Vinko Puljić

Puljić: U molitvi smo da pokažemo poštovanje prema svim žrtvama

SARAJEVO - Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić danas je u sarajevskoj katedrali Srca Isusova predvodio, kako je na početku kazao, svetu misu za sve blajburške žrtve i za sve žrtve rata i poraća.

Kasipović: Koliko je grijeh moliti se za zločince?

BANJALUKA - Banjalučanin Anton Kasipović napisao je pismo nadiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću u kojem je upitao šta znači današnja misa u Sarajevu za djecu koja su zvjerski ubijena u banjalučkom naselju Šargovac, šta znači za Jasenovac, Donju Gradinu, Jadovno, te da li je grijeh moliti se za zločince.

Vinko Puljić za "Nezavisne": Ovaj mali virus uči čovjeka pameti

Ovaj nemili virus nas je natjerao da budemo zajedno. Vratio nas je u ozračje gdje se vjera odgaja i čuva, a to je obitelj. Zato će i slavlje Uskrsa biti u obitelji, i tako će činiti Isusovu prisutnost u svojoj sredini.

Puljić: Ako je moguće, mise da budu na otvorenom, oprez sveštenika

Vinko Puljić, predsjednik Biskupske konferencije BiH, poručio je vjernicima da se usljed pojave virusa korona trebaju pridržavati upustava koje izdaju civilne vlasti i nadležna ministarstva.

Radman: Za stabilnost BiH važno da Hrvati biraju svoje predstavnike

SARAJEVO - Ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman izjavio je danas da radi stabilnosti BiH svi njeni konstitutivni narodi treba da biraju svoje predstavnike u organima vlasti.

Puljić: Božić je ono što doživimo u našem srcu

SARAJEVO - Katolički vjernici su na misi ponoćki u katedrali "Srca Isusova" u Sarajevu obilježili dolazak najradosnijeg katoličkog praznika - Božića.

Nadbiskup Vinko Puljić: "Imamo kuknjavitis"

Nadbiskup Vinko Puljić smatra kako se društvo u BiH ozbiljno razboljelo od takozvanog "kuknjavitisa", čekajući da mu drugi rješavaju životna pitanja.

Puljić: Čovjek nije shvatio vrijednost života

​SARAJEVO - Nadbiskup vrhbosanski Vinko Puljić rekao je u obraćanju vjernicima u katedrali Srca Isusova u Sarajevu da čovjek nije shvatio vrijednost života već i dalje širi smrt iako je Isus pobijedio.

Puljić: I u BiH je bilo zlostavljanja djece

VATIKAN - Kardinal Vinko Puljić nalazi se u Vatikanu gdje učestvuje na samitu o prevenciji sveštenikog seksualnog zlostavljanja djece gdje se okupilo oko 190 visokih predstavnika Katoličke Crkve iz svih dijelova svijeta.

Kardinal Vinko Puljić za "Nezavisne": Pravo veselje uvijek ide iz srca

BANJALUKA - Radost Božića je obiteljska radost na svom ognjištu, ističe kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski.

Najčitanije