Vijeće ministara BiH

Plan rada Zvizdićevog kabineta dočekan na nož

SARAJEVO - Plan rada Vijeća ministara BiH za ovu godinu uz korekciju, koji je juče prihvaćen na sjednici, dočekan je na nož od poslanika Predstavničkog doma BiH.

Od 260 uzoraka soli 162 neispravna

SARAJEVO - Od 260 uzoraka soli 162 nisu u skladu s važećim propisima, dok njih 98 odgovara zakonskim propisima.

Ahmetović: Parlament BiH o radu Vijeća ministara 24.oktobra

SARAJEVO - Sadik Ahmetović, poslanik Nezavisnog bloka zatražio je danas da se na sjednici oba doma Parlamenta BiH koja je zakazana za 24. oktobar između ostalog uvrsti i jedna tačka dnevnog reda na kojoj će se raspravljati o radu Vijeća ministara i da li Vijeće ministara ima podršku poslanika ili ne.

Savjet ministara bez rasprave o Krivičnom zakonu BiH

SARAJEVO -Vijeće ministara BiH danas nije usaglasilo Prijedlog izmjena i dopuna Krivičnog zakona BiH, a ministar pravde BiH Josip Grubeša zatražio je da mu se da dodatno vrijeme kako bi ga usaglasio.

SNSD u utorak podnosi inicijativu za smjenu Savjeta ministara

SARAJEVO - Vijeće ministara BiH skinulo je izjašnjavanje o zapisniku sa dnevnog reda hitne telefonske sjednice na kojoj je korigovan tekst seta zakona o akcizama.

Strane banke višak novca neće moći iznositi van BiH

SARAJEVO - Zakon o osiguranju depozita banaka u BiH donosi niz novina, a jedna od najinteresantnijih je da banke više neće moći višak novca da šalju u svoje centrale van države.

Legalizacija kanabisa u medicinske svrhe mogla bi biti završena za tri mjeseca

SARAJEVO - Legalizacija kanabisa u medicinske svrhe mogla bi za tri mjeseca biti okončana barem u Vijeću ministara BiH, kažu u resornim ministarstvima.

Najčitanije