Vila

U Engleskoj pronađena rimska vila veća od Tadž mahala

Velika rimska vila pronađena je na polju u Oksfordšajru puna trofeja, uključujući novčiće, kljove vepra i sarkofag sa skeletnim ostacima žene, koja je pripadala višem društvenom staležu.

Publika odlučila - najbolja predstava "Vila Sašino"

MRKONJIĆ GRAD -Predstava "Vila Sašino" pozorišta "Masuka" iz Velike Plane prema ocjeni publike proglašena je za najbolju na 10. Danima pozorišta u Mrkonjić Gradu.

Glumci iz Velike Plane odigrali predstavu "Vila Sašino"

MRKONJIĆ GRAD - U okviru manifestacije Dani pozorišta u Mrkonjić Gradu, glumci pozorišta "Masuka" iz Velike Plane odigrali su predstavu "Vila Sašino".

Stavljena na prodaju najskuplja vila na svijetu

Raskošna vila sa 14 spavaćih soba, koja je nekada pripadala kralju Leopoldu II od Belgije, trenutno je stavljena na prodaju po cijeni od vrtoglavih 410 miliona dolara.

Teri napustio Aston Vilu

Engleski fudbalski klub Aston Vila potvrdio je da je Džon Teri napustio klub.

Česima "Zlatna vila", nagrada publike horu "Una" iz Novog Grada

PRIJEDOR - Mješoviti hor "Punkt" Praškog konzervatorijuma iz Češke pobjednik je 18. Međunarodnog festivala horova "Zlatna vila", dok je nagradu publike dobio Mješoviti hor "Una" Novi Grad.

Završena revija dječijih horova "Mala Vila"

PRIJEDOR - U okviru 18. međunarodnog festivala horova "Zlatna vila", završena je Revija dječijeg horskog pjevanja "Mala Vila", na kojoj se predstavilo ukupno 14 horova prijedorskih osnovnih škola i vrtića.

Počeo 18. festival horova "Zlatna vila"

Nastupom hora Dječijeg vrtić "Radost" večeras je u Prijedoru zvanično otvoren 18. Međunarodni festival horova "Zlatna vila".

Međunarodni festival horova "Zlatna vila" od 8. do 12. maja

PRIJEDOR - Međunarodni festival horova "Zlatna vila" u Prijedoru počinje u utorak, 8. maja, kada će biti otvoreno prvo veče Revije dječijeg horskog pjevanja "Mala Vila" koja će u dva dana okupiti 14 dječijih horova prijedorskog vrtića i osnovnih škola.

Najskuplja kuća u Evropi: Vila sagrađena za ljubavnicu kralja

Najskuplja kuća u Evropi nalazi se na francuskoj rivijeri, u blizini Nice. Vila Leopolda izgrađena je 1902. za ljubavnicu belgijskog kralja Leopolda II, Blanče Zelia Džozefin Delakro. Nakon njegove smrti Blanče je izbačena, a u vilu se uselio kraljev bratanac, kralj Albert I.

Najčitanije