Virus

SZO zabrinuta zbog pojave novih sojeva korone

ŽENEVA - Zvaničnik Svjetske zdravstvene organizacije Majk Rajan izjavio je danas da visok nivo prenošenja virusa korona među nevakcinisanim ljudima, kao što je slučaj u Sjevernoj Koreji, stvara veći rizik od novih varijanti virusa.

U Srbiji i dalje trocifren broj novozaraženih, preminule tri osobe

BEOGRAD - U Srbiji su u posljednja 24 sata potvrđena 382 nova slučaja virusa korona, od 9.654 testiranih uzoraka.

U Federaciji BiH preminulo jedno, 18 novozaraženih

SAEAJEVO - U prethodna 24h, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je ukupno 540 uzoraka, od čega je 18 pozitivno na virus koronu, a preminula je jedna osoba.

U Hrvatskoj 406 novozaraženih, preminulo dvoje

ZAGREB - U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 406 novih slučajeva zaraze virusom korona, a umrle su dvije osobe, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

U Srbiji 404 novozaraženih, preminula jedna osoba

BEOGRAD - Virus korona u Srbiji je u posljednja 24 časa potvrđen kod 404 osobe, a istovremeno je od posljedica ove bolesti preminuo jedan pacijent.

Za tri dana u Srpskoj 26 novozaraženih, preminula dva muškarca

BANJALUKA - U pоsljеdnja tri dаnа, u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskој bоlnici u Fоči i u bоlnicаmа Sv. Vrаčеvi u Biјеljini i Sv. Lukа u Dоbојu izvršеnо је tеstirаnjе 216 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а virus kоrоnа pоtvrđеn је kоd 26 оsоbа, dok su u istom periodu od posljedica zaraze preminule dvije osobe.

U Srbiji 239 novozaraženih, troje preminulih

BEOGRAD - Srbija je danas potvrdila 239 zaraženih virusom korona u posljednja 24 časa, a tri osobe su preminule, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

U Crnoj Gori jedno preminulo, 65 novozaraženih

PODGORICA - U Crnoj Gori je u protekla 24 časa virusom korona zaraženo još 65 ljudi, a jedna starija osoba je preminula, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje u Podgorici.

Virus probio zidove diktature, Sjeverna Koreja konačno priznala

Sjeverna Koreja je konačno priznala da i kod njih ima korone. Po svemu sudeći, stanje je alarmantno, ali režim i dalje odbija vakcine i drugu pomoć spolja. Umjesto toga, ponovo se testiraju balističke rakete.

U Srbiji 327 novozaraženih, jedna osoba preminula

BEOGRAD - U Srbiji je u posljednja 24 sata registrovano 327 novozaraženih od 5.797 testiranih uzoraka.

U Crnoj Gori 77 zaraženih virusom korona

U Crnoj Gori je u posljednja 24 časa registrovano 77 zaraženih virusom korona od 976 testiranih, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

U Federaciji 27 novozaraženih

SARAJEVO - U prethodna 24h, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je ukupno 540 uzoraka, od čega je 27 pozitivno na virus koronu.

U Srpskoj osam novozaraženih

BANJALUKA - U pоsljеdnja 24 čаsа u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskој bоlnici u Fоči i u bоlnicаmа Sv. Vrаčеvi u Biјеljini i Sv. аpоstоl Lukа u Dоbојu izvršеnо је tеstirаnjе 114 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а virus kоrоnаpоtvrđеn је kоd оsаm оsоbа.

Prvi slučaj korone u Sjevernoj Koreji od početka pandemije

​Sjevernokorejske vlasti su potvrdile prisustvo virusa korona prvi put od početka pandemije, objavila je danas novinska agencija KCNA.

U Srbiji manje od 500 novozaraženih, preminule tri osobe

BEOGRAD - U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 438 novih slučajeva virusa korona na osnovu 9.213 testiranih uzoraka, a preminule su tri osobe.

Najčitanije