Virus

Makedonski ministar: Ako treba prebacićemo pacijente i u druge zemlje

SKOPLJE - Ministar zdravlja Sjeverne Makedonije Venko Filipče saopštio je da se bolnice u Sjevernoj Makedoniji prebrzo pune zbog pandemije virusa korona, te da se priprema scenario i za prebacivanje pacijenata u drugih zemalja, prenosi Plusinfo.

U Francuskoj novi rekord

PARIZ - U Francuskoj je u posljednja 24 sata potvrđeno 45.422 slučaja korona virusa, što je najviše od početka pandemije u jednom danu, preminulo 138 osoba.

Dragić: Na UKC-u 170 hospitalizovanih pacijenata, velike brojke alarm

BANJALUKA - Situacija sa virusom korona je krajnje alarmantna. Ako pogledamo dnevni izvještaj UKC-a, imamo 170 hospitalizovanih pacijenata. Samo u protekla 24 časa smo primili 46 pacijenata, rekao je Saša Dragić, šef Odjeljenja poluintenzivne njege za nehirurške grane

Tihanovska u samoizloaciji

VILJNUS - Liderka bjeloruske opozicije Svetlana Tihanovska ićiće u samoizolaciju i testiraće se na virus korona, jer se ranije ove nedjelje sastala sa slovenačkim ministrom spoljnih poslova Anžeom Logarom, koji je u međuvremenu testiran pozitivno.

U Belgiji se zatvaraju sportski i kulturni objekti, slijedi duži policijski čas

BRISEL - Sportski i kulturni objekti u Briselu moraju se zatvoriti, a stanovnici će se od ponedjeljka, 26. oktobra, suočiti sa dužim policijskim časom, saopštila je danas regionalna vlada.

Hrvatska poziva penzionisane ljekare da pomognu

ZAGREB - Predsjednik Ljekarske komore Hrvatske Krešimir Luetić izjavio je danas da je situacija u Hrvatskoj vrlo ozbiljna i da se krenulo s mobilizacijom penzionisanih ljekara koji bi radili sa ne-kovid pacijentima.

Kličko pozitivan na virus korona

KIJEV - Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao je da je pozitivan na virus korona.

Preminulo osam osoba, još 193 zaraženih koronom u Crnoj Gori

PODOGORICA - U posljednjih 24 sata u Crnoj Gori analizirana su 743 uzorka, na korona virus pozitivne su 193 osobe, dok je preminulo osam oboljelih, saopštio je Institut za javno zdravlje Crne Gore.

Vlada Španije pod pritiskom regiona da uvede vanredno stanje

MADRID - Većina španskih regiona zatražilo je da vlada u Madridu preduzme korake koji bi omogućili lokalnim samoupravama da samostalno uvode vanredno stanje, u jeku novog talasa masovnnog zaražavanja virusom korona.

Opšta bolnica u Sarajevu: Sramotno je da se bolesnici liječe u školama

Upravni odbor Opšte bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" saopštio je da je sramotno da se pored 900 praznih bolesničkih kreveta u Kantonu Sarajevo bolesnici smještaju u škole, studentske domove, sportske hale, obdaništa i slično.

Najčitanije