Vijeće naroda

Tešanović: Vijeće naroda ostvaruje funkciju, jer institucije funkcionišu

BANJALUKA - Predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske Nada Tešanović izrazila je nadu da je Vijeće ostvarilo svoju funkciju i kroz Ustavni sud i da je dokazalo da je rad Vlade i Narodne skupštine Srpske takav da nema potrebe za podizanjem vitalnog nacionalnog interesa.

Elektronski sistem za glasanje unaprediće rad Vijeća naroda

BANJALUKA - Predsjedavajući Vijeća naroda Republike Srpske Nada Tešanović izjavila je danas da je, zahvaljaujući donaciji koju je obezbijedila Misija OEBS-a u BiH, u Vijeću naroda instaliran elektronski sistem za glasanje koji će omogućiti unapređenje rada ove institucije.

Legitimacija delegatima ostaje za uspomenu

​BANJALUKA - Delegati u aktuelnom sazivu Vijeća naroda Republike Srpske po isteku mandata neće morati vraćati delegatsku legitimaciju, kao što su to radili njihovi prethodnici, već će je moći zadržati za uspomenu.

Završeno konstituisanje Vijeća naroda RS

​BANJALUKA - Aleksandra Dalšašo Lepir iz reda ostalih naroda izabrana je danas za podpredsjedavajuću Vijeća naroda Republike Srpske.

Jovana Čarkić izabrana za generalnog sekretara Vijeća naroda RS

BANJALUKA - Jovana Čarkić izabrana je danas za generalnog sekretara Vijeća naroda Republike Srpske, saopšteno je iz ove institucije.

Svih devet bivših delegata Vijeća naroda RS zatražilo "bijeli hljeb"

BANJALUKA – Svih devet delegata Vijeća naroda Republike Srpske koji imaju pravo na "bijeli hljeb", zatražili su isplatu te naknade u idućih šest mjeseci. Po tom osnovu iz Budžeta RS biće isplaćeno više od 160.000 KM.

Počela konstitutivna sjednica Vijeća naroda RS

BANJALUKA - Konstitutivna sjednica Vijeća naroda Republike Srpske, na kojoj bi trebalo da budu izabrani organi Vijeća, počela je danas u Banjaluci.

CIK potvrdio imena za Dom naroda BiH i Vijeće naroda RS

SARAJEVO – Centralna izborna komisija (CIK) BiH je na današnjoj sjednici, nakon razmatranja izvještaja o posrednim izborima, donijela odluke kojima su utvrđeni rezultati posrednih izbora za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske i Vijeće naroda Republike Srpske.

Izabrano 28 delegata u Vijeće naroda RS

BANJALUKA - U Narodnoj skupštini Republike Srpske danas je izabrano 28 delegata Vijeća naroda RS. Po osam delegata je iz svakog od konstitutivnog naroda, Srba, Bošnjaka i Hrvata i četiri delegata iz reda ostalih.

Imena kandidata za Dom naroda BiH i Vijeće naroda RS

BANJALUKA - Iz Narodne skupština Republike Srpske danas će Centralnoj izbornoj komisiji BiH biti dostavljene na potvrdu i ovjeru kandidatske liste za delegate Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i delegate Vijeća naroda Republike Srpske.

Najčitanije