Venecuela

Venecuela dobila mjesto u Savjetu za ljudska prava UN

NJUJORK - Venecuela je izabrana za članicu Savjeta za ljudska prava Ujedinjenih nacija uprkos lobiranju SAD-a, udruženja za ljudska prava i iznenadnom ulasku Kostarike u takmičenje za mjesto u tom Savjetu, javio je Rojters.

Brazil optužio Venecuelu da ispušta naftu na plaže

RIO DE ŽANEIRO - Brazilski ministar rudarstva i energetike Bento Albukerke izjavio je danas da vlada nije otkrila porijeklo misteriozne nafte koja se pojavila na brazilskim plažama.

Maduro kod Putina: Moskva podržava legitimnu vlast u Venecueli

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da Moskva podržava sve legitimne organe vlasti u Venecueli, uključujući instituciju predsjednika.

"Vojna invazija na Venecuelu imala bi fatalne posljedice za cijeli kontinent"

KARAKAS - Vojna invazija u Venecueli imaće fatalne posljedice za cijelu Južnu Ameriku, saopšteno je iz venecuelanskog Ministarstva odbrane.

EU šalje Kolumbiji 30 miliona evra za migrante iz Venecuele

BOGOTA - Evropska unija uputiće 30 miliona pomoći Kolumbiji kako bi joj pomogla da se izbori s prilivom migranata iz Venecuele koji bježe od ekonomske i političke krize, izjavila je danas u Bogoti šef evropske dilpomatije Federika Mogerini.

Gore nego Jugoslavija: Hiperinflacija usporila, sada je 135.000 odsto

Hiperinflacija u Venecueli, najgora u novijoj istoriji, usporila je u avgustu na 135.000 odsto godišnje.

Guaido optužen za veleizdaju

KARAKAS - Državni tužilac Venecuele otvorio je istragu protiv opozicionara i samoproglašenog šefa države Huana Guaida, za veleizdaju.

Guaido bojkotuje prijevremene izbore u Venecueli

KARAKAS - Lider opozicije u Venecueli Huan Guaido poručio je da politički protivnici predsjednika Nikolasa Madura neće učestovati ni na kakvim prijevremenim izborima koji budu raspisani.

Američke sankcije Iranu i Venecueli donijele ogromnu zaradu Rusima

MOSKVA - Američke sankcije Iranu i Venecueli povećale su u svijetu potražnju za naftom iz Rusije.

Bašel: Sankcije pogoršavaju patnje stanovništva

NJUJORK - Visoki komesar UN za ljudska prava Mišel Bašele kritikovala je uvođenje novih američkih sankcija Venecueli i rekla da to može da pojača patnje miliona ljudi.

Najčitanije