Viktor Orban

Nesvakidašnji Orbanov poklon Vučiću za 50. rođendan

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji danas slavi jubilarni, 50. rođendan, dobio je od mađarskog premijera Viktora Orbana nesvakidašnji poklon - dionice za finansiranje izgradnje tunela ispod Budima, koje je svojevremeno kupio srpski knez Miloš Obrenović.

Orban: Evropa nije u Briselu, Evropa smo mi

BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da je Budimpešta naučila da ne mora da se svidi "umornoj briselskoj eliti", ističući da je Mađarska budućnost Evrope.

Orban se založio kod Merkelove za ubrzanje pregovora EU i Srbije

BERLIN - Mađarski premijer Viktor Orban založio se danas kod njemačke kancelarke Angele Merkel za ubrzanje pristupnih pregovora između Srbije i Evropske unije, ističući da je Srbija ključna za pridruživanje zapadnog Balkana EU.

Orban: Soroševa mreža stoji iza migracije na Balkanu

BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Obran optužio je danas američkog finansijera Džordža Soroša i njegovu mrežu za organizovanje migracija širom Balkana.

Mađarska povećava broj policajaca i vojnika na granici sa Srbijom

BUDIMPEŠTA - Mađarska Vlada odlučila je da poveća broj policajaca i vojnika na granici sa Srbijom, zbog povećanog migrantskog pritiska, rekao je mađarski premijer Viktor Orban.

Orbanova "istorijska Mađarska" obuhvata dio Hrvatske, Plenković: Razgovaraćemo

ZAGREB - Mađarski premijer Viktor Orban održao je sastanak predsjedništva svoje stranke Fides pod uokvirenom mapom "istorijske Mađarske", koja obuhvata i veliki dio Hrvatske, sve do Rijeke i Dalmacije, a premijer Andrej Plenković je tim povodom poručio da će nadležno ministarstvo razgovarati o tome sa mađarskom stranom, prenio je hrvatski portal Index.

Orban prisvojio Baranju i Slavoniju

ZAGREB - Jedna izjava mađarskog premijera Viktora Orbana tokom susreta sa hrvatskim kolegom Andrejem Plenkovićem prošla je ispod radara, pišu hrvatski mediji i postavljaju pitanje kako niko do političkih aktera, na čelu s HDZ-ovim premijerom, nije komentarisao taj Orbanov ispad.

Orban svratio na burek

OSIJEK - Premijer Mađarske, Viktor Orban, doputovao je u Osijek, gdje je po dolasku u jednoj od tamošnjih pekara svratio da pojede burek.

Dodik zahvalio Orbanu na podršci

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je telefonom sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom koji je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je nakon više od godinu dana od provedenih izbora došlo do dogovora o formiranju vlasti na nivou BiH.

DW: Kako Makron i Orban drmaju Evropu

BUDIMPEŠTA - Nijemci su zaljubljeni u status kvo, ali se on ne može spasiti, a Emanuel Makron i Viktor Orban su ti koji diktiraju promjene, često vuku na istu stranu i uvažavaju jedan drugog, stoji u autorskom tekstu mađarskog novinara Borisa Kalnokija za Dojče vele (DW).

Najčitanije