Veljko Odalović

Odalović: Srbija sa pravom reaguje na dešavanja u BiH

BEOGRAD - Srbija sa pravom reaguje na ono što se dešava u BiH, jer je garant Dejtonskog mirovnog sporazuma i mora da bi nad njim i uvijek će podržati srpski narod koji se bori za svoja prava, poručuje generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović.

Odalović: Moguć dogovor o razgraničenju Srbije i BiH

BEOGRAD - Predsjednik Komisije Vlade Srbije za razgraničenje sa BiH Veljko Odalović kaže da je pitanje razgraničenja prioritetno za dalje odnose dvije zemlje i da je dogovor moguć, uprkos tome što sastanak srpske i komisije BiH nije održan već devet godina.

"Srbija neće recipročno odgovoriti Crnoj Gori"

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović izjavio je da Srbija ne gleda pozitivno na zabranu ulaska četvorici intelektualaca u Crnu Goru, ali da neće biti reciprociteta.

Odalović: Priznanje nezavisnosti Kosova je isključeno

BEOGRAD - Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović je rekao da će srpska strana u novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine 18. jula u Briselu izaći sa određenom platformom, ali da je priznanje kosovske nezavisnosti isključeno.

Sučić: Moja izjava izvučena iz konteksta, 'Oluja' je bila časna akcija

ZAGREB - Pomoćnik ministra branitelja Stjepan Sučić izjavio je da je njegova rečenica da "svako zlo dolazi iz Srbije" izvučena iz konteksta.

Odalović napustio konferenciju u Zagrebu; Hrvatski ministar optužio Srbiju da je kriva za zlo

ZAGREB - Generalni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije i predsjednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović napustio je danas konferenciju u Zagrebu o nestalima, nakon što je u uvodnom izlaganju pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Stjepan Sučić izrekao niz uvreda na račun Srbije i bivše JNA i rekao da sve zlo u regionu dolazi iz Beograda.

Najčitanije