Višegrad

Građani Višegrada na protestu protiv izgradnje mini-hidroelektrana

VIŠEGRAD - Više od 500 Višegrađana učestvovalo je danas u protestnoj šetnji čiji je cilj bio da se ukaže na štetnost izgradnje mini-hidroelektrana na rijeci Rzav.

Završne pripreme za pokretanje nekadašnje fabrike "Terpentin" u Višegradu

VIŠEGRAD - Predstavnici opštine Višegrad obišli su danas pogone fabrike boja i lakova "Terpentin", gdje su u toku završne pripreme za početak proizvodnje 1. marta.

Uspješna turistička sezona u Višegradu

VIŠEGRAD - Direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović rekla je da je ovogodišnja turistička sezona bila izuzetno uspješna, te da je povećan broj noćenja.

Novac od proslave Nove godine preusmjeren za povećanje nataliteta

VIŠEGRAD - Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević preusmjerio je novac namijenjen za organizovanje dočeka Nove godine, za mjere za povećanje nataliteta.

Za sufinansiranje projekata u Vlasenici, Višegradu i Petrovu 61.500 KM

BANJALUKA - Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić potpisala je danas u Banjaluci ugovore sa načelnicima opština Vlasenica, Višegrad i Petrovo o sufinansiranju projekata u tim lokalnim zajednicama u iznosu od 61.500 KM.

Turčin uhapšen zbog pokušaja otmice djevojčice u Višegradu

VIŠEGRAD - Državljanin Turske uhapšen je danas nakon što je policiji dan ranije prijavljeno da je nepoznati muškarac, na području Višegrada, pokušao u svoj kamion uvesti djevojčicu.

Otvorena izložba ljetopisa "Srpske pravoslavne škole u BiH"

ANDRIĆGRAD - U Andrićgradu otvorena je izložba ljetopisa "Srpske pravoslavne škole u BiH", koja obuhvata period od 1856. godine do Prvog svjetskog rata, a priredila je kustos Pedagoškog muzeja u Beogradu Aleksandra Milovanović.

Migrant se zakačio za autobus: Želio u EU, završio u Višegradu

VIŠEGRAD - Migrant koji se nadao da će autobusom slovenačkih registarskih oznaka, kao slijepi putnik, stići do Slovenije i Evropske unije, neugodno se iznenadio nakon što je otkriven u Višegradu.

"Andrić i i evropske književnosti" u Višegradu

U Andrićevom institutu u Višegradu počeo je dvodnevni naučni skup na kojem će, između ostalog, biti riječi o uticaju nobelovca Ive Andrića na evropsku književnost.

Urađeno oko 200 besplatnih preventivnih pregleda

VIŠEGRAD - Direktor Doma zdravlja u Višegradu Snežana Đurović rekla je da je u ovoj opštini pri kraju akcija besplatnih preventivnih pregleda u kojoj je do danas pregledano oko 200 Višegrađana.

Najčitanije