Virus

Tiodorović rekao koji je "magični broj" za ukidanje mjera u Srbiji

BEOGRAD - Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je da je za uklanjanje svih mjera zabrane okupljanja i za uklanjanje svih ostalih mjera neophodno da na dnevnom nivou broj zaraženih bude dvocifren, odnosno da ih bude manje od 100.

Doktori iz Tuzle objavili smjernice za liječenje kovid pacijenata

TUZLA - Multidisciplinarni tim ljekara UKC Tuzla je objavio istraživanje i smjernice vezane za tretman kovid pacijenata i to je namijenjeno svim zdravstvenim profesionalcima. Iz ove ustanove ističu da će smjernice uputiti kantonalnom ministarstvu zdravstva sa preporukom da se one primjenjuju u zdravstvenom sistemu čitavog TK.

Rim u problemu kao Bergamo prošle godine

RIM - U Rimu, kao u Bergamu prošle godine, gradsko pogrebno preduzeće ne stiže da kremira ili sahrani sve preminule, zbog povećane smrtnosti u posljednje vrijeme, saopštilo je to preduzeće, prenosi list "Hafington post".

U RS 265 novozaraženih, preminule 23 оsоbe

BANJALUKA - Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnja 24 čаsа, izvršеnо је tеstirаnjе 962 lаbоrаtоriјska uzоrkа, а nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 265 оsоbа.

U Hrvatskoj 1.936 novih slučajeva korone, umrlo 25 osoba

ZAGREB - U posljednja 24 sata zabilježeno je 1.936 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 12.096. Među njima je 1.948 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 192 pacijenta.

Dalje zaključavanje košta bečke trgovce 420 miliona evra

BEČ - Odluka vlasti grada Beča o produženju epidemiološke mjere zaključavanja do 2. maja, dvije nedjelje duže nego što je bilo planirano, skupo košta bečke trgovce.

SZO: Situacija koju niko nije očekivao nakon 16 mjeseci

PARIZ - Broj umrlih od posljedica infekcije virusom korona u Evropi premašio je jedan milion, a Svjetska zdravstvena organizacija upozorila je da se zaraza širi eksponencijalno i pored ogromnih napora da se zaustavi.

Vakcinacija otvara granice - 800 čarter letova sa "Nikole Tesle"

Tokom ljetne sezone planirano je 800 čarter letova sa aerodroma "Nikola Tesla" za Tursku i Egipat, a očekujem da će masovna vakcinacija omogućiti otvaranje svih granica, izjavio je danas Tanjugu ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

U Sloveniji preminulo sedam osoba, zaraženo još 287

LJUBLJANA - U Sloveniji je u posljednja 24 časa još 287 ljudi zaraženo virusom korona, a sedam lica je preminulo, podaci su državne uprave.

Interesovanje ne jenjava, Srbija prva po broju revakcinisanih

BEOGRAD - Srbija je po broju revakcinisanih prva u Evropi, što pokazuje agilnost i rezultat našeg procesa imunizacije, istakao je danas direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović.

Najčitanije