Velika Kladuša

Učenici i nastavnici škole u Velikoj Kladuši u strahu od migranata

VELIKA KLADUŠA - Značajan broj migranata na području Velike Kladuše i njihovo nekontrolisano prisustvo velika su sigurnosna prijetnja nastavnom osoblju i učenicima Osnovne škole "25. novembar", još jednom su upozorili iz ove obrazovne ustanove.

Krava i svježe mlijeko usrećili mališane

VELIKA KLADUŠA - Donatori iz Njemačke, koji su željeli da ostanu anonimni, obradovali su supružnike Elmedina i Indiru Ahmetašević, te njihovo četvoro male djece, nabavkom krave koja im je isporučena na kućnu adresu.

"AC Food" proizvodnjom jaja vraća staru slavu "Agrokomerca"

VELIKA KLADUŠA - U Velikoj Kladuši će kompanija "AC Food" uskoro započeti projekat proizvodnje konzumnih jaja, a po ovoj vrsti proizvodnje ovaj kraj je oduvijek bio na glasu.

Gdje je Alžirac koji je bio frizer i trenirao fudbal u Velikoj Kladuši

VELIKA KLADUŠA - Dvadesetšestogodišnji Šemso, Alžirac koji je u Velikoj Kladuši radio kao frizer i igrao fudbal u lokalnom klubu više od godinu dana, ostvario je svoju želju i stigao na tlo Francuske, tačnije u Pariz.

Jedini tradicionalni proizvođač kreča pali posljednji plamen

VELIKA KLADUŠA - Muhamed Ahmetašević iz velikokladuškog naselja Gradina, inače jedini tradicionalni proizvođač kreča na području Unsko-sanskog kantona, odlučio je da ovih dana zapali posljednji plamen u svojoj krečani i tako stavi tačku na djelatnost koju je vrijedno obavljao u posljednjih gotovo pola vijeka.

U "Miralu" dva migranta oboljela od malarije

SARAJEVO - U prihvatnom centru za migrante "Miral" u Velikoj Kladuši dva migranata zaražena su malarijom, piše "Dnevni avaz".

Jedna osoba poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći u Velikoj Kladuši

VELIKA KLADUŠA - Jedna osoba poginula je u saobraćajnoj nesreći koja se danas u 12.25 desila na raskrsnici Trnovačke i Ulice Zuhdije Žalića u Velikoj Kladuši.

Marihuanu čuvao u teglama

VELIKA KLADUŠA - Pripadnici Policijske stanice Velika Kladuša uhapsili su muškarca E.O. (59), iz mjesta Gornja Vidovska, zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

"Agrokomerc" staje na zdrave noge

VELIKA KLADUŠA - Ekonomski pokazatelji govore da u procesu finansijske konsolidacije, velikokladuška firma "Agrokomerc" postepeno staje na zdrave noge, s obzirom na to da je u proteklom periodu pokrenut niz razvojnih programa i projekata, tvrde u Upravi ovog preduzeća.

Eksplozivna sredstva pronađena u Velikoj Kladuši

ISTOČNO SARAJEVO - Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) danas su tokom pretresa jedne lokacije na području Velike Kladuše otkrili i privremeno oduzeli jednu minu usmjerenog dejstva, takozvanu "MRUD", i dvije električne detonatorske kapisle sa pripadajućim kablovima.

Najčitanije