Viktor Orban

Orban: Ako Turska pusti izbjeglice, upotrijebićemo silu

BUDIMPEŠTA - Mađarska će morati da "primijeni silu" na svojoj južnoj granici sa Srbijom da bi zaštitila granicu Evropske unije ukoliko Turska ostvari prijetnju da će otvoriti vrata za izbjeglice ka Evropi, poručio je danas mađarski premijer Viktor Orban, prenijele su agencije.

Orban izgubio Budimpeštu, opozicioni kandidat novi gradonačelnik

BUDIMPEŠTA - Novi gradonačelnik Budimpešte je Gergelj Karačonj, kandidat kojeg je podržalo nekoliko opozicionih stranaka, pokazuju rezulati lokalnih izbora poslije 74 odsto prebrojanih glasova.

Mađarska ne odustaje od resora proširenja

BRISEL, BUDIMPEŠTA - Oliver Varheji, ambasador Mađarske u evropskim institucijama, novi kandidat Mađarske za komesara za proširenje, mogao bi dobiti zeleno svjetlo od strane evropskih institucija, rečeno je "Nezavisnim".

Orban reizabran za predsjednika Fidesa

BUDIMPEŠTA - Premijer mađarske Viktor Orban ponovo je danas izabran za predsjednika vladajuće partije Fides na kongresu u Budimpešti.

Orban: EU koristi novije članice kao "žrtvenog jarca" zbog svojih problema

BUDIMPEŠTA - Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je danas da zapadne države u Evropskoj uniji pate od "zamora proširenja" i koriste novije članice kao "žrtvenog jarca" zbog svojih problema.

Mađar nikoga ne ostavlja ravnodušnim

BANJALUKA, BRISEL - Dok se jedni raduju nominovanju Lasla Trošanjija, bivšeg ministra pravde Mađarske u Vladi Viktora Orbana, za komesara za proširenje zbog entuzijazma koji Mađarska pokazuje za prijem balkanskih zemalja u EU, druge brine mogućnost da bi ta zemlja mogla da progleda kroz prste kad je u pitanju poštivanje vladavine prava u zemljama kandidatima i potencijalnim kandidatima.

Vučić u Mađarskoj: Odnosi izuzetni, Orban iskren prijatelj

BUDIMPEŠTA - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Budimpešti sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

Orban i Merkelova obilježili početak pada "gvozdene zavjese"

BUDIMPEŠTA - Njemački kancelar Angela Merkel i mađarski premijer Viktor Orban boravili su u pograničnom gradu Šopron, prvi u kojem je prije 30 godina uklonjena "gvozdena zavjesa".

Orban Dodiku: Želimo saradnju sa Srpskom, uživate ozbiljan respekt u Mađarskoj

BUDIMPEŠTA - Premijer Mađarske Viktor Orban rekao je da njegova zemlja poštuje BiH, ali da želi zvanične odnose i jačanje saradnje sa Republikom Srpskom.

Počeo sastanak Dodika i Orbana u Budimpešti

BUDIMPEŠTA - U Budimpešti je počeo sastanak u četiri oka srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorad Dodik i premijera Mađarske Viktora Orbana.

Najčitanije