Velika Kladuša

Kamp Lipa neuslovan, migranti u hladnim šatorima

BIHAĆ - U prihvatnom kampu Lipa, koji je udaljen dvadesetak kilometara od Bihaća, ne postoje uslovi za boravak migranata tokom zimskog perioda i njih je potrebno izmjestiti na drugu lokaciju gdje postoje takvi uslovi.

Pronađen leš, sumnja se da je motorista koji je sletio u provaliju

VELIKA KLADUŠA - U blizini mjesta Johovica, nadomak Velike Kladuše, jučer su pronađeni skeletni ostaci mlađe muške osobe, a pretpostavlja se kako bi to mogao biti Vanes Žalić (20), mladić koji je 21. augusta ove godine nestao bez traga.

Migranti zbog hladnoće okupirali Veliku Kladušu

VELIKA KLADUŠA - U gradskom području Velike Kladuše sve je više migranata koji, zbog dolaska hladnijeg perioda, napuštaju šatorska naselja koja su formirali u okolnim šumama i pokušavaju pronaći smještaj u gradu i okolnim naseljima.

Fikret Abdić nije bolestan i došao je na posao

VELIKA KLADUŠA- Fikret Abdić, načelnik Općine Velika Kladuša je živ i zdrav, te obavlja svoje redovne radne obaveze u lokalnom organu uprave, saopštili su jutros iz Abdićevog kabineta uz njegovu fotografiju na radnom mjestu.

Sa dolaskom zime raste i migrantska kriza u USK

BIHAĆ - Na ulicama Bihaća i Velike Kladuše sve je veći broj migranata koji dolaskom hladnijeg vremena napuštaju šumske kampove u kojima su boravili, te u urbanim područjima pokušavaju pronaći smještaj i hranu.

Fikret Abdić se vratio na posao

VELIKA KLADUŠA-Načelnik Općine Velika Kladuša Fikret Abdić danas se vratio na posao u zgradu općinske administracije u tom gradu, nakon što je jučer pušten iz pritvora u kojem je proveo tri poslednja mjeseca.

Migranti tvrde da su ih tukli hrvatski graničari

BIHAĆ - Medicinski radnici u Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Velikoj Kladuši pružili su sinoć medicinsku pomoć grupi od 14 migranata, koji su im se javili s tjelesnim povredama.

Fikretu Abdiću produžen pritvor

BIHAĆ- Kantonalni sud u Bihaću je bez održanog ročista i prisustva odbrane, ponovo donio odluku o nastavku pritvora načelniku Općine Velika Kladuša, Fikretu Abdiću.

Duga zadržavanja u Gradini, Velikoj Kladuši i Izačiću

BANJALUKA - Duga zadržavanja vozila večeras su zabilježena na graničnim prelazima Gradina, Velika Kladuša i Izačić na izlazu prema Hrvatskoj, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Protest stanovnika Velike Kladuše pred kampom "Miral"

VELIKA KLADUŠA - Stanovnici Velike Kladuše okupili su se ispred migrantskog kampa "Miral" da bi iskazali nezadovoljstvo zbog trenutnog stanja uzrokovanog migrantskom krizom u ovom gradu, ali i cijelom Unsko-sanskom kantonu.

Najčitanije