Virus korona

U Hrvatskoj preminulo devet osoba, zaraženo 125

ZAGREB - Hrvatska je danas registrovala 125 novih slučajeva zaraze virusom korona i devet preminulih, objavio je Nacionalni štab civilne zaštite.

Krizni štab Srbije najavio sjednicu, novo popuštanje mjera?

BEOPGRAD - Sjednica Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona biće održana u ponedjeljak, potvrđeno je Tanjugu u Vladi Srbije.

U Rusiji raste broj zaraženih

MOSKVA - Rusija je danas prijavila 13.510 novih slučajeva infekcije virusom korona, što je peti dan većeg rasta broja novih slučajeva zaraze.

U FBiH bez smrtnih slučajeva, zaraženo 18 lica

SARAJEVO - U Federaciji BiH u protekla 24 časa registrovano je 18 novih slučajeva zaraze virusom korona od 1.260 testiranih uzoraka, a nije bilo prijavljenih smrtnih slučajeva.

Hrvatska popustila mjere, kafići do ponoći

ZAGREB - Zbog povoljne epidemiološke situacije u Hrvatskoj će od sutra, odnosno ponoći kafići, pekare i javna okupljanja moći da rade do 24 sata.

Špan više ne računa na domaću "Kjurvak" vakcinu

BERLIN - Ministar zdravlja Njemačke Jens Špan ne računa više u sadašnjem toku vakcinacije na vakcinu njemačkog proizvođača "Kjurvak" (Curevac).

Merkel: Nije gotovo

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je danas da nedavno poboljšanje što se tiče broja slučajeva oboljelih od korone u Nemačkoj zadovoljava, ali je upozorila da pandemija nije gotova.

Danska ukida obavezu nošenja maski

KOPENHAGEN - Danska, od sljedeće nedjelje, ukida, kao prva zemlja u EU obavezu nošenja maske ili vizira u gotovo svim sferama javnog života.

EK poručila: Zapadni Balkan još da sačeka na slobodno putovanje u EU

BRISEL - U Evropskoj komisiji pozdravljaju napredak koji zemlje zapadnog Balkna ostvaruju po pitanju epidemiološke situacije i vakcinacije, ali poručuju da treba biti strpljiv do konačnog stavljanja regiona na listu "bezbjednih" zemlja za čije građane neće važiti restrikcije za ulazak u EU.

U FBiH preminulo pet, a zaraženo 35 osoba

SARAJEVO - Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH (FBiH) u protekla 24 časa prijavljeno je 1.438 uzoraka, od kojih je 35 pozitivno na virus korona, a preminulo je pet pacijenata.

Najčitanije