Viktor Orban

Orban i Merkelova obilježili početak pada "gvozdene zavjese"

BUDIMPEŠTA - Njemački kancelar Angela Merkel i mađarski premijer Viktor Orban boravili su u pograničnom gradu Šopron, prvi u kojem je prije 30 godina uklonjena "gvozdena zavjesa".

Orban Dodiku: Želimo saradnju sa Srpskom, uživate ozbiljan respekt u Mađarskoj

BUDIMPEŠTA - Premijer Mađarske Viktor Orban rekao je da njegova zemlja poštuje BiH, ali da želi zvanične odnose i jačanje saradnje sa Republikom Srpskom.

Počeo sastanak Dodika i Orbana u Budimpešti

BUDIMPEŠTA - U Budimpešti je počeo sastanak u četiri oka srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorad Dodik i premijera Mađarske Viktora Orbana.

Dodik doputovao u Budimpeštu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik doputovao je u nedjelju u trodnevnu posjetu Mađarskoj. U Budimpešti bi trebalo da se sastane sa predstavnicima Srba u ovoj zemlji i SPC, kao i sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

Karta "istorijske" Mađarske uzburkala Hrvatsku

ZAGREB, BUDIMPEŠTA - Hrvatskoj je neprihvatljivo prikazivanje hrvatskih zemalja u neistinitom istorijskom kontekstu, navelo je hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih pitanja.

Orban traži temeljnu istragu nesreće

BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da je zatražio temeljnu istragu o nesreći koja se preksinoć dogodila na Dunavu u Budimpešti, kada je poginulo najmanje sedam turista iz Južne Koreje.

Orban okrenuo leđa Štraheu: Austrijski model gotov, prelazim na italijanski

BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orban, koji traži partnere među desnim evropskim populistima, okrenuo je leđa diskreditiranom čelniku austrijske Slobodarske stranke (FPOe) Hajnc-Kristijanu Štraheu i sada za saradnju preferira italijanskog ministra unutrašnjih poslova Mattea Salvinija, prenose agencije.

Orban: Ukoliko Merkel ode u Evropi će nastati politički vakum

BUDIMPEŠTA - Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je da će povjerovati u najavljeni odlazak njemačke kancelake Angele Merkel samo kada to "vidi svojim očima".

Tramp pozvao Orbana na radni sastanak 13. maja

​BUDIMPEŠTA - Američki predsjednik Donald Tramp pozvao je premijera Mađarske Viktora Orbana na "radni sastanak" 13. maja, saopšteno je danas u Budimpešti.

Orban: Dobrovoljno privremeno suspendujemo rad u EPP

BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orban rekao je da je dobrovoljno pristao da privremeno obustavi učešće svoje partije Fides u radu Evropske narodne partije (EPP).

Najčitanije