Veterani

Registrovana nova stranka u Srbiji, Ratni veterani za Srbiju

BEOGRAD - Veterani ratnih sukoba 1990-1999. godine i borci za vrijeme NATO agresije na SRJ 1999. godine registrovani su od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave kao stranka "Ratni veterani za Srbiju" koja će učestvovati na narednim izborima, saopštili su iz novoformirane političke organizacije.

Haradinaj pozvan kao svjedok u slučaju "Veterani"

KOSOVSKA MITROVICA - Advokat Arianit Koci izjavio je da je pozvao odlazećeg premijera privremenih prištinskih institucija Ramuša Haradinaja kao svjedoka u slučaju "Veterani".

Hrvatski veterani optužili Pupovca da destabilizuje državu

ZAGREB - Seriji napada na predsjednika Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S), Milorada Pupovca, zbog njegovih izjava nakon napada na Srbe u Uzdolju kod Knina, priduružilo se danas i više udruženja hrvatskih veterana, koji tvrde da on otvoreno radi prtiv države u kojoj živi i od koje živi, te da destabilizuje Hrvatsku.

Vukotić: Neprihvatljiva inicijativa livanjskog HDZ-a

BANJALUKA - Predsjednik Udruženja "Veterani Republike Srpske" Duško Vukotić smatra krajnje neprihvatljivom inicijativu livanjskog HDZ-a BiH za obilježavanje 24 godine od "oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara" jer je riječ o prostorima koji su vijekovima bili srpski.

Bajaga ponovo na "udaru" hrvatskih branitelja

PLOČE - Dio hrvatskih veterana iz Ploča protivi se nastupu srpskog kantautora Momčila Bajagića Bajage, planiran za 27. jul u okviru Festivala od2do2 u tom gradu.

Značajno unapređivanje saradnje srpskog i ruskog naroda

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozdravio je saradnju Saveza veterana vazdušno desantne vojske Rusije i Udruženja srpsko-ruska zajednica "Zavet" iz Bijeljine, te istakao da je veoma značajno unapređivanje i proširivanje saradnje između srpskog i ruskog naroda.

Porast stope samoubistava među mladim veteranima u Americi

VAŠINGTON - Stopa samoubistava značajno je porasla među mladim vojnim veteranima u SAD, najnoviji su podaci američkog Ministarstva za pitanja veterana.

Hrvatski veterani: Ne želimo Bajagu na Danima piva u Sisku

ZAGREB - Udruženja ratnih veterana u Sisačko-moslovačkoj županiji smatraju "neprimjerenim i neumjesnim" da Momčilo Bajagić Bajaga 15. septembra održi koncert povodom Dana piva u Sisku, prenosi danas portal 24sata.hr.

Britanski veterani u skupocjenim automobilima prodefilovali Sarajevom

SARAJEVO - Šezdeset skupocjenih vozila danas je, nakon Mostara, prodefilovalo Sarajevom u okviru jedne od najstarijih humanitarnih akcija koja pruža podršku britanskim vojnicima i njihovim porodicama -"Rally for Heroes".

Hrvatski veterani ne odustaju od ustaškog pozdrava

ZAGREB - Koordinacija veteranskih i stradalničkih udruženja Grada Zagreba, Splita i Splitsko-dalmatinske županije kritikovala je danas odluku Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima, koje je zaključilo da je pozdrav "Za dom spremni" suprotan Ustavu pa se može koristiti samo u komemorativne svrhe uz prethodno dopuštenje, poručivši da se nikada neće odreći tog pozdrava.

Najčitanije