Vijetnam

Prvi put nakon rata američki nosač aviona uplovio u vijetnamsku luku

DANANG – Nosač aviona američke mornarice s više od 6.000 članova posade uplovio je u luku Danang u Vijetnamu, što je prva posjeta te vrste od okončanja Vijetnamskog rata.

Saigonska egzekucija: Otkrivena tajna najpoznatije ratne fotografije

Pištolj je već trznuo u ispruženoj ruci vojnika, dok se zarobljenikovo lice zgrčilo od udara metka koji ulazi u lobanju. U lijevom uglu fotografije je vojnik koji je šokiran pucnjem, napravio grimasu.

Tramp napustio svečani prijem prije kraja

HANOI - Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp napustio je salu u kojoj se održavao prijem u čast lidera samita APEK-a prije završetka, tokom večere lideri Rusije i SAD nisu razgovarali, prenosi dopisnik Sputnjika iz Vijetnama.

Tramp izbjegao susret sa Putinom

DANANG - Američki predsjednik Donald Tramp nije došao na sastanak lidera država Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje sa članovima Poslovnog savjeta, gdje je mogao da se sastane sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Kremlj: Kontradiktorni signali, susret Putin-Tramp na ovaj ili onaj način

DA NANG - Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da Moskva prima kontradiktorne signale iz SAD o mogućem sastanku ruskog predsjednika Vladimira Putina i američkog predsjednika Donalda Tramp u Vijetnamu, prenosi Rojters.

Najmanje 19 mrtvih u oluji u VIjetnamu

HANOJ - Najmanje 19 osoba je poginulo danas u tajfunu Demri, koji je pogodio centralni i južni Vijetnam, samo dva dana uoči početka samita lidera azijsko-pacifičkih zemalja, saopštila je vijetnamska vlada.

U poplavama u Vijetnamu nastradalo 68 osoba, 34 nestalo

HANOJ - Najmanje 68 osoba je nastradalo, a 34 se vode kao nestale u poplavma i odronima, koje su izazvale obilne padavine u Vijetnamu, saopštili su danas vijetnamski zvaničnici.

Najsmrtonosnije nevrijeme u Vijetnamu

HANOJ - Broj poginulih u poplavama i klizištima u sjevernim i središnjim dijelovima Vijetnama porastao je na 54 osobe, saopštili su danas zvaničnici.

Tajfun Doksurio pogodio Vijetnam, skoro 300.000 evakuisano

HANOJ - Tajfun Doksuri pogodio centralni dio Vijetnama s maksimalnom brzinom vjetra od 135 km na sat. Srušeni krovovi, oborena su stabla i oštećeni stubovi za struju.

Vijetnam se sprema za tropski ciklon

HANOJ - Vijetnam se priprema za tajfun Doksuri, za koji se očekuje da će biti najsnažniji tropski ciklon u toj zemlji u proteklih nekoliko godina.

Najčitanije