Vijek

Istraživanje: Virus korona skratio životni vijek ljudi

Dužina životne dobi skraćena je pojavom virusa korona za više od šest mjeseci u poređenju sa 2019. godinom, i to u 22 od 29 zemalja analiziranih u studiji koja je obuhvatila Evropu i Ameriku.

Životni vijek u Hrvatskoj u pandemiji kraći za osam mjeseci

ZAGREB - Očekivana dužina životnog vijeka u 2020. godini u Hrvatskoj pala je za gotovo osam mjeseci za muškarce i za oko sedam mjeseci za žene, podatak je iz studije "Učinak pandemije bolesti virusa korona na mortalitet".

Kako da produžite vijek trajanja pneumatika?

Automobilske gume predstavljaju jedini dodir vozila s putem i tako značajno utiču na bezbjednost u saobraćaju, vozne karakteristike i udobnost tokom vožnje.

Japanska lijeska živi 3.000 godina i ne umire od starosti

Japanska lijeska (Ginkgo biloba) jedino je poznato drvo koje neće umrijeti od starosti, već može stradati od neke oluje, bolesti ili groma.

Predozirani Amerikanci umiru jedan za drugim

VAŠINGTON - Najnovija studija ukazuje na značajno skraćenje očekivanog životnog vijeka u Sjedinjenim Američkim Državama.

Španci najzdravija nacija, a gdje je BiH na listi?

Na listi najzdravijih zemalja na svijetu prema Bloomberg Healthiest Country Index-u iz 2019. godine je Španija.

Životni vijek bi se mogao produžiti na 140 godina?

Najstariji ljudi na svijetu imaju oko 115 godina, a intervencijom naučnika u procesu starenja životni vijek mogao bi da se znatno poveća i da iznosi oko 140 godina.

Naučnici utvrdili gornju granicu životnog vijeka

Holandski naučnici utvrdili su da postoji granica ljudskog života, "stakleni plafon" koji iznosi 115,7 godina za žene i 114,1 godina za muškarce uprkos tome što se prosječno povećava očekivani životni vijek.

Najčitanije