Velika Kladuša

Gradi se novi dom za mališane koji su ostali bez majke

VELIKA KLADUŠA - U toku je izgradnja kuće za samohranog oca Elvedina Ahmetovića i njegovo četvoro maloljetne djece, u naselju Donja Grabovica, nadomak Velike Kladuše, a građevinski radovi se finansiraju humanitarnim sredstvima građana koji su odlučili da pomognu ovoj porodici.

Policija pretresa zgradu Opštine Velika Kladuša

SARAJEVO - Pripadnici Federalne uprave policije, prema nalogu Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, jutros vrše pretres u zgradi Opštine Velika Kladuša.

Kćerka Fikreta Abdića optužena da je ukrala pečate iz ladice načelnika

VELIKA KLADUŠA - Tužilaštvo Unsko sanskog kantona podiglo je optužnicu protiv Edine Abdić Pleho (41) zbog krivičnog djela oduzimanja ili uništenja službenog pečata i službenih spisa, potvrđeno je iz ove pravosudne institucije.

Tuča migranata u Velikoj Kladuši, jedan teško povrijeđen

SARAJEVO - Migrant iz Avganistana zadobio je teške povrede stomaka koje mu je hladnim oružjem zadao migrant iz Pakistana u kampu "Miral" u Velikoj Kladuši, izjavio je Srni portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

Potrebna pomoć za četvoro djece koja su ostala bez majke

VELIKA KLADUŠA - Svi ljudi dobre volje pozivom na broj 17007, koji je jedinstven za sve operatere u BiH, mogu da doniraju 2 KM za pomoć za četvoro djece iz sela Donji Grabovac kod Velike Kladuše, koja su ostala bez majke.

Mještani: Migranti iz osvete pale hale u kojima su boravili

VELIKA KLADUŠA - Pripadnici Vatrogasne jedinice Velika Kladuša intervenisali su jučer u ranim večernjim satima te ugasili požar koji je izbio u napuštenim halama "Agrokomerca" u naselju Polje, na ulazu u ovaj grad.

Migrant poginuo tokom ilagalnog ulaska u Miral

BIHAĆ - Iz Policijske uprave Unsko-sanskog kantona (USK) i Kantonalnog tužilaštva potvrđeno je da je tokom noći jedna osoba smrtno stradala pokušavajući ilegalno ući u privremeni prihvatni centar Miral u Velikoj Kladuši, te da se radi o nesretnom slučaju.

Zbog sumnjivog zdravstvenog stanja migrante u Lipi testiraju na koronu

BIHAĆ - U migrantskom kampu Lipa, nadomak Bihaća, zbog sumnjivog zdravstvenog stanja i povišene temperature trenutno je izolovano 16 migranata i oni će u srijedu biti testirani na virus korona, potvrdila je Nermina Ćemalović, ministrica zdravstva u Vladi USK.

Kontrolišu migrante u privatnim smještajima

BIHAĆ - Inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove USK obavili su proteklih dana, uz asistenciju pripadnika policije, pojačan nadzor pravnih i fizičkih lica koja se bave pružanjem usluga smještaja ilegalnim migrantima, te je tom prilikom otkriveno 116 stranih državljana bez važećih putnih isprava.

Zaštitna ograda još nije završena: Migranti bježe iz Lipe

BIHAĆ - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova USK nastavili su sa izmještanjem migranata iz Bihaća koji nemaju riješeno pitanje smještaja u prihvatni centar Lipa, udaljen dvadesetak kilometara od tog grada.

Najčitanije