Vikiliks

Dan kada je Amerika osramoćena

BIJELJINA - Vodeći svjetski listovi objavili su 28. novembra 2010. godine na svojim internet sajtovima hiljade povjerljivih dokumenata američkih tajnih službi iz kojih se vide stavovi Vašingtona o brojnim svjetskim liderima, što je izazvalo oštro reagovanje Bijele kuće i Pentagona.

Asanž: Umirem polako u zatvoru

Džulijan Asanž, osnivač "Vikiliksa" rekao je u telefonskom pozivu iz zatvora svom prijatelju da mu se zdravlje pogoršava.

Britanija odbila zahtjev Španije da ispita Asanža

MADRID - Velika Britanija zabranila je španskom sudiji Hoze de la Matai da ispituje osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža u slučaju vlasnika španske kompanije koja je navodno špijunirala Asanža u ambasadi Ekvadora.

Asanž ostaje u zatvoru i nakon isteka kazne

LONDON - Osnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanž ostaće, zbog rizika od bjekstva, u zatvoru i nakon isteka kazne koja mu je izrečena, javili su danas australijski mediji.

Ekvador objavio koliko je koštao Asanžov boravak u ambasadi u Londonu

KIO - Boravak Džulijana Asanža u ambasadi Ekvadora u Londonu koštao je 800.000 dolara, a ne šest miliona kako je ranije saopštilo ekvadorsko ministarstvo.

Nakon hapšenja Asanža hakeri napali Ekvador 40 miliona puta

Zamjenik ministra za informacione i komunikacione tehnologije Ekvadora Patrisio Real saopštio je da je došlo do 40 miliona sajber-napada čije mete su bili sajtovi državnih ustanova te zemlje, nakon hapšenja osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža, javlja AFP.

Objavljen snimak: Šta je Asanž radio u Ekvadorskoj ambasadi?

Na snimcima koji su nastali u ambasadi Ekvadora u Londonu, u kojoj je Džulijan Asanž proveo posljednjih sedam godina, vidi se kako osnivač Vikiliksa vozi skejtbord.

Otkrivena sudbina Asanžovog mačka

Mačak Kastro osnivača organizacije Vikiliks Džulijana Asanža se nalazi na bezbjednom mjestu, napisala je na Twitteru ta organizacija.

Asanžov otac traži od australijske vlasti da vrati Džulijana u domovinu

Otac osnivača Vikilikssa Džulijana Asanža, pozvao je australijsku vladu da pomogne njegovom sinu i predložio da ga vrate u domovinu.

Hrvat koji je često posjećivao Asanža: Strpaće ga u zatvor Gvantanamo tipa

ZAGREB - Hrvat koji je najčešće posjećivao osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža je filozof Srećko Horvat, pišu mediji u ovoj susjednoj državi.

Najčitanije