Virus korona

U Hrvatskoj 130 novozaraženih korona virusom

ZAGREB - U poslednja 24 sata u Hrvatskoj je registrovano 130 novozaraženih korona virusom, pa je trenutno aktivno 686 oboljelih među kojima je 35 zdravstvenih radnika.

Višković: Za nabavku zaštitne opreme 15 miliona KM

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da će za nabavku zaštitne opreme za borbu protiv virusa korona dovoljne za šest do sedam mjeseci biti izdvojeno oko 15 miliona KM.

U FBiH koronom zaraženo još 159 osoba, četvoro preminulih

SARAJEVO - U Federaciji BiH u protekla 24 časa na virus korona testirano je 1.029 uzoraka, od kojih je 159 bilo pozitivno i prijavljena su četiri smrtna ishoda, podaci su federalnog Zavoda za javno zdravstvo.

U Sloveniji raste broj novozaraženih

LJUBLJANA - U Sloveniji raste broj novozaraženih sa 31 novim slučajem na 1.118 testiranih u posljednja 24 sata, ali nema novih smrtnih slučajeva među pacijentima koji se liječe od kovida-19.

Njujork zbog korone napustilo 420.000 ljudi

NJUJORK - Ulice Njujorka mnogi pamte po njegovim žutim taksijima, ali su ovih dana obilježje grada vozila druge vrste - kamioni za selidbu.

Čerkez: FBiH će u pogledu vakcine slijediti politiku EU i stav stručnjaka

SARAJEVO - Federacija BiH nije kontaktirala nikoga od ruskih proizvođača vakcine za koju je u utorak objavljeno da je registrovalo i odobrilo rusko ministarstvo zdravstva.

Povećan broj hospitalizovanih u kovid bolnici u Bijeljini

BIJELJINA - U kovid bolnici u Bijeljini registrovan je povećan broj hospitalizovanih bolesnika – 26, saopšteno je iz bijeljinske Bolnice "Sveti vračevi".

Više od 200 pacijenta u Srbiji liječeno antikovid plazmom, efekti dobri

BEOGRAD - Antikovid krvnom plazmom u Srbiji do sada je liječeno više od 200 pacijenata, a prikupljeno je više od 1.100 jedinica plazme, izjavila je specijalista transfuziologije na Insitututu za transfuziju krvi Srbije Milica Jovičić i dodala da su efekti liječenja antikovid plazmom dobri.

Ruska vakcina protiv kovida nokautirala cijene zlata i srebra

Cijene plemenitih metala zabilježile su noćas drastičan pad na azijskim tržištima usljed oporavka apetita za rizikom nakon ohrabrujućih ekonomskih podataka i nada u novi američki paket ekonomskih podsticaja koji je pogurao indeks S&P500 blizu rekordnih nivoa.

Žena zaražena koronom umrla u Domu za stara lica u Goraždu

SARAJEVO - U Domu za stara i iznemogla lica u Goraždu jutros je preminula starija žena koja je bila zaražena virusom korona i koja je imala više hroničnih oboljenja.

Najčitanije