Virus korona BiH

Hoće li u BiH početi liječenje korone krvnom plazmom

SARAJEVO - U cilju stvaranja uslova za optimalno liječenje pacijenata oboljelih od infekcije COVID-19 rekonvalescentnom (krvnom) plazmom dr Ednan Drljević, šef izolatorijuma za liječenje COVID-19 pozitivnih pacijenata u JU Opća bolnice ''Prim. dr. Abdulah Nakaš'', i dr. Mirza Begović, rukovodilac Odsjeka za transfuzijsku medicinu u ovoj zdravstvenoj ustanovi, posjetili su Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH.

Katanac na lokale koji ne poštuju mjere

BANJALUKA - Ugostiteljima, trgovcima i drugima koji pružaju usluge mogao bi biti zabranjen rad i do 15 dana ako inspekcija utvrdi da ne poštuju mjere koje su propisane zbog virusa korona.

Kako će na izborima u BiH glasati zaraženi koronom i osobe u izolaciji

SARAJEVO - Građanima zaraženima virusom korona i licima koja se nalaze u izolaciji ili su hospitalizovana, biće omogućeno glasanje na lokalnim izborima u BiH putem mobilnog tima, saopštila je Centralna izborna komisija BiH (CIK).

Korona poslala na biro više od 23.000 ljudi

BANJALUKA, SARAJEVO - Da je situacija izazvana virusom korona i te kako uzdrmala tržište rada u BiH, pokazuje podatak da je spisak zvanično nezaposlenih lica u proteklih nekoliko mjeseci povećan za više od 23.000 imena.

Savjet ministara dao saglasnost o nabavci vakcina protiv virusa korona

SARAJEVO - Savjet ministara dao je danas saglasnost na ugovor o nabavci vakcina sa Globalnom alijansom za vakcine /GAVI/, nakon što je usvojio informaciju o pristupanju BiH Instrumentu za globalni pristup vakcini protiv kovida 19.

Moguće kazne do 10.000 KM za klubove PLBiH zbog nepoštovanja mjera

Kazne od 3.000 do 10.000 KM čekaju klubove M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine ukoliko se ne budu pridržavali mjera zaštite od kovida19, uključujući i situacije kod potencijalnog vraćanja navijača na tribine.

Gosti iz BiH najbrojniji u luksuznim hotelima u Budvi

Najpopularnije crnogorsko ljetovalište Budva ove godine zbog pamdenije virusa korona bilježi značajan pad turista, ali ipak ima onih koji su Crnogorcima, koliko toliko spasili sezonu, a u njima prednjače gosti iz BiH.

KCUS: Još 17 slučajeva zaraze kovidom-19

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu testirao je 91 uzorak na virus korona, od kojih je 19 pozitivno, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

BiH se još nije pridružila evropskim javnim nabavkama medicinske opreme

BRISEL, BANJALUKA - BiH je iskazala interes za učešće u zajedničkim javnim nabavkama sa zemljama članicama EU za medicinsku opremu radi borbe protiv korona virusa, ali se nije pridružila javnim nabavkama koje su dosad raspisane, rečeno je "Nezavisnim" u Evropskoj komisiji.

Nove preporuke školama u Federaciji BiH

SARAJEVO - Krizni štab federalnog Ministarstva zdravstva je, zbog pogoršanja epidemiloške situacije u vezi s virusom korona, izdao nove preporuke školama u smislu da se nastavnička vijeća i roditeljski sastanci održavaju onlajn.

Najčitanije