Veljko Čubrilović

Počelo emitovanje serije "Učitelj u lancima" o Veljku Čubriloviću

GRADIŠKA - Kada primiš ovo pismo, moj duh lebdeće nad tobom i našim čedom, milom Nadom. Tvoj Veljko ostaviće ovu "dolinu suza", a ništa nema da ostavi tebi, mila moja i našem djetetu, nego svoju neizmjernu ljubav prema vama.

U Gradišci postavljena statua učesnika atentata na Franca Ferdinanda

Bronzana statua Veljka Čubrilovića, najpoznatijeg člana ugledne gradiške porodice Čubrilović i jednog od organizatora i učesnika atentata na austrijskog nadvojvodu Franca Ferdinanda, postavljena je u Gradišci.

Zlatan Vidović o ulozi u filmu "Veljko Čubrilović, srpski učitelj"

Zlatan Vidović glumac je Narodnog pozorišta Republike Srpske koji je prve glumačke korake započeo u rodnoj Gradišci, gdje se i danas u "Grad teatru" povremeno bavi režijom. U Gradišci bi u januaru sljedeće godine trebalo da započne i snimanje filma "Veljko Čubrilović, srpski učitelj" koji će biti dokumentarno-igrane forme i koji će govoriti o ovom značajnom mladobosancu rođenom u gradu na Savi. Naslovnu ulogu tumačiće upravo Vidović, a autor filma je Milan Pilipović. Više o projektu, kao i značaju Veljka Čubrilovića za Gradišku, kao i za cijeli region, za "Nezavisne" u kratkom razgovoru govorio je Zlatan Vidović.

Najčitanije