Virus

"Nezavisne" donose detalje mjera u CG: Preko granice bezuslovno, u njihove kafane ne

BANJALUKA, PODGORICA - Državljani BiH još mogu ući u Crnu Goru bezuslovno, što znači da im pri ulasku nije potreban nijedan dokaz da nisu zaraženi virusom korona, ali će novim mjerama, prilikom ulaska u ugostiteljske objekte u ovoj zemlji morati da imaju jedan od kovid dokumenata.

U Austriji najmanje 94 zaražene osobe poslije festivala na Pagu

ZAGREB - Najmanje 94 slučaja zaraze korona virusom zabilježena su u Austriji nakon povratka s festivala "Austria goes Zrće" na hrvatskom ostrvu Pagu, saopštile su danas zdravstvene službe nekoliko austrijskih saveznih pokrajina.

Vlada Slovenije poziva stanovnike da što prije prime vakcinu

LJUBLJANA - Vlada Slovenije pozvala je sve koji mogu da što prije prime vakcinu protiv virusa korona da bi se se ublažile posljedice vjerovatno novog jesenjeg talasa epidemije zbog zaraznijeg delta soja, jer je opao interes za vakcinaciju.

U Srbiji zaražene 332 osobe

BEOGRAD - U Srbiji je u posljednja 24 časa registrovano 332 zaraženih virusom korona od testiranih 9.709 uzoraka, dok nema preminulih.

Republički štab produžio mjere u Srpskoj

BANJALUKA - Republički štab za vanredne situacije na današnjoj telefonskoj sjednici produžio je važenje dosadašnjih mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane virusom korona u Srpskoj do 16. avgusta 2021. godine, saopšteno je iz Vlade Republike Srpske.

Kon: Postoji mogućnost uvođenja obavezne vakcinacije

BEOGRAD - Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje virusa korona Predrag Kon izjavio je danas da po zakonu postoji mogućnost propisivanja obavezne vakcinacije za odrasle.

U Italiji zaraženo više od 4.500 ljudi

RIM - Virusom korona u protekla 24 časa zaražene su 4.522 osobe, a 24 su umrle, saopšteno je danas iz Ministarstva zdravlja.

U Srbiji skoro 300 novozaraženih, umrle tri osobe

BEOGRAD - U Srbiji je u posljednja 24 sata registrovano 290 novih slučajeva virusa korona od 10.446 testiranih uzoraka, a preminule su tri osobe.

Njemačka uskoro dvoklasno društvo?

Šef ureda kancelarke Angele Merkel Helge Braun je pomenuo mogućnost ograničenja sloboda za nevakcinisane osobe - i pokrenuo raspravu o tzv. privilegijama za vakcinisane. Posebno opozicione stranke negoduju zbog toga.

Slovenija ukida besplatne testove

Sa nešto više od polovine vakcinisane odrasle populacije Slovenija je nisko na evropskoj ljestvici, pa je ministar zdravstva u ponedjeljak ponovo pozvao sve da se vakcinišu, ocijenivši da će za to biti kritičan sljedeći mjesec.

Najčitanije