Vili Beroš

Hrvatska naručila novu vakcinu, drugačija od svih dosadašnjih

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak na pres-konferenciji Štaba najavio je nabavku nove, proteinske vakcine, koju proizvodi francuska farmaceutska kompanija Sanofi.

Raste broj zaraženih, hrvatski ministar zdravlja poziva na oprez

ZAGREB - Hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš izjavio je danas da je u Hrvatskoj zabilježeno 188 novih slučajeva zaraze virusom korona i da rast novozaraženih i dalje poziva na oprez.

Beroš: Delta soj kod 43 odsto sekvenciranih uzoraka

ZAGREB - Hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš rekao je danas da su analize 188 uzoraka zaraženih virusom korona pokazale da 54,1 odsto čini alfa, a 43 odsto delta soj.

Beroš: Dogovorena saradnja sa Rusijom za nabavku vakcine

ZAGREB - Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je da je Hrvatska dogovorila s Rusijom saradnju oko nabavke vakcine, a da struka treba da nađe pravi put za interventni uvoz ruske vakcine.

Beroš: U Hrvatskoj nema mjesta popuštanju mjera

ZAGREB - Nema mjesta za popuštanje epidemioloških mjera, izjavio je danas ministar zdravlja Vili Beroš i pozvao građane na strpljenje.

Beroš: Nije bilo propusta u liječenju preminulog dječaka

ZAGREB - Hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš izjavio je danas da prema dokumentaciji koju je dobio iz Klinika za dječje bolesti i Klinike za infektivne bolesti, nije bilo propusta u liječenju 11-godišnjeg dječaka koji je najvjerovatnije preminuo od multisistemskog inflamatornog sindroma.

Beroš: Hrvatska ima najveći dvonedjeljni pad novozaraženih u EU

ZAGREB - Hrvatska ima najveći dvonedjeljni pad novozaraženih u Evropskoj uniji, objavio je na Twitteru hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš i dodao da zahvaljuje građanima što poštuju epidemiološke mjere.

Beroš od simptoma ima temperaturu i gubitak mirisa i ukusa

ZAGREB - Hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš, koji je pozitivan na virus korona, rekao je da od simptoma ima visoku temperaturu do čak 39.5, gubitak osjećaja za miris i djelimično za ukus.

Beroš: Zatvaranje i policijski čas u Hrvatskoj ne dolaze u obzir

VARAŽDIN - Zatvaranje i policijski čas u Hrvatskoj ne dolaze u obzir, ali je pooštravanje mjera moguće ako se epidemiološka situacija ne popravi, poručio je danas ministar zdravstva Vili Beroš.

Beroš: Zdravstveni sistem pod velikim pritiskom

ZAGREB - Ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš izjavio je danas da je pritisak na zdravstveni sistem zbog krize izazvane virusom korona snažan, ali da se zdravstvo zasad uspješno nosi s tim, ima spremne kapacitete za sve scenarije, te da se oprema i zdravstveni radnici organizuju prema potrebama.

Najčitanije