Vijetnam

Luksuzni vijetnamski SUV za domaće tržište

Vijetnamska startap kompanija VinFast predstavila je premijum SUV President namijenjen domaćem tržištu.

Policija zaplijenila korištene kondome oprane i spremne za preprodaju

Policija u Vijetnamu je zaplijenila oko 345.000 korištenih kondoma koji su bili očišćeni i spremni za novu prodaju, javljaju državni mediji, a prenosi Reuters.

Kovid afera: Vijetnamci uhapšeni jer su prevarili 5.000 Amerikanaca

Vijetnamska policija uhapsila je četiri muškarca optužena da su prevarili više od 5.000 Amerikanaca koji su pokušavali da kupe zaštitnu opremu protiv kovid-19 onlajn, za gotovo milion dolara, saopštilo je Ministarstvo javne bezbjednosti.

Vijetnamci kupuju rusku vakcinu

Vijetnamsko Ministarstvo zdravlja registrovalo se za kupovinu ruske vakcine protiv kovida-19, javila je danas državna televizija.

U Vijetnamu još 40 zaraženih

HANOJ - Ministarstvo zdravlja Vijetnama saopštilo je danas da je potvrđena infekcija kod 40 ljudi, čime je ukupan broj zaraženih povećan na 586, dok su tri osobe umrle.

Vijetnam proglasio karantin u milionskom gradu

HANOJ - Vijetnam je danas proglasio dvosedmični karantin u trećem gradu po veličini u zemlji, nakon što je otkriveno još 15 slučajeva korona virusa u bolnicama, saopštila je vlada.

Osam godina robije zbog objava na Fecebooku

HANOJ - Državljanin Vijetnama Ngujen Kvok Duk Vong osuđen je na osam godina zatvora nakon što je proglašen krivim zbog objava na Fecebooku za koje je okarakterisane da su protiv države, saopšteno je iz vijetnamskog Ministarstva javne bezbjednosti.

U Vijetnamu niče prvi pozlaćeni hotel na svijetu

Hanoi Golden Lake hotel, je nazvan jedinstvenim iz zaista specifičnog razloga. Prema navodima, ova građevina sa 25 spratova pokrivena je sa 5.000 kvadratnih metara pozlaćene keramike, što ga čini prvim pozlaćenim hotelom na svijetu.

Milioni djece u klupama poslije tri mjeseca u Vijetnamu

HANOJ - Milioni djece vratilo se danas u učionice u Vijetnamu poslije tri mjeseca, nakon što 17 dana uzastopno u ovoj zemlji nije zabilježen nijedan slučaj internog prenošenja virusa korona.

Više Amerikanaca će stradati od COVID-19 nego u Vijetnamu?

ATLANTA - U Sjedinjenim Američkim Državama do sada je od koronoa virusa umrlo više od 47.000 ljudi a, čak i uz pretpostavku da je epidemija u toj zemlji već dostigla vrhunac, vrlo je moguće da će u narednih nedjelju dana ukupan broj preminulih premašiti 58.000, što je broj Amerikanaca koji su izgubili život u ratu u Vijetnamu, navodi CNN.

Najčitanije