Višegrad

Turčin uhapšen zbog pokušaja otmice djevojčice u Višegradu

VIŠEGRAD - Državljanin Turske uhapšen je danas nakon što je policiji dan ranije prijavljeno da je nepoznati muškarac, na području Višegrada, pokušao u svoj kamion uvesti djevojčicu.

Otvorena izložba ljetopisa "Srpske pravoslavne škole u BiH"

ANDRIĆGRAD - U Andrićgradu otvorena je izložba ljetopisa "Srpske pravoslavne škole u BiH", koja obuhvata period od 1856. godine do Prvog svjetskog rata, a priredila je kustos Pedagoškog muzeja u Beogradu Aleksandra Milovanović.

Migrant se zakačio za autobus: Želio u EU, završio u Višegradu

VIŠEGRAD - Migrant koji se nadao da će autobusom slovenačkih registarskih oznaka, kao slijepi putnik, stići do Slovenije i Evropske unije, neugodno se iznenadio nakon što je otkriven u Višegradu.

"Andrić i i evropske književnosti" u Višegradu

U Andrićevom institutu u Višegradu počeo je dvodnevni naučni skup na kojem će, između ostalog, biti riječi o uticaju nobelovca Ive Andrića na evropsku književnost.

Urađeno oko 200 besplatnih preventivnih pregleda

VIŠEGRAD - Direktor Doma zdravlja u Višegradu Snežana Đurović rekla je da je u ovoj opštini pri kraju akcija besplatnih preventivnih pregleda u kojoj je do danas pregledano oko 200 Višegrađana.

Posao za 80 radnika: Otvorena fabrika za proizvodnju peleta

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković otvorio je danas u Dobrunu kod Višegrada fabriku "Zlatar šped" za preradu drveta i proizvodnju biomase i peleta.

U Bečiće otputovalo 30 mališana

VIŠEGRAD – Na ljetovanje u Bečiće otputovalo je 30 djece iz Višegrada koja će na moru boraviti 10 dana u okviru programa "Socijalizacija djece Republike Srpske".

"Banjalučanke" nastupaju u Višegradu

​VIŠEGRAD - Ženski kamerni hor "Banjalučanke" održaće ove subote cjelovečernji koncert u Domu kulture u Višegradu, u okviru tradicionalne kulturne manifestacije "Višegradska staza".

Izvedena predstava "Noć bogova"

VIŠEGRAD - Predstava "Noć bogova", u kojoj igraju glumci Nebojša Ilić, Dejan Lutkić i Vojin Ćetković, izvedena je u višegradskom Domu kulture.

Održan međunarodni festival folklora

​VIŠEGRAD - U Andrićgradu je održan Međunarodni festival folklora koji je okupio 10 kulturno-umjetničkih društava iz Slovenije, Crne Gore, Srbije i Republike Srpske.

Najčitanije