Virus

SZO: Rekordan dnevni porast broja novozaraženih u svijetu

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija saopštila je da u svijetu u posljednja 24 sata registrovano 212.326 novozaraženih virusom korona što je rekordan broj.

Šeranić: Nema potrebe za restriktivnim mjerama u cijeloj RS

BANJALUKA - Republiku Srpsku u ovom trenutku karakteriše nepovoljna epidemiološka situacija budući da je danas potvrđen najveći broj slučajeva zaraze virusom korona, izjavio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Protesti ispred njemačke klaonice, žarišta korona virusa

BERLIN - Demonstranti su danas blokirali prilaz fabrici mesnih proizvoda Tenis u mestu Reda-Vajdenbruk, koja je posljednjih sedmica na meti kritika zbog nehumanih uslova u kojima rade radnici sa istoka Evrope, što je dovelo do izbijanju korona virusa u tom regionu.

Novi skok broja zaraženih: Još 55 oboljelih u FBiH

SARAJEVO - U FBiH je zabilježeno još 55 novih slučajeva virusa korona.

U Sjevernoj Makedoniji 147 novozaraženih i šest smrtnih slučajeva

SKOPLJE - Sjeverna Makedonija danas se suočila sa još šest smrtnih slučajeva uzrokovanih virusom korona, dok je prijavljeno 147 novozaraženih.

Merkel zahvalila starijim građanima na ponašanju tokom korone

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel zahvalila je danas starijim građanima Njemačke na ponašanju i razumijevanju tokom pandemije korona virusa.

Medicinari i pacijenti pjesmom protiv korone, snimak oduševio javnost

Medicinsko osoblje u kovid odjeljenju bolnice u Crnoj Gori odlučilo je da ovako oraspoloži oboljele, a posebnu pažnju posvetili su najstarijoj pacijentkinji.

Boris Zloković na intenzivnoj zbog korone

Bivši crnogorski vaterpolo reprezentativac, potpredsednik uprave kluba "Jadran" Boris Zloković nalazi se na odjeljenju intenzivne njege u Beogradu zbog virusa korona virusa, prenosi Radio Jadran čiji je jedan od osnivača.

Nepovoljna situacija u Višegradu, zaraženo nekoliko zdravstvenih radnika

VIŠEGRAD - Epidemiološka situacija u Višegradu nije povoljna, virusom korona zaraženo je nekoliko zdravstvenih radnika, a potvrđen je i kod zaposlenih u Domu za lica sa invaliditetom, rekao je epidemiolog Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Marin Kvaternik.

Vanredna situacija i u Kraljevu

Vanredna situacija proglašena je danas i u Kraljevu, usljed pogoršanja epidemiološke situacije izazvane širenjem kovida 19.

Najčitanije