Virus

U četvrtak vakcinacija buster dozom

BANJALUKA - U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske sutra će biti organizovana vakcinacija trećom, buster, dozom vakcine protiv virusa korona, saopšteno je iz Instituta.

Krizni štab prelomio: Uvode se kovid propusnice u Srbiji

BEOGRAD - Sjednica Kriznog štaba za suzbijanje epidemije virusa korona održava se danas u Palati Srbija, a na njoj je donijeta odluka da se u Srbiji uvedu kovid propusnice.

U Hrvatskoj 3.162 novozaraženih, 23 osobe preminule

ZAGREB - U Hrvatskoj su u protekla 24 časa potvrđena 3.162 nova slučaja zaraze virusom korona, što je najveći zabilježen broj još od aprila, a postotak pozitivnih među testiranim je skoro 30 odsto.

U Srpskoj preminulo 19 osoba, 300 novozaraženih

BANJALUKA - U pоsljеdnja 24 čаsа, u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskој bоlnici u Fоči i u bоlnicаmа Sv. Vrаčеvi u Biјеljini i Sv. Аpоstоl Lukа u Dоbојu izvršеnо је tеstirаnjе 761 lаbоrаtоriјskog uzоrkа, а nоvi virus kоrоnа pоtvrđеn је kоd 300 оsоba, dok je 19 osoba preminulo.

Ingrid Mekdonald za "Nezavisne": Brža vakcinacija vraća i život i ekonomiju

Što prije svi budu vakcinisani, prije će se ekonomija i život vratiti u normalnost, ističe Ingrid Mekdonald, rezidentna koordinatorka UN-a u BiH.

Britanski naučnici proučavaju delta plus varijantu

Nova mutacija virusa korona, varijanta AY.4.2, koju neki nazivaju "delta plus", pod budnim nadzorom je u Velikoj Britaniji.

Legendarni golman Dragan Pantelić u bolnici, stanje ozbiljno

Legendarni jugoslovenski golman Dragan Pantelić hospitalizovan je u niškom Univerzitetskom kliničkom centru, prenose mediji.

Njemačka ukida vanredno stanje?

Njemački ministar zdravlja Jens Špan smatra da više ne postoji akutna opasnost od preopterećenja zdravstvenog sistema i da više ne treba produžavati vanrednu "epidemiološku situaciju".

U Srbiji novih 7.664 slučaja, preminulo 57 osoba

BEOGRAD - U Srbiji je u posljednja 24 sata registrovano novih 7.664 slučaja korona virusa, među 25.339 testiranih uzoraka.

Slovenija se ponovo zatvara?

LJUBLJANA - Premijer Slovenije Janez Janša izjavio je da će biti prinuđeni da uvedu mjere koje će ponovo zatvoriti javni život i ekonomiju.

Najčitanije