Virus Korona

Verhaz: Korona virus jenjava, približavamo se kraju epidemije

BANJALUKA - Manje novozaraženih, manji broj pacijenata i manje pacijenata koji imaju tešku kliničku sliku oboljevanja bolesti izazvane korona virusom, govore u prilog da virus korona slabi i da se približavamo kraju epidemije, kaže Antonija Verhaz, načelnik Klinike za infektivne bolesti UKC RS.

Mjere socijalne distance u Njemačkoj ostaju na snazi do 29. juna

BERLIN - Njemačka administracija i premijeri pokrajina postigli su saglasnost da se regulative socijalne distance produže do 29. juna radi suzbijanja pandemije virusa korona, saopštile su danas vlasti.

Putin: Rusija prošla vrhunac epidemije

Predsjednik Rusije Vladimir Putin saopštio je danas tokom video sastanka sa svojim saradnicima da je ta zemlja prošla vrhunac epidemije korona virusa, i to na isti dan kada je u toj državi zabilježen rekordan broj mrtvih od ove infekcije na dnevnom nivou.

U Sjevernoj Makedoniji od sutra se ukida policijski čas

SKOPLJE - U Sjevernoj Makedoniji, poslije dva i po mjeseca, sutra će biti ukinut policijski čas na cijeloj teritoriji zemlje, koji je bio dio preventivnih mjera u borbi protiv pandemije virusa Covid-19.

Svjetska banka odobrila Srbiji 100 miliona dolara za testiranje korone

VAŠINGTON - Svjetska banka je odobrila danas Srbiji kredit od 100 miliona dolara, iz kojeg će se finansirati postavljanje do 12 stanica za brzo testiranje putnika koji ulaze u našu zemlju i izgradnja dvije nove regionalne laboratorije.

U Italiji manji broj zaraženih i novih smrtnih slučajeva

RIM - U Italiji je od virusa korona u protekla 24 časa umrlo još 78 ljudi, saopšteno je danas iz Agencije za civilnu zaštitu.

Konačna odluka o hidroksihlorokinu narednog mjeseca

CIRIH - Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je danas da će stručni tim narednog mjeseca pregledati podatke od hidroksihlorokinu, dan nakon što su zvaničnici objavili da se iz bezbjednosnih razloga suspenduje upotreba ovog lijeka u borbi protiv virusa korona.

Bočeli se oporavio od virusa Kovid-19

Italijanski operski pjevač, tenor Andrea Bočeli, saopštio je danas da se potpuno oporavio od virusa Kovid-19.

U Crnoj Gori nema novozaraženih

PODGORICA - Institut za javno zdravlje Crne Gore je od posljednjeg presjeka analizirao 148 uzoraka, među kojima nije bilo novih slučajeva infekcije virusom korona.

Stabilna epidemiološka situacija u Brčkom

BRČKO - Epidemiološka situacija u Brčkom je zadovoljavajuća i u tom gradu od 29. aprila nije potvrđen nijedan novi slučaj zaraze virusom korona.

Najčitanije