Virus Korona

U FBiH još 944 zaraženih virusom korona, 21 osoba preminula

SARAJEVO - Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH u posljednja 24 sata prijavljena su 2.402 uzorka, od kojih su 944 pozitivna na SARS-CoV-2.

Švajcarski list: Vučićeva "nesvrstanost" - vakcine sa svih strana

BON - Ponuda vakcina sa Istoka i Zapada u Srbiji, za predsjednika Aleksandra Vučiča je dobrodošla prilika da demonstrira Srbima korist od svojih odnosa sa moćim prijateljima u Moskvi i Pekingu, piše "Noje cirher cajtung".

Petoro umrlo, 860 novih slučajeva korone u Sloveniji

LJUBLJANA - U Sloveniji su u posljednja 24 časa na korona virus testirana 4.253 uzorka od kojih je pozitivno 860, a pet osoba je preminulo, podaci su državne uprave.

"Novorođenče i dalje u teškom stanju, borimo se"

KRAGUJEVAC - Novorođenče staro osam dana na odjeljenju neonatologije Univerzitetskog kliničkog centra u Kragujevcu je na intenzivnoj njezi na mehaničkoj ventilaciji i dalje je u teškom stanju, rekla je za TV Prva zmjenica direktora Centra za neonatologiju dr Dragana Savić.

U Hrvatskoj 2.627 novozaraženih, umrlo 37 osoba

ZAGREB - U posljednja 24 sata zabilježeno je 2.627 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 16.284.

Stiglo 10.000 doza vakcina koje je Turska donirala BiH

SARAJEVO - Još 10.000 doza vakcina koje je Turska donirala Bosni i Hercegovini, stiglo je jutros iz Ankare.

Bivši predsjednik kažnjen zbog vakcinacije preko reda

LIMA - Jednoglasnom odlukom Kongresa Perua, bivšem predsjedniku te zemlje Martinu Vizkari zabranjeno je vršenje javnih funkcija u narednih 10 godina jer je, navodno, preko reda primio vakcinu protiv kovid-19.

Druga najgora epidemiološka slika u Evropi u hrvatskoj županiji

ZAGREB - Primorsko-goranska županija ima drugu najgoru epidemiološku sliku u Evropi, prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije.

Vakcine preko Kovaks programa u BiH krajem aprila ili početkom maja

SARAJEVO - Ministarstvo civilnih poslova saopštilo je da je danas obaviješteno da će u zadnjoj sedmici aprila ili početkom maja Bosni i Hercegovini biti isporučene nove količine AstraZeneca vakcine preko mehanizma Kovaksa.

Krenuli kovid-free vozovi između Rima i Milana

RIM - Danas su između Milana i Rima počela da saobraćaju dva brza voza, jutarnji i večernji, koji će biti kovid-free, piše list "Il Ðornale".

Najčitanije