Vinograd

Da Vinči je za vino davao i svoje slike

Leonardo da Vinči ušao je u istoriju kao umjetnik i naučnik. Ali on je gajio i nevjerovatnu strast prema vinu. Ta ljubav je bila tolika da je za svoje slike umjesto novca često prihvatao naknadu u vinu ili vinogradima.

U toku berba grožđa u najvećem vinogradu u USK

SANSKI MOST - Ovih dana započela je berba grožđa u najvećem vinogradu na području Unsko-sanskog kantona, koji se nalazi u selu Kruhari, nadomak Sanskog Mosta, a vlasnik vinograda Isak Tatarević kaže kako je ova godina bila veoma rodna.

Kraj berbe u "Podrumima Vukoje" - vrhunsko grožđe za dobru kapljicu

Ovogodišnja berba u Carskim vinogradima i Zasad polju, u vlasništvu "Podruma Vukoje 1982", ostaće zapamćena po kvalitetu grožđa, a u budućnosti, nakon što vino odleži, i po kvalitetu vina dobijenog od ovako dobre sirovine, u kojoj su idealni bili odnos sladora i kiselina.

Trebinjski "Agrofin" prodao skoro kompletnu berbu grožđa

TREBINJE - U vinogorju trebinjskog "Agrofina" će ovogodišnja berba biti jedna od boljih jer imaju odličan kvalitet i rod, već su pobrane i rasprodate sve količine šardonea, žilavke i vranca, a preostalo je da se oberu vinogradi na kojima se uzgajaju kasne sorte.

U požaru u Ortiješu kod Mostara stradali voćnjaci i vinogradi

Pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe (PVP) Mostar u 16.25 sati ugasili su vatru koja je danas opožarila veću površinu u mostarskom naselju Ortiješ.

Slovenija ima novi turistički hit u vrijeme korone

Skromne poljske kućice, zidanice, u kojima su slovenački vinogradari presovali grožđe i ponekad prespavali, postale su pravi turistički hit u vrijeme korone.

Korona ne obustavlja posao: Voćnjacima i vinogradima nedostaje radnika

BANJALUKA, TREBINJE - U voćnjacima i vinogradima širom Republike Srpske nisu obustavljeni radovi zbog virusa korona, međutim intenzitet radova u voćnjacima je ipak smanjen zbog nedostatka radne snage, prvenstveno jer radnu snagu u voćnjacima velikim dijelom čine penzioneri.

Turski tok "obrao" srpske vinograde: Imanja uništena bez obavještenja

Desetine poljoprivrednika iz Ćuprije i okoline podnijelo je prijave protiv izvođača radova na gasovodu "Turski tok" tvrdeći da su im imanja uništena bez obavještenja i najave i da šteta još nije procijenjena.

Putin napravio novu vilu, planira da sadi i vinograd

Nova vila Vladimira Putina koštala je minimum oko 35 miliona evra, mada tačnu cijenu nemamo.

U vinogradima "Agrofina" počela berba, cijene iste

TREBINJE - U vinogradima "Agrofina" počela je berba grožđa, gdje se s oko 165 hektara vinograda očekuje oko milion kilograma grožđa.

Najčitanije