Virus korona BiH

Grčka zvanično otvara granice za građane BiH, evo šta je potrebno

SARAJEVO - Grčka od sutra zvanično otvara granicu za državljane BiH, potvrdila je ambasador BiH u Grčkoj Milica Ristović Krstić.

Ohrabrujući podaci u BiH: Odgovorni građani zaustavili divljanje virusa

BANJALUKA, SARAJEVO - Za sve manje pozitivnih na virus korona, ali i manji broj pacijenata u bolnicama širom BiH, najviše su zaslužni bh. građani i njihovo odgovorno ponašanje, poručuju nadležni.

Počela vakcinacija zaposlenih u Ministarstu bezbjednosti BiH

SARAJEVO - Vakcinacija uposlenika Ministarstva sigurnosti BiH i policijskih agencija sa državnog nivoa počela je jutros u dvorani "Juan Antonio Samaranch" u Sarajevu.

U BiH bi danas trebalo stići više od 43.000 doza Pfizer vakcina

SARAJEVO - U Bosnu i Hercegovinu danas bi trebalo stići nešto više od 43.000 doza BioNTech/Pfizer vakcina putem mehanizama Kovaks i EU4HEALTH.

Hrvatska ima neiskorištenih 450.000 vakcina, BiH donira 30.000

ZAGREB - Hrvatska će zemljama u regiji donirati 50.000 doza vakcina, i to 30.000 Bosni i Hercegovini te po 10.000 Crnoj Gori i samoproglašenom Kosovu, odlučeno je na sjednici Vlade u Zagrebu.

Medijski radnici i prosvjetari čekaju kineske vakcine

BANJALUKA, SARAJEVO - Vakcinacija medijskih radnika, prosvjetnih radnika, te policijskih službenika u Srpskoj trebalo bi da počne nakon što stigne 80.000 "Sinofarmovih" kineskih vakcina.

BiH brže do vakcina

SARAJEVO - Vijeće ministara BiH i Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH zaduženi su da u roku od sedam dana izvrše izmjene i dopune zakona i Pravilnika o lijekovima i medicinskim sredstvima i upute ih u parlamentarnu proceduru, a čime će se olakšati da BiH brže dođe do vakcina protiv virusa korona.

U BiH stiglo 50.000 Sinofarm vakcina

SARAJEVO - Ambasador Kine u BiH Đi Ping danas je u Sarajevu uručio donaciju od 50.000 doza vakcine Sinofarm protiv virusa korona ministru civilnih poslova u Savjetu ministara Ankici Gudeljević.

Stiglo 10.000 doza vakcina koje je Turska donirala BiH

SARAJEVO - Još 10.000 doza vakcina koje je Turska donirala Bosni i Hercegovini, stiglo je jutros iz Ankare.

Vakcine preko Kovaks programa u BiH krajem aprila ili početkom maja

SARAJEVO - Ministarstvo civilnih poslova saopštilo je da je danas obaviješteno da će u zadnjoj sedmici aprila ili početkom maja Bosni i Hercegovini biti isporučene nove količine AstraZeneca vakcine preko mehanizma Kovaksa.

Najčitanije