Viktor Orban

Orbanov kabinet se oglasio zbog slučaja "Gruevski"

BUDIMPEŠTA - Mađarska je saopštila da je bivši makedonski premijer Nikola Gruevski tražio politički azil pošto je pobjegao iz Makedonije da bi izbjegao zatvor.

Mađarska vlada neće davati ustupke Soroševom univerzitetu

BUDIMPEŠTA - Mađarska vlada saopštila je danas da neće napraviti nikakav ustupak Centralnoevropskom univerzitetu (CEU), koji je osnovao američki finansijer Džordž Soroš.

Orban: Evropa će biti narodna Evropa ili neće postojati

BUDIMPEŠTA - Premijer Mađarske Viktor Orban govoreći na samitu ENP-a (Evropske narodne partije) u Helsinkiju pozvao je Evropu da se vrati svojim hrišćanskim korijenima, ali i da spasi evropski kontinent od migranata.

Orban: EU želi da stvori evropsku imperiju

BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orban ponovio je danas tvrdnje da Evropska unija želi da stvori "evropsku imperiju", koja će "pokoriti države na kontinentu".

Orban čestitao Dodiku

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Mađarske Viktor Orban čestitao je danas predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku izbornu pobjedu za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Erdoan: EU nas od 1963. godine zamajava

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan je tokom posjete Mađarskoj izjavio da Evropska unija treba njegovoj zemlji dati signale ako želi Ankaru primiti u blok, ili da im otvoreno kaže ako ih ne želi u toj zajednici.

Orban: Nema potrebe da Fronteks čuva mađarsku granicu

SALCBURG- Nema potrebe da Fronteks čuva mađarsku granicu od migranata, izjavio je premijer te zemlje Viktor Orban.

Orban pokrenuo medijsku kampanju protiv odluke EP

BUDIMPEŠTA - Vlada mađarskog premijera Viktora Orbana pokrenula je medijsku kampanju protiv odluke Evropskog parlamenta da Mađarskoj izrekne kaznene mjere u vezi s problemima vladavine prava u toj zemlji.

Orban: EU želi da dopusti ulazak migranata

BUDIMPEŠTA - Evropska unija želi da preuzme odbranu spoljnih granica pojedinih zemalja kako bi omogućila ulazak migranata, izjavio je danas premijer Mađarske Viktor Orban.

Orban: Nije prihvatljivo ukidanje prava na zaštitu granica

BUDIMPEŠTA - Ukidanje prava Mađarske na zaštitu svojih granica nije prihvatljivo, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.

Najčitanije