Virus

Zatvoreno odjeljenje Klinike za dječije bolesti u Tuzli zbog virusa korona

TUZLA - Jedno odjeljenje Klinike za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli je zatvoreno nakon što je zaraza koronavirusom potvrđena kod medicinske sestre.

Mekinro "izmislio" treću verziju tenisa

Američki teniski trener Patrik Mekinro oporavlja se od virusa korona u svom domu, ali ne gubi vrijeme.

Još jedna žrtva korone u Hrvatskoj, broj zaraženih prešao 1.000

ZAGREB - Ministar zdravlja Hrvatske Vili Beroš rekao je danas da je preminula još jedna osoba od posljedica virusa korona, a da je u posljednja 24 časa potvrđeno novih 48 slučajeva zaraze čime je ukupan broj porastao na 1.011.

SZO: Više od 95 odsto preminulih u Evropi ima preko 60 godina

Više od 95 procenata onih koji su preminuli od virusa korona u Evropi ima preko 60 godina, ali ideja da Kovid-19 pogađa samo starije ljude je pogrešna, izjavio je šef kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije u Evropi doktor Hans Kluge.

U izolaciji cijelo selo u bjelopoljskoj opštini

BIJELO POLJE - Stanovnicima sela Biokovac, kod Pavinog Polja u bjelopoljskoj opštini, u kojem je jutros potvrđeno još pet novih slučajeva virusa korona, određena je opšta mjera samoizolacije.

EK izdvaja 100 miljardi evra za očuvanje radne snage

Evropska komisija izdvaja 100 milijardi evra za podršku kompanijama širom 27 država članica EU, kako u situaciji aktuelne krize ne bi otpuštale radnike već ih zadržale u okvirima skraćenog radnog vremena.

Švedsko "ne" karantinu: Da li se kockaju sa zdravljem

STOKHOLM - Dok veći dio Evrope nameće vanredna ograničenja kako bi usporio širenje virusa korona, Švedska je ostavila svoje građane iznenađujuće slobodnim.

Evropol: U vrijeme korona krize rastu kriminal i pedofilija

ZAGREB - Sudeći prema izvještaju Evropola, Evropskog policijskog biroa, zbog pandemije virusa korona, pojačane su kriminalne aktivnosti, koje ovu krizu iskorišćavaju za lični profit.

Katalonske vlasti zatražile pomoć španske vojske

BARSELONA - Regionalna vlada u Kataloniji zatražila je pomoć španske vojske u borbi protiv širenja zaraze virusom korona.

NATO upozorio Rusiju: Virus korona nije uticao na našu borbenu gotovost

Bez obzira na pandemiju COVID-19, NATO je spreman da odgovori na prijetnje svih potencijalnih protivnika, uključujući Rusiju, poručio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

Najčitanije