Virus korna

Naučnici: Ne možete dva puta biti zaraženi virusom korona

LONDON - Oni koji su se zarazili virusom korona ne mogu oboljeti dva puta, navode naučnici.

Hag: Nema zaraženih među osuđenima sa prostora bivše Jugoslavije

HAG - Mehanizam za međunarodne krivične sudove u Hagu saopštio je da nijedan od 20 osuđenih za zločine u bivšoj Jugoslaviji, koji izdržavaju kazne u zatvorima u 11 evropskih zemalja, nije zaražen virusom korona.

Devet mornara sa nosača aviona "Teodor Ruzvelt" u bolnici

VAŠINGTON - Devet mornara sa američkog nosača aviona "Teodor Ruzvelt" prebačeno je u bolnicu kako bi se liječili od virusa korona.

Papa zbog korone odložio događaje planirane za 2021. i 2022.

VATIKAN - Papa Franjo odložio je dva velika međunarodna događaja Katoličke crkve zbog pandemije virusa korona, saopštio je danas Vatikan.

U Srbiji 304 novozaraženih, sedmoro preminulih

BEOGRAD - Prema poslednjim podacima u Srbiji je potvrđeno još 304 slučaja virusa korona.

Zabrana kretanja od 15 sati do ponedjeljka u pet ujutro

BANJALUKA - U Republici Srpskoj danas od 15 sati pa sve do ponedjeljka ujutro u pet na snazi će biti zabrana kretanja.

Kruže tri varijante virusa korona: Koji je uočen kod bolesnika u Evropi?

Međunarodna grupa naučnika pod vođstvom diktora Petera Forstera sa Univerziteta Kembridž rekonstruisala je u časopisu Proceeding of the National Academy of Sciences (PNAS) ranu evoluciju virusa SARS-CoV-2 te zaključila da postoje tri glavne varijante novog virusa korona: A, B i C.

Boris Džonson se oporavlja

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson bio je u kratkoj šetnji, što je dio terapije za oporavak od virusa korona, objavila je njegova kancelarija danas.

Moskva na velikom talasu epidemije

MOSKVA - Epidemiološka situacija u Moskvi se pogoršava, pa će više od 40 moskovskih klinika za ambulantno liječenje pacijenata biti uključeno u borbu protiv virusa korona, najavio je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin, prenosi Tass.

Može li vaš brak preživjeti virus korona?

Čak i oni koji imaju sretan i stabilan brak, mogu doći u problem tokom samoizolacije zbog toga što su sve vrijeme usmjereni na svog partnera. Većina je osuđena da u malom prostoru boravi sa svojim supružnikom, s kojim treba uskladiti poslovni i privatni život 24 sata, sedam dana u sedmici, što može biti recept za katastrofu i eventualno razvod, piše CNN.

Najčitanije