Venecuela

Američke sankcije Iranu i Venecueli donijele ogromnu zaradu Rusima

MOSKVA - Američke sankcije Iranu i Venecueli povećale su u svijetu potražnju za naftom iz Rusije.

Bašel: Sankcije pogoršavaju patnje stanovništva

NJUJORK - Visoki komesar UN za ljudska prava Mišel Bašele kritikovala je uvođenje novih američkih sankcija Venecueli i rekla da to može da pojača patnje miliona ljudi.

Venecuela: SAD dostigle maksimalan nivo ludila

MOSKVA - Prijetnje američkog predsjednika Donalda Trampa da će da blokira sva sredstva Venecueli nemaju zakonsku osnovu i u suprotnosti su sa međunarodnim pravom, izjavila je danas potpredsjednica Venecuele Delsi Rodrigez.

Blokirana imovina Venecuele u Americi

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp potpisao je ukaz o blokiranju imovine vlastima Venecuele u SAD, uključivši u spisak Centralnu banku zemlje i državnu naftnu kompaniju PDVSA, navodi se u tekstu dokumenta koji je objavila Bijela kuća.

Venecuela se oslobađa zavisnosti od nafte

Venecuela staje na novi put ekonomskog razvoja koji će joj omogućiti da smanji zavisnost zemlje od nafte, saopštio je predsednik Nikolas Maduro na sastanku sa rukovodiocima organizacije Ujedinjenih nacija za industrijski razvoj .

Venecuela ponovo bez struje, vlasti tvrde da je u pitanju "elektromagnetni napad"

KARAKAS - Karakas i više od pola od 23 venecuelanske savezne države ostalo je juče bez struje, a vlasti tvrde da je u pitanju "elektromagnetni napad".

"Bliski susret" vojnih aviona iznad Kariba

VAŠINGTON - Venecuelanski "suhoj-30" približio se američkom izviđačkom avionu iznad Karipskog mora i ugrozio letjelicu i posadu, saopštila je vojska SAD.

Grčka priznala Guaida za privremenog predsjednika Venecuele

ATINA - Nova Vlada Grčke saopštila je da priznaje lidera venecuelanske opozicije Huana Guaida za privremenog predsjednika Venecuele.

Vojne vježbe sa ruskom tehnikom u Venecueli

U Venecueli će 24. jula biti održane vojne vježbe u kojima će biti korišćeno naoružanje proizvedeno u Rusiji koje koristi venecuelanska vojska, potvrdio je zamjenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov.

Maduro pozvao opoziciju da se uključi u dijalog

KARAKAS - Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro ponovo je pozvao venecuelansku opoziciju da se uključi u dijalog sa ciljem nacionalnog pomirenja.

Najčitanije