Viktor Orban

Tramp pozvao Orbana na radni sastanak 13. maja

​BUDIMPEŠTA - Američki predsjednik Donald Tramp pozvao je premijera Mađarske Viktora Orbana na "radni sastanak" 13. maja, saopšteno je danas u Budimpešti.

Orban: Dobrovoljno privremeno suspendujemo rad u EPP

BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orban rekao je da je dobrovoljno pristao da privremeno obustavi učešće svoje partije Fides u radu Evropske narodne partije (EPP).

Orban naljutio Brisel, Fides izbačen iz EPP

BRISEL - Mađarska vladajuća partija Fides suspenovana je iz Evropske narodne stranke (EPP), stranku mađarskog premijera Viktora Orbana, zbog, kako se navodi, antievropske kampanje.

Orban: Evropi potreban novi početak

BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orban rekao je danas da predstojeći izbori za Evropski parlament treba da predstavljaju novi početak za Evropu.

Berluskoni Orbanu: Uvijek sam te branio, ali prihvati zahtjeve EPP

Nekadašnji italijanski premijer i lider stranke Forca Italija Silvio Berluskoni imao je "dug i srdačan telefonski razgovor" sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom sa "ciljem da se izbjegne isključenje Orbanovog Fidesa iz Evropske narodne partije (EPP)".

Orban: Kritičari u Evropskoj narodnoj partiji su "korisni idioti"

BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orban rekao je da su oni koji traže izbacivanje stranke Fides iz poslaničkog bloka Evropske narodne partije u Evropskom parlamentu "korisni idioti" i da služe interesima njegovih neistomišljenika iz redova lijevog centra.

Junker traži isključenje Orbanove stranke iz EPP

BERLIN -- Stranka mađarskog premijera Viktora Orbana trebalo bi da napusti Evropsku narodnu stranku, izjavio predsednik Evropske komisije Žan-Pol Junker.

Orban odbio naređenje Amerike

BUDIMPEŠTA - Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio američkim diplomatama da želi da gradi neutralnu spoljnu politiku, a ne da ispunjava zahtjeve SAD piše "Volstrit džurnal".

Budimpešta: 10.000 ljudi na protestu protiv Orbanove vlade

BUDIMPEŠTA - Oko 10.000 građana protestovalo je danas u Budimpešti protiv novog zakona o radu i, kako navode, rastuće autoritarne vladavine nacionalističkog lidera Viktora Orbana.

Orban o Hrvatskoj: Kao kad se čovjeku trn zabije u nokat

ZAGREB - Mađarski premijer Viktor Orban opisao je da je danas odnos Mađarske i Hrvatske kao kad se čovjeku trn zabije u nokat, prenose hrvatski portali.

Najčitanije