Virus korona

U Srbiji preminulo 35 osoba, zaraženo još 2.732

BEOGRAD - Srbija je danas potvrdila 35 smrtnih ishoda usljed infekcije virusom korona i 2.732 nova slučaja zaraze.

Ublažavanje mjera za ulazak u Sloveniju

LJUBLJANA - Vlada u Ljubljani je proširila listu lica koja ne moraju u karantin i nisu u obavezi da pokažu negativan rezultat PCR testa pri ulasku u Sloveniju.

U FBiH preminulo 35 osoba, na koronu pozitivno 770

SARAJEVO - U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 3.280 uzoraka na virus korona, od čega je 770 pozitivno. Novi slučajevi registrovani su u svim kantonima u Federaciji BiH.

U Hrvatskoj 2.535 novozaraženih koronom, preminule još 34 osobe

ZAGREB - U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 2.535 novih slučajeva zaraze virusom korona, a od posljedica su preminule još 34 osobe.

U Požarevcu preminula trudnica pozitivna na virus korona

BEOGRAD - U Opštoj bolnici u Požarevcu preminula je trudnica primljena u teškom zdravstvenom stanju, pozitivna na virus korona.

Hrvatska će sufinansirati kovid-testove za turiste

ZAGREB - Hrvatska od sredine aprila kreće u veliku akciju spašavanja turističke sezone, jer će tada početi s vakcinisanjem turističkih radnika, a država će svim turistima sufinansirati i brze antigenske testove, piše u subotu Jutarnji list.

Blagi pad priliva pacijenata u kovid odjel Opšte bolnice u Sarajevu

SARAJEVO - U posljednja 24 sata u kovid odjel Opšte bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" na bolničko liječenje je primljeno 11 pacijenata, a 15 je otpušteno kući.

U Kini odobren početak testiranja treće vakcine

PEKING - Kineska farmaceutska kompanija Nacional Biotek Grup (CNBG) dobila je dozvolu od nadležnih institucija da počne testiranje svoje vakcine na ljudima.

Turska turistička agencija nudi "vakcina-ekskurziju" u Srbiju?

Turistička kompanija iz Turske u svojoj ponudi odnedavno ima i turistička putovanja u Srbiju u okviru kojih navodno, nakon što obiđete kulturne znamenitosti Beograda, možete dobiti i vakcinu protiv virusa korona.

Najčitanije