Vijetnam

U Vijetnamu još 40 zaraženih

HANOJ - Ministarstvo zdravlja Vijetnama saopštilo je danas da je potvrđena infekcija kod 40 ljudi, čime je ukupan broj zaraženih povećan na 586, dok su tri osobe umrle.

Vijetnam proglasio karantin u milionskom gradu

HANOJ - Vijetnam je danas proglasio dvosedmični karantin u trećem gradu po veličini u zemlji, nakon što je otkriveno još 15 slučajeva korona virusa u bolnicama, saopštila je vlada.

Osam godina robije zbog objava na Fecebooku

HANOJ - Državljanin Vijetnama Ngujen Kvok Duk Vong osuđen je na osam godina zatvora nakon što je proglašen krivim zbog objava na Fecebooku za koje je okarakterisane da su protiv države, saopšteno je iz vijetnamskog Ministarstva javne bezbjednosti.

U Vijetnamu niče prvi pozlaćeni hotel na svijetu

Hanoi Golden Lake hotel, je nazvan jedinstvenim iz zaista specifičnog razloga. Prema navodima, ova građevina sa 25 spratova pokrivena je sa 5.000 kvadratnih metara pozlaćene keramike, što ga čini prvim pozlaćenim hotelom na svijetu.

Milioni djece u klupama poslije tri mjeseca u Vijetnamu

HANOJ - Milioni djece vratilo se danas u učionice u Vijetnamu poslije tri mjeseca, nakon što 17 dana uzastopno u ovoj zemlji nije zabilježen nijedan slučaj internog prenošenja virusa korona.

Više Amerikanaca će stradati od COVID-19 nego u Vijetnamu?

ATLANTA - U Sjedinjenim Američkim Državama do sada je od koronoa virusa umrlo više od 47.000 ljudi a, čak i uz pretpostavku da je epidemija u toj zemlji već dostigla vrhunac, vrlo je moguće da će u narednih nedjelju dana ukupan broj preminulih premašiti 58.000, što je broj Amerikanaca koji su izgubili život u ratu u Vijetnamu, navodi CNN.

Zemlja sa 95 miliona stanovnika bez žrtava virusa korona

Vijetnam nema nijedan smrtni slučaj zbog virusa korona, a broj zaraženih u ovoj zemlji sa 95 miliona stanovnika koja se graniči s Kinom je tek nekoliko stotina. Vijetnam je obuzdao pandemiju i za to dobio pohvale Svjetske zdravstvene organizacije, a borbu protiv korone uporedili su s ratom protiv Amerikanaca.

Vijetnam uvodi 15 dana društvenog distanciranja zbog korone

HANOJ - Vijetnam će od sutra početi 15 dana društvenog distanciranja s ciljem ograničavanja prenošenja virusa korona, saopšteno je u Hanoju.

U Vijetnamu se od virusa korona izliječili svi registrovani pacijenti

HANOI - Svih 16 registrovanih pacijenata u Vijetnamu, uključujući i tromjesečnu bebu, izliječeno je, potvrdilo je Ministarstvo zdravstva.

Kupuju ruske Jakove: "Ne manje od 12" aviona za 350 miliona $

​MOSKVA - Ruski školsko-borbeni avion Jak-130 najverovatnije će dobiti još jednog korisnika.

Najčitanije