Velika Kladuša

Dobri ljudi izgradili topli dom Sulji Karahodžiću

VELIKA KLADUŠA - Zahvaljujući plemenitim komšijama i drugim dobrim ljudima, izgrađen je novi dom za Sulju Karahodžića iz sela Ponikve, nadomak Velike Kladuše, koji je sve doskoro živio u neuslovnoj kući šeperuši, u uslovima nedostojnim čovjeka.

Migranti okupirali Veliku Kladušu, građani stražare

VELIKA KLADUŠA - Sve je veći broj migranata koji posljednjih sedmica pristižu na područje Velike Kladuše, čime se komplikuje bezbjednosno i zdravstveno stanje na području ove općine, a zbog tog problema Općinsko vijeće Velika Kladuša zakazalo je vanrednu sjednicu koja će biti održana 9. juna ove godine.

Sudar dva automobila, jedan se prevrnuo

U ulici Maršala Tita u Velikoj Kladuši danas iza podne se dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala dva automobila.

Divlje deponije muče građane

VELIKA KLADUŠA - Na širem području Velike Kladuše brojne su divlje deponije, ali mještani naselja Podzvizd, koje je udaljeno nekoliko kilometara od ovog grada, kažu kako je ovaj problem kulminirao posljednjih godina i da sva njihova upozorenja niko nije uzeo za ozbiljno.

Do kraja maja katanac na migrantski kamp kod Velike Kladuše

BIHAĆ - Migrantski kamp nadomak Velike Kladuše, u kojem trenutno boravi više od 700 osoba, biće zatvoren do kraja maja na isti način kako je to učinjeno s centrom "Bira".

Djevojka prijavila silovanje, policija utvrđuje da li je bila omamljena

VELIKA KLADUŠA - Pripadnici policije USK provode istragu u mogućem slučaju silovanja koji se desio danas na području Velike Kladuše, potvrdio je za "Nezavisne", Ale Šiljdedić, portparol policije Unsko-sanskog kantona.

Iz karantina u Velikoj Kladuši pobjeglo 55 migranata

SARAJEVO - Iz karantina u kampu "Miral" u Velikoj Kladuši pobjeglo je 55 migranata koji su preskočili ogradu, a da niko nije ni pokušao da ih spriječi, izjavila je ministar zdravstva Unsko-sanskog kantona Nermina Ćemalović.

Podignuta plantaža pitomog kestena u Velikoj Kladuši

VELIKA KLADUŠA - Sve veći broj poljoprivrednih proizvođača na području Unsko-sanskog kantona odlučuje se za uzgoj pitomog kestena, pa je tako Omer Štulanović iz Velike Kladuše zasadio plantažu kestena maruna na površini od nekoliko desetina dunuma.

Prihvatni kamp novi klaster, zaraženo 137 migranata u Velikoj Kladuši

VELIKA KLADUŠA - Prihvatni kamp za migrante koji se nalazi u Velikoj Kladuši registrovan je kao novi klaster virusa korona, zbog čega je do 12. aprila ove godine oko hiljadu njegovih korisnika stavljeno u izolaciju.

Uskoro registracija migranata u Lipi

BIHAĆ - U narednih nekoliko dana započeće evidencija i izdavanje identifikacionih kartica za oko hiljadu migranata koji su smješteni u prihvatnom kampu Lipa nadomak Bihaća, potvrdili su u Službi za poslove sa strancima BiH, koja upravlja pomenutim kampom.

Najčitanije