Veliki rat

Dan početka njemačke "Barbarose": Skupa pobjeda SSSR

Na današnji dan 1941. godine nacistička Njemačka napala je Sovjetski savez. U Rusiji se obilježava Dan sjećanja i tuge. Tokom Velikog otadžbinskog rata živote izgubilo više od 26 miliona građana SSSR-a.

Kovčeg sa blagom pronađen u ruševinama dvorca iz 14. vijeka

Smatra se da su ovi dragoceni predmeti pripadali Jevrejima ubijenim u Drugom svetskom ratu. Smatra se da su ovi dragocjeni predmeti pripadali Jevrejima ubijenim u Drugom svetskom ratu.

Izložba "Bolnica Stobart" - Veliki rat iz ženskog ugla

BIJELJINA - Izložba Narodne biblioteke "Vuk Karadžić" iz Kragujevca "Bolnica Stobart" o britanskim bolničarkama u Srbiji tokom Velikog rata otvorena je danas u bijeljinskoj biblioteci, gdje će gostovati narednih 15 dana.

Putin otkrio šta će biti najvažniji događaj 2020. godine

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je uvjeren da će najvažniji događaj u 2020. godini za njega biti obilježavanje 75. godišnjice pobjede u Velikom otadžbinskom ratu.

Čepurin: Istorija jača od ceremonije u Parizu

BEOGRAD - Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin izjavio je povodom skandala oko rasporeda sjedenja u Parizu na svečanom obilježavanju 100 godina od pobjede u Prvom svjetskom ratu da se kosovska specijalna operacija "diplomatija u hodniku" premjestila iz Njujorka u glavni grad Francuske.

Ambasador Francuske u Beogradu se ponovo oglasio o rasporedu u Parizu

PARIZ - Ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni kaže da proslavom stogodišnjice od završetka Prvog svjetskog rata nije bilo namjere da se uvrijedi srpski narod.

Makronov govor uspavao kralja Maroka

PARIZ - Na jučerašnjoj ceremoniji u Parizu povodom obilježavanja stogodišnjice od kraja Prvog svjetskog rata prisustvovalo je oko 80 lidera iz svijeta.

Đukanović optužio Srbiju za ulazak Crne Gore u Veliki rat

PARIZ - Crnogorski predsjednik Milo Đukanović izjavio je da je Crna Gora izašla kao pobjednica iz Prvog svjetskog rata nakon "tragične aneksije od strane Srbije zbog koje je i ušla u taj rat".

Princ Aleksandar Karađorđević na obilježavanju kraja Velikog rata

Srpski princ Aleksandar Karađorđević prisustvovao je državnoj komemorativnoj svečanosti na Spomen kosturnici braniocima Beograda na Novom groblju, kao i komemoracijama na Ratnom groblju Komonvelta, Ruskom vojnom groblju i Francuskom vojnom groblju povodom obilježavanja 100. godišnjice završetka Prvog svjetskog rata.

Najčitanije