Vikiliks

Američki tužilac slučajno otkrio da je Asanž osuđen

VAŠINGTON - Sudija američkog saveznog okružnog suda odbila je zahtjev da otpečati krivične optužbe protiv osnivača "Vikiliksa" Džulijana Asanža, koje su greškom otkrivene u drugom slučaju.

Ekvadorske vlasti mogle bi da izruče Asanža

KITO - Ekvador bi mogao da izruči osnivača sajta "Vikiliks" Džulijana Asanža, izjavio je njegov advokat Karlos Poveda.

Propao plan o slanju Asanža u Rusiju

LONDON - Dokumenti Vlade Ekvadora pokazuju da je postojao pokušaj prebacivanja osnivača "Vikiliksa" DŽulijana Asanža u Moskvu iz Ambasade ove zemlje u Londonu u svojstvu ekvadorskog diplomate.

Asanž ostaje u ambasadi Ekvadora u Londonu

LONDON - Osnivač sajta Vikiliks Džulijan Asanž i dalje boravi u ambasadi Ekvadora u Londonu, gdje se kao izbjeglica nalazi od 2012. iako je odbacio taj status.

Nestao Asanžov saradnik

OSLO - Lične stvari Holanđanina, saradnika Vikiliksa, koji je misteriozno nestao u Norveškoj prije tri nedjelje pronađene su u jednom fjordu, saopštila norveška policija.

Ekvador ukida azil osnivaču "Vikiliksa" Džulijanu Asanžu?

LONDON - Ekvador je sve bliži povlačenju azila osnivaču "Vikiliksa" Džulijanu Asanžu i izbacivanju iz ekvadorske Ambasade u Londonu u kojem boravi zadnjih šest godina, objavio je u subotu američki istraživački novinar Glen Grinvald.

Demokrate tuže sve koji su navodno pomogli Trampu da pobijedi Hilari

NJUJORK - Demokratski nacionalni komitet podnio je tužbu protiv izbornog štaba koji je vodio kampanju predsjednika Donalda Trampa, ali i protiv njegovog sina, Donalda Trampa Juniora, zeta Džereda Kušnera, Ruske Federacije i Vikiliksa, jer tvrde da su planirali da pomognu Trampu da pobijedi na predsjedničkim izborima 2016.

Pamela Anderson zabrinuta za Asanža

LONDON - Kanadsko-američka glumica Pamela Anderson strahuje je da bi osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž mogao da umre u ambasadi Ekvadora u Londonu.

Asanž primio sumnjiv paket

LONDON - Osnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanž primio je paket u Ambasadi Ekvadora u Londonu sa "bijelom praškastom supstancom", potvrdila je britanska policija.

Džulijan Asanž od danas na slobodi?

LONDON - Britanski sud trebalo bi danas popodne da odluči da li će ta zemlja povući nalog za hapšenje osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža. Prema ocjeni agencije AP, time će biti uklonjena značajna pravna prepreka za njegovo napuštanje ambasade Ekvadora u Londonu.

Najčitanije