Viktor Orban

Junker traži isključenje Orbanove stranke iz EPP

BERLIN -- Stranka mađarskog premijera Viktora Orbana trebalo bi da napusti Evropsku narodnu stranku, izjavio predsednik Evropske komisije Žan-Pol Junker.

Orban odbio naređenje Amerike

BUDIMPEŠTA - Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio američkim diplomatama da želi da gradi neutralnu spoljnu politiku, a ne da ispunjava zahtjeve SAD piše "Volstrit džurnal".

Budimpešta: 10.000 ljudi na protestu protiv Orbanove vlade

BUDIMPEŠTA - Oko 10.000 građana protestovalo je danas u Budimpešti protiv novog zakona o radu i, kako navode, rastuće autoritarne vladavine nacionalističkog lidera Viktora Orbana.

Orban o Hrvatskoj: Kao kad se čovjeku trn zabije u nokat

ZAGREB - Mađarski premijer Viktor Orban opisao je da je danas odnos Mađarske i Hrvatske kao kad se čovjeku trn zabije u nokat, prenose hrvatski portali.

Orban: Mađarska uz Ukrajinu u sukobu s Rusijom

PRAG - Mađarska podržava Ukrajinu u sukobu s Rusijom, iako ukrajinska vlada zastupa antimađarske stavove, poručio je danas mađarski premijer Viktor Orban tokom posjete Pragu.

Orban poručio Čaku Norisu: Ja sam ulični borac, liberali me mrze

BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orban sreo se sa američkim glumcem Čakom Norisom u Mađarskoj, kojem se predstavio kao "ulični borac" i požalio da ga liberali mrze više nego predsjednika SAD Donalda Trampa.

Orban: Gruevski štitio mađarske granice, Soroš ga proganja

BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orban kaže da je bivši makedonski premijer doprinio zaštiti mađarske granice i da ga organizacije povezane sa Džordžom Sorošem progone.

Orban bijesan na Hrvatsku: Izdali ste nas

BUDIMPEŠTA - Nakon nekoliko nedjelja u kojima su odnose Hrvatske i Mađarske obilježili pozitivni rezultatu, prije nekoliko dana došlo je do zahlađenja odnosa.

Orbanov kabinet se oglasio zbog slučaja "Gruevski"

BUDIMPEŠTA - Mađarska je saopštila da je bivši makedonski premijer Nikola Gruevski tražio politički azil pošto je pobjegao iz Makedonije da bi izbjegao zatvor.

Mađarska vlada neće davati ustupke Soroševom univerzitetu

BUDIMPEŠTA - Mađarska vlada saopštila je danas da neće napraviti nikakav ustupak Centralnoevropskom univerzitetu (CEU), koji je osnovao američki finansijer Džordž Soroš.

Najčitanije