Višegradska grupa

Prvi sastanak evropskih lidera licem u lice od pojave korone

PRAG - Lideri zemalja članica Višegradske grupe, Češke, Slovačke, Poljske i Mađarske, sastaće se danas u češkoj palati Lednice, a glavna tema sastanka biće fond Evropske unije u iznosu od 750 milijardi evra za oporavak od posljedica epidemije virusa korona, javlja BBC.

Članice EU podijeljene: Poljska i zemlje Višegradske grupe za proširenje

BANJALUKA, SARAJEVO, VARŠAVA - Zemlje članice EU podijeljene su u vezi s pitanjem proširenja na zemlje zapadnog Balkana na tri bloka, od kojih neke, poput Francuske i Holandije, žele zaustavljanje dok se EU ne reformiše, dok zemlje Višegradske grupe i zemlje u okruženju zapadnog Balkana žele što hitnije širenje evrobloka.

Vučić: Samit Višegradske grupe važan dan i susret za Srbiju

PRAG - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je učešće na sastanku Višegradske grupe u Pragu, važan dan i važan susret za Srbiju.

Carinska unija stvara zajedničko tržište radne snage region

BEOGRAD - Formiranje Carinske unije zemalja Zapadnog Balkana može omogućiti i stvaranje jedinstvennog tržišta radne snage i nesmetanu razmjenu radnika u okviru šest zemalja regiona, kaže za Tanjug Predrag Bjelić, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu i savjetnik pri STO.

Najčitanije