Višnja

Srpska još odolijeva delta soju korone

BANJALUKA, SARAJEVO - Do sada su u BiH potvrđena tri slučaja delta soja virusa korona, sva tri u FBiH, dok, za sada, u RS nije registrovan nijedan slučaj ovog tipa kovida.

Šaptač voćkama čuva autohtone vrste voća

CAZIN - Već duže od dvije decenije Muhamed Žunić, voćar iz Cazina, bavi se očuvanjem i kultivacijom autohtonih sorti voća našeg podneblja te kaže kako ovaj neobičan hobi započeo zbog ljubavi prema tim divnim biljkama.

Zašto je dobro imati višnju u vrtu?

Višnja posjeduje mnogobrojne korisne osobine. Obiluje vitaminima A, C, E i mineralima. Nadamo se da će te nakon pročitanog teksta poželjeti zasaditi bar jedno stablo ove voćke.

Najjednostavniji recept za domaći višnjevac

Rakija, višnje i šećer osnovni su sastojci ovog tekućeg užitka, a poneki majstori stavljaju med i vaniliju u omjerima koji okusu višnje ipak osiguravaju dominaciju.

Pevec se nada džekpotu: Ako dobijem, idem u novi biznis

Nikad nisam bio kockar. Zapravo nisam ni znao ispuniti listić lutrije, ali za tu cijenu kafe ili ručka odlučio sam iskušati sreću, rekao je Zdravko Pevec, nekad jedan od najbogatijih Hrvata, javljaju hrvatski internet mediji.

U voćnjaku u Bijeljini procvjetala višnja

U semberijskom selu Patkovača, u voćnjacima poznatog kalemara, Nikole Nikolića, Miholjsko ljeto podstaklo je drugo cvjetanje višnje u ovoj godini.

Procvjetala višnja u dvorištu na Sokocu

U dvorištu Slaviše Pandurevića na Sokocu procvjetala je višnja, obnavlja se lišće, a iz stabla su se pojavili mladi izdanci kao da je proljeće, što je na području Romanije, kako je mladi domaćin uspio saznati od starijih, veoma rijetka pojava.

Napravite savršenu poslasticu: Džem od malina i višanja

U sezoni crvenog voća svakako pripremite i ovaj džem od višanja kojem će maline dati posebnu aromu i teksturu. Poslužite ga uz palačinke, fina slatka peciva ili kao dodatak omiljenom sladoledu.

Višnjevac, aperitiv od višnje po provjerenom receptu

Sezona je višanja, a ukoliko volite ovu voćku, sigurno volite prije ručka da popijete i jedan domaći liker od višanja, odnosno višnjevaču.

Najčitanije