Virus korona

U Srbiji preko 3.700 novozaraženih, preminulo 11 pacijenata

BEOGRAD - U Srbiji je u posljednja 24 sata registrovano 3.767 novozaraženih od ukupno 9.374 testiranih.

U Crnoj Gori 506 novozaraženih, jedno preminulo

PODGORICA - U Crnoj Gori je u posljednja 24 časa virusom korona zaraženo 506 ljudi, dok je od posljedica ove infekcije preminula jedna osoba, podaci su Instituta za javno zdravlje.

Pandemija smanjila broj gostiju na svadbama

BANJALUKA, BIJELJINA, PRIJEDOR - Sve više parova odlučuje se za manje svadbe, i to za najviše do 300 zvanica, potvrdili su naši sagovornici iz svadbenih salona širom Srpske.

U Hrvatskoj preminulo 12 ljudi, koronom zaraženo još 1.215

ZAGREB - U Hrvatskoj je u posljednja 24 časa virus korona potvrđen kod 1.215 ljudi, od testirana 3.323 uzorka, dok je od posljedica ove infekcije umrlo 12 lica, podaci su Nacionalnog štaba civilne zaštite.

Razvijena vakcina za nove varijante korone

MOSKVA - Ruski Istraživački centar Gamaleja razvio je vakcinu koja će štititi od novih varijanti omikron soja virusa korona, koja je kreirana na istoj platformi kao i sputnjik V, izjavio je danas direktor te ustanove Aleksandar Gincburg.

Kim ukinuo mjere nakon proglašenja pobjede nad koronom u Sjevernoj Koreji

PJONGJANG - U Sjevernoj Koreji ukinuta je obaveza nošenja zaštitnih maski i socijalnog distanciranja, nekoliko dana nakon što je lider te zemlje Kim Džong Un proglasio pobjedu nad virusom korona i tri mjeseca nakon što je Pjongjang prvi put od početka pandemije priznao da se taj virus širu u zemlji.

U Srbiji 6.222 novozaražena, 15 preminulih

BEOGRAD - Virus korona je u poslednja 24 sata u Srbiji potvrđen kod 6.222 osobe, a istovremeno je od posljedica ove bolesti preminulo 15 ljudi.

U Crnoj Gori 641 novozaraženi

PODGORICA - U Crnoj Gori je u posljednja 24 časa registrovano 641 lice zaraženo virusom korona od 1.890 testiranih, a nije prijavljen nijedan smrtni ishod, podaci su Instituta za javno zdravlje.

Kimova sestra otkrila da je on bolovao od virusa, obećala smrtonosnu odmazdu

PJONGJANG - Nakon što je sjevernokorejski lider Kim Jong Un proglasio pobjedu njegove zemlje u borbi virusom s korona, njegova sestra Kim Jo Jong otkrila je da je i on bolovao od virusne groznice i obećala "smrtonosnu odmazdu" Južnoj Koreji koju je okrivila za izazivanje epidemije.

U Srbiji preko 7.000 novozaraženih, preminulo 14 pacijenata

BEOGRAD - U Srbiji je u posljednja 24 sata potvrđen 7.061 novi slučaj korona virusa na osnovu 18.728 testiranih uzoraka, a umrlo je 14 pacijenata.

U FBiH jedna osoba preminula, pozitivnih još 248

SARAJEVO - Virus korona u Federaciji BiH (FBiH) u protekla 24 časa potvrđen je kod 248 lica, a jedno je preminulo, saopštio je federalni Zavod za javno zdravstvo.

Ljekari preporučuju i četvrtu dozu vakcine

BANJALUKA, SARAJEVO - S obzirom na pozitivan efekat koji su ostvarile prva, druga i treća doza vakcine protiv virusa korona, preporuka ljekara je da se primi četvrta doza.

U Srbiji preko 7.000 novozaraženih, preminulo 10 pacijenata

BEOGRAD - U Srbiji je u posljednja 24 sata potvrđeno 7.265 novih slučajeva virusa korona na osnovu 18.839 testiranih uzoraka, a umrlo je 10 pacijenata.

U Crnoj Gori jedno preminulo, 767 novozaraženih

PODGORICA - Prema podacima Instituta za javno zdravlje u Crnoj Gori u posljednja 24 sata, od posljedica virusa korona preminula je jedna osoba, a registrovano je 767 novih slučajeva infekcije.

U Srbiji preminulo 14 osoba, još 6.498 novozaraženih

BEOGRAD - U Srbiji je u posljednja 24 sata potvrđeno 6.498 novih slučajeva virusa korona na osnovu 16.885 testiranih uzoraka, a preminulo je 14 osoba.

Najčitanije