Višegrad

Međunarodni dječiji festival folklora "Licidersko srce" u Višegradu

Međunarodni dječiji festival folklora "Licidersko srce", na kojem će učestvovati više od 700 djece iz devet zemalja, biće održan 17. avgusta u Višegradu.

Josif Pančić prije 146 godina otkrio "ledenu ljepoticu" među četinarima

Mi se više ne zadovoljavamo onim što su drugi saznali ili što smo gotovo od predaka nasledili; mi podvrgavamo novoj analizi hipoteze, kojima se svet od vekova klanjao, mi napuštamo istine, koje su nam se doskora neoborive činile, mi se mašamo za tajne, za koje smo dugo držali, da su čovečijem umu nedostižne... Mi zaziremo od najsjajnijih teorija, ma kad ili ma kime one izrečene bile, i ne primamo ih, dok se kritički ne uverimo, da se slažu sa jasnim i utvrđenim zakonima prirodnim, govorio je svojevremeno prirodnjak i naučnik Josif Pančić.

Ekstremno visoka temperatura, crveno upozorenje za Foču i Višegrad

BANJALUKA - Ekstremno visoka temperatura očekuje sutra područje Višegrada i Foče zbog čega će na snazi biti crveni meteoalarm, dok za ostale krajeve Republike Srpske i Federacije BiH (FBiH) nema upozorenja na ekstremno vrijeme, objavljeno je na sajtu Meteoalarma.

Savčić: Odluka Tužilaštva BiH - čisto politikantstvo

BANJALUKA - Predsjednik Boračke organizacije (BORS) Republike Srpske Milomir Savčić smatra potpuno neprihvatljivom, pravno neosnovanom, nelogičnom, te čisto politikantskom odluku Tužilaštva BiH da formira predmet povodom obilježavanja Dana ruskih dobrovoljaca u Višegradu.

Narandžasto upozorenje za Foču i Višegrad

Meteoalarm izdao je za danas narandžasto upozorenje za područje Foče i Višegrada zbog moguće veoma niske temperature vazduha.

Pucao u svadbenoj koloni iz automatske puške

VIŠEGRAD - S.S. iz Višegrada uhapšen je juče nakon što je na svadbenom veselju krećići se u koloni iz vozila pucao iz automatske puške, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Dodik: U Višegrad smo došli po još jednu pobjedu

VIŠEGRAD - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Višegradu da ovaj grad predstavlja jedno od najvažnijih mjesta za razvoj turizma i kulture.

Đokić: Potrebna liberalizacija granica između BiH i Srbije

VIŠEGRAD - Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić izjavio je danas u Višegradu da razvoj ove opštine nije moguć ukoliko se ne liberalizuje granica između BiH i Srbije na ovom području.

Đurović: Sa prvim simptomima korone djecu dovesti na pregled

Djecu sa simptomima virusa potrebno je dovesti u Dom zdravlja na pregled i obavijestiti porodičnog ljekara, kako bi se smanjila mogućnost širenja virusa korona, rekla je novinarima direktor Doma zdravlja Višegrad Snežana Đurović.

Kandidaturu Đurevića u Višegradu podržali SNSD, DNS, SP i US

VIŠEGRAD - Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Višegrad Pero Petrović rekao je da koalicija SNSD-DNS-SP-Ujedinjena Srpska nastavlja saradnju kako bi pružili podršku kandidaturi Mladena Đurevića za načelnika ove opštine na predstojećim lokalnim izborima.

Najčitanije