Virus korona

U Crnoj Gori preminulo osam osoba, zaraženo još 489

PODGORICA - Crna Gora potvrdila je 489 novih slučajeva infekcije virusom korona, a osam ljudi je preminulo, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

U Srbiji gotovo 6.200 zaraženo, 42 preminulo

BEOGRAD - U Srbiji je u posljednja 24 časa na virus korona testirano 19.407 osoba, od kojih su pozitivne 6.192, dok su 42 preminule.

Bajden: Treće doze vakcina biće besplatne i lako dostupne

VAŠINGTON - Treće doze vakcina protiv korona virusa biće besplatne i dostupne, poručio je danas predsjednik SAD Džozef Bajden, dan nakon što su savezne zdravstvene agencije podržale davanje dodatne doze za pojačavanje imuniteta.

Najpoznatiji sajt o virusu korona vode tinejdžeri

Trojica tinejdžera - Vesli (14), Džek (15) i Darsi (15) vode sajt CovidBaseAU, koji se bave statistikom zaraženih, preminulih i vakcinisanih od virusa korona u Australiji.

U Srbiji 6.462 nova slučaja, preminulo 40 osoba

BEOGRAD - U Srbiji su u posljednja 24 sata registrovana 6.462 nova slučaja korona virusa, među 21.290 testiranih uzoraka.

DW: Globalni ekonomski oporavak zavisi od stope vakcinacije

Globalna ekonomija uspjela je da u velikoj mjeri nadomjesti gubitke prouzrokovane pandemijom korona virusa. Ipak, ne oporavljaju se sve zemlje podjednako, a razlog između ostalog leži u različitim stopama vakcinacije.

Portugalija ukida skoro sve mjere od 1. oktobra

LISABON - Portugalija će ukinuti skoro sve preostale mjere protiv kovida 19 i od 1. oktobra će dozvoliti korištenja punog kapaciteta restorana i objekata za kulturu, izjavio je danas premijer Antonio Kosta.

"Kovid propusnice realnije od zabrane slavlja"

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je u Beogradu prvom dozom vakcinisano 57,5 odsto građana, a drugom 55,5 i da glavni grad nikako da dostigne željeni procenat od 70 odsto vakcinisanih.

U Crnoj Gori 483 pozitivnih na koronu

PODGORICA - U Crnoj Gori je u posljednja 24 časa od posljedica virusa korona preminulo pet lica, a od testirana 3.862 uzorka registrovano je 483 pozitivnih, podaci su Instituta za javno zdravlje.

U Srbiji preminula 41 osoba, zaraženo još 6.480

BEOGRAD - U Srbiji je u protekla 24 časa evidentirano još 6.480 zaraženih virusom korona, dok je preminula 41 osoba, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".

Najčitanije