Vijetnam

Vijetnam domaćin trke F1 trke 2020.

Čelnici Hanoja saopštili su danas da će taj grad biti domaćin trke Formule 1 u aprilu 2020. godine.

Preminuo predsjednik Vijetnama Čan Dai Kvang

HANOJ - Predsjednik Vijetnama Čan Dai Kvang preminuo je danas u 61. godini u vojnoj bolnicii u Hanoju od teške bolesti.

Nova automobilska senzacija stiže iz Vijetnama

Na listi zemalja u kojima se proizvode luksuzni automobili uskoro će se naći još jedna - Vijetnam. Tamo je prošle godine osnovana je kompanija VinFast, koja će svoje prve modele izložiti na sajmu automobila u Parizu u oktobru. U pitanju su limuzina i SUV koje je dizajnirao proslavljeni italijanski studio Pininfarina.

Zlatni most na 1.400 metara visine koji drže ogromne ruke

Kau Vang ili Zlatni most, nazvan po putu nalik na zlatnu traku koji drže dvije džinovske "ruke" koje izranjaju iz brda, nalazi se u Anamskim planinama u Vijetnamu, na 1.400 metra nadmorske visine, na tromeđi te zemlje sa Laosom i Kambodžom.

Prvi put nakon rata američki nosač aviona uplovio u vijetnamsku luku

DANANG – Nosač aviona američke mornarice s više od 6.000 članova posade uplovio je u luku Danang u Vijetnamu, što je prva posjeta te vrste od okončanja Vijetnamskog rata.

Saigonska egzekucija: Otkrivena tajna najpoznatije ratne fotografije

Pištolj je već trznuo u ispruženoj ruci vojnika, dok se zarobljenikovo lice zgrčilo od udara metka koji ulazi u lobanju. U lijevom uglu fotografije je vojnik koji je šokiran pucnjem, napravio grimasu.

Tramp napustio svečani prijem prije kraja

HANOI - Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp napustio je salu u kojoj se održavao prijem u čast lidera samita APEK-a prije završetka, tokom večere lideri Rusije i SAD nisu razgovarali, prenosi dopisnik Sputnjika iz Vijetnama.

Tramp izbjegao susret sa Putinom

DANANG - Američki predsjednik Donald Tramp nije došao na sastanak lidera država Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje sa članovima Poslovnog savjeta, gdje je mogao da se sastane sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Kremlj: Kontradiktorni signali, susret Putin-Tramp na ovaj ili onaj način

DA NANG - Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da Moskva prima kontradiktorne signale iz SAD o mogućem sastanku ruskog predsjednika Vladimira Putina i američkog predsjednika Donalda Tramp u Vijetnamu, prenosi Rojters.

Najmanje 19 mrtvih u oluji u VIjetnamu

HANOJ - Najmanje 19 osoba je poginulo danas u tajfunu Demri, koji je pogodio centralni i južni Vijetnam, samo dva dana uoči početka samita lidera azijsko-pacifičkih zemalja, saopštila je vijetnamska vlada.

Najčitanije