Vikiliks

Nestao Asanžov saradnik

OSLO - Lične stvari Holanđanina, saradnika Vikiliksa, koji je misteriozno nestao u Norveškoj prije tri nedjelje pronađene su u jednom fjordu, saopštila norveška policija.

Ekvador ukida azil osnivaču "Vikiliksa" Džulijanu Asanžu?

LONDON - Ekvador je sve bliži povlačenju azila osnivaču "Vikiliksa" Džulijanu Asanžu i izbacivanju iz ekvadorske Ambasade u Londonu u kojem boravi zadnjih šest godina, objavio je u subotu američki istraživački novinar Glen Grinvald.

Demokrate tuže sve koji su navodno pomogli Trampu da pobijedi Hilari

NJUJORK - Demokratski nacionalni komitet podnio je tužbu protiv izbornog štaba koji je vodio kampanju predsjednika Donalda Trampa, ali i protiv njegovog sina, Donalda Trampa Juniora, zeta Džereda Kušnera, Ruske Federacije i Vikiliksa, jer tvrde da su planirali da pomognu Trampu da pobijedi na predsjedničkim izborima 2016.

Pamela Anderson zabrinuta za Asanža

LONDON - Kanadsko-američka glumica Pamela Anderson strahuje je da bi osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž mogao da umre u ambasadi Ekvadora u Londonu.

Asanž primio sumnjiv paket

LONDON - Osnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanž primio je paket u Ambasadi Ekvadora u Londonu sa "bijelom praškastom supstancom", potvrdila je britanska policija.

Džulijan Asanž od danas na slobodi?

LONDON - Britanski sud trebalo bi danas popodne da odluči da li će ta zemlja povući nalog za hapšenje osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža. Prema ocjeni agencije AP, time će biti uklonjena značajna pravna prepreka za njegovo napuštanje ambasade Ekvadora u Londonu.

Vikiliks: Makron učestvovao u ukrajinskom prevratu

PARIZ, KIJEV - Ukrajinski opozicioni list "Glas istine", pozivajući se na dokumente koje su objavili predstavnici organizacije "Vikiliks", objavio je da je predsjednik Francuske Emanuel Makron direktno učestvovao u organizovanju državnog prevrata u Ukrajini 2013. i 2014. godine.

Asanž lično upozoravao Stejt department na hakerski napad?

VAŠINGTON - Glavni i odgovorni urednik sajta "Vikiliks" Džulijan Asanž lično je upozoravao Stejt department da je njihova služba podvrgnuta hakerskom napadu, navodi se u odlomku dokumentarnog filma "Rizik" koji će biti prikazan na televiziji "Šoutajm".

Čelsi Mening na slobodi poslije sedam godina

Transrodni vojnik američke vojske Čelsi Mening, osuđena zbog odavanja povjerljivih državnih informacija Vikiliksu, oslobođena je poslije sedam godina iz zatvora, javljaju svjetski mediji.

Vikiliks otkrio "ruski trag" u hakovanju Makrona

Organizacija Vikiliks je saopštila da se u curenju prepiske izbornog štaba kandidata za predsjednika Francuske Emanuela Makrona devet puta pominje ime službenika ruske kompanije.

Najčitanije