - Stanovnici naselja Polje u Velikoj Kladuši usprotivili su se otvaranju novog migrantskog centra u Unsko-sanskom kantonu.

Migranti u Velikoj Kladuši - novi šatori i uništavanje imovine

VELIKA KLADUŠA - Migranti koji borave na području Velike Kladuše formirali su ovih dana novo šatorsko naselje, koje se nalazi u neposrednoj blizini prostorija mjesne zajednice Polje, nekoliko kilometara od ovog grada.

Akcija za pomoć Hozanoviću: Živi bez struje, vode i lične karte

VELIKA KLADUŠA - U naselju Nepeke, nadomak Velike Kladuše, usamljeničkim životom u staroj i dotrajaloj kući, kojoj nedostaju elementarne stvari, živi 66-godišnji Šerif Hozanović, a poznanici su pokrenuli akciju da dobije bolje uslove za stanovanje.

U Velikoj Kladuši uklonjeno šatorsko naselje koje su podigli migranti

VELIKA KLADUŠA - Radnici preduzeća "Komunalije" iz Velike Kladuše, po nalogu Kantonalne inspekcije USK i uz asistenciju policije, uklonili su danas šatorsko naselje koje su migranti prije nekoliko sedmica formirali uz rijeku Kladušnicu u naselju Polje.

Najčitanije