Video igrice

Pred ekranom samo sat vremena dnevno

BANJALUKA - Svjetska zdravstvena organizacija objavila je preporuku da djeca mlađa od pet godina ne bi trebalo da provode više od sat vremena dnevno pred ekranom, a i stručnjaci u RS apeluju na roditelje da što više vremena provode s djecom, kako bi ona što manje bila izložena negativnim uticajima elektronskih uređaja.

Odabrano 12 video igara za Kuću slavnih

Kuća slavnih za video igre dobila je više hiljada kandidata u toku 2019. godine, a zvaničnici organizacije su danas saopštili da je odabrano konačnih 12 finalista.

Lista top 10 igara po zaradi u 2018. godini

Predvođeno igrama kao što su PUBG, GTA V i Red Dead Redemption 2, premijum gejming tržište je tokom 2018. godine ostvarilo zaradu od 17,9 milijardi dolara.

Ogroman uspjeh hrvatske igre, popularnija od Fortnitea

Zagrebački Gamepires ostvario je ogroman uspjeh i u pet dana prodao gotovo 650.000 kopija svoje igre SCUM za PC, a na Twitchu je bila popularnija od Fortnitea.

Life is Strange 2 stiže u septembru

Square Enix je objavio da će epizoda 1 za Life is Strange 2 igru biti dostupna od 27. septembrta 2018. godine.

Od tvorca Titanfalla stiže Star Wars igra, ali tek 2020. godine

Star Wars: Battlefront 2 će ostati upamćen kao potpuni fijasko kompanije Electronic Arts, pošto se u periodu sa najvećim obrtom novca prodavao manje nego što je predviđeno, a razlog tome su mikrotransakcije i problem sa progresijom igrača.

Steam objavio listu najprodavanijih video igara u 2017. godini

Sa krajem 2017. godine i početkom nove dolazi vrijeme kada veće kompanije objavljuju statistiku vezanu za prodaju igara, bilo da su to manji developeri ili pak velike kompanije, kao što je u ovom slučaju Valve, koji je objavio listu sa najprodavanijim igrama tokom prethodnih 12 mjeseci.

Najčitanije