Venecuela

Venecuela počela vakcinaciju djece starije od dvije godine

KARAKAS - Vlasti Venecuele započele su danas vakcinisanje djece starije od dvije godine protiv virusa korona, saopštio je venecuelanski predsjednik Nikolas Maduro.

Maduro: Nafta u zamjenu za vakcine

KARAKAS - Venecuelanski predsjednik Nikolas Maduro je nagovijestio da bi Venecuela mogla platiti naftom vakcine protiv virusa korona.

SAD razmatraju da pooštre sankcije na naftu Venecueli

Administracija američkog predsjednika Donalda Trampa razmatra da pooštri sankcije na naftu koje je uvela Venecueli.

Gradonačelnik Karakasa preminuo od posljedica korone

KARAKAS - Gradonačelnik Karakasa i blizak prijatelj predsjednika Venecuele Nikolasa Madura Dario Vivas preminuo je od posljedica virusa kovid-19 u 70 godini, saopštio je tužilac Tarek Vilijam Sab.

Maduro produžio vanredno stanje na još 30 dana

KARAKAS - Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro produžio je vanredno stanje za još mjesec dana zbog epidemije virusa korona.

Odluka londonskog suda o pljački zlata Venecuele nauk za druge

Vrhovni sud Londona priznao je Huana Gvaida za predsjednika Venecuele i dao mu pristup zlatnim rezervama zemlje u Banci Engleske, čime je lišio tog prava vladu u Karakasu. Ova skandalozna odluka treba da bude nauk za druge zemlje da njihov novac u zapadnim bankama nije siguran, smatra publicista i advokat Branko Pavlović.

SAD pripremaju optužnicu protiv Madurove supruge?

KARAKAS - Sjedinjene Američke Države planiraju da podignu tužbu protiv supruge venecuelanskog predsjednika Nikolasa Madura Silije Flores narednih mjeseci, za zločine koji mogu da uključuju trgovinu narkoticima i korupciju, saopštile su četiri osobe bliske istrazi.

Stiže gorivo iz Irana u Venecuelu

Venecueli, koja vapi za benzinom, stiže pet tankera iranske flote s gorivom.

SAD objavile listu zemalja koje ne sarađuju u borbi protiv terorizma

VAŠINGTON – Američka administracija je revidirala listu zemalja koje ne sarađuju sa Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) u borbi protiv terorizma.

Vanredno stanje u Venecueli produženo za još mjesec dana

KARAKAS - Predsednik Venecuele Nikolas Maduro objavio je da će vanredno stanje u toj zemlji biti produženo za još mjesec dana zbog pandemije korona virusa.

Najčitanije