Virus Korona

"Brzo će se maltene svi zaraziti i vakcinisani će bolje proći"

Mnogo više zaraza, a manje teških slučajeva. Stručnjaci se nadaju da soj omikron znači početak kraja pandemije. Drugi su još oprezni, ali se svi slažu: vrlo brzo će se maltene svi zaraziti, i vakcinisani će bolje proći.

EU priprema nova pravila za putovanja

Evropska unija priprema novi model upravljanja pandemijom virusa korona za putovanja koji podrazumijeva odustajanje od pristupa "geografskog područja porijekla putnika" i prevazilaženje sistema mapa zaraze koji bi ostao "samo na informativnom nivou", objavila je agencija ANSA, pozivajući se na izvore u italijanskoj vladi.

U Srbiji 15.046 novooboljelih, umrlo još 35 osoba

BEOGRAD - U Srbiji je od posljednjeg presjeka registrovano 15.046 novih slučajeva zaraze korona virusom, od testirana 30.998 uzoraka.

Skandal na EP: Karabatić igrao pozitivan

Nastavljaju se skandalozna dešavanja na Evropskom prvenstvu u rukometu u Mađarskoj.

Tedros: Uslovi su idealni da se pojavi još sojeva

ŽENEVA - Šef Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Gebrejesus izjavio je danas da bi bilo opasno pomisliti da je izuzetno zarazni omikron soj posljednji soj koji će se pojaviti u svijetu i da je to konačnica pandemije i ocijenio da su trenutni uslovi "idealni" da se pojavi još sojeva.

U Hrvatskoj 1.831 novi slučaj virusa korona, preminule 44 osobe

ZAGREB - U posljednja 24 sata zabilježen je 1.831 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 57.073.

U Srpskoj preminulo 12 osoba, 136 novozaraženih

​BANJALUKA - U pоsljеdnja 24 čаsа u Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе i u Bоlnici Sv. Vrаčеvi u Biјеljini izvršеnо је tеstirаnjе 220 lаbоrаtоriјskih uzоrakа, а nоvi virus kоrоnа pоtvrđеn је kоd 136 оsоbа, a preminulo je 12 osoba.

Izolacija u Sloveniji smanjena sa deset na sedam dana

​LJUBLJANA - Trajanje samoizolacije u Sloveniji za osobe oboljele od kovida smanjeno je sa 10 na sedam dana i ta odluka države stupila je danas na snagu, prenijela je agencija STA.

SZO: Moguće okončati akutnu fazu pandemije

​ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) pozvala je danas države na saradnju da bi okončale akutnu fazu pandemije.

Bečka filharmonija otkazala koncerte zbog omikrona

Talas omikron soja virusa korona utiče i na kulturne institucije, jer je sve više umjetnika zaraženo.

Najčitanije