Venecija

Zlatnog lava osvojio film "L'Evenement"

Zlatnog lava na 78. filmskom festivalu u Veneciji osvojio je film "L'Evenement" (Happening) francuske rediteljke Odri Divan.

Ko je Milena Smit, glumica koja je očarala Veneciju

Iako su crvenim tepihom Venecijanskog festivala prošle mnoge svjetske glumice, za oko je posebno zapala Milena Smit, koja glumi u novom Almodovarovom filmu "Paralelne majke" zbog naizgled jednostavne crno-bijele haljine sa prorezima, kroz koje se nazirala istetovirana koža. Ali njen uspjeh i taj crveni tepih nisu se desili preko noći.

Poplavljen Trg Svetog Marka

VENECIJA - Trg Svetog Marka u Veneciji potopljen je usljed rijetkih ljetnih poplava u tom italijanskom gradu.

Kiša iznenadila vlasti, Venecija pod vodom

RIM - Italijanski grad Venecija danas je pod vodom jer su jaka kiša i udari vjetra iznenadili vlasti koje nisu uspjele da podignu zaštitne pregrade, aktivirane prije samo dva mjeseca.

Dangubić: Moramo da damo sve od sebe da pobedimo Veneciju

Košarkaš Partizana Nemanja Dangubić, pred meč sa Venecijom u Evrokupu, izjavio je da će to biti težak duel i da njegova ekipa mora da da sve od sebe kako bi zabilježila trijumf na gostovanju.

Burž "pokosila" korona, otkazan meč protiv Venecije

Utakmica trećeg kola Evrokupa između Venecije i Burža zvanično je otkazana, saopšteno je danas na sajtu takmičenja.

Ubjedljiva pobjeda Partizana protiv Venecije

Košarkaši Partizana pobijedili su večeras Veneciju sa 95:73 u beogradskoj Hali sportova "Ranko Žeravica", u drugom kolu grupe A Evrokupa.

"Zlatni lav" za američki film "Nomadland"

Spuštena je zavjesa na 77. Venecijanski filmski festival, a među 18 ostvarenja u trci za "Zlatnog lava", pobijedio je film "Nomadland" rediteljke Kloe Zao.

Srpski film "Oaza" dobio pozitivne kritike u Veneciji

Srpski film "Oaza" Ivana Ikića, prmijerno prikazan na Venecijanskom festivalu u okviru takmičarskog programa "Dani autora", dobio je veoma pozitivne kritike filmskih magazina i portala, saopštili su producenti.

Ronaldova vjerenica ukrala pažnju na Filmskom festivalu u Veneciji

Georgina Rodrigez, vjerenica slavnog fudbalera Kristijana Ronalda, ukrala je svu pažnju na crvenom tepihu u Veneciji gdje se pojavila na čuvenom Filmskom festivalu.

Najčitanije