Viski

Filip Pleteš za "Nezavisne": U BiH svakako postoji kultura ispijanja whiskeyja

Jedan od svakako najpoznatijih ljubitelja whiskeyja je bio legendarni Hemfri Bogart, američki glumac i dobitnik "Oscara", šarmantni cinik iz "Kazablanke", za čije se ime vezuje jedna anegdota...

Flaša škotskog viskija na aukciji postigla cijenu od 1,7 miliona evra

Flaša rijetkog single malt škotskog viskija brenda Macallan iz 1926. godine srušila je svjetski rekord na aukciji londonske aukcijske kuće Sotheby's, postigavši cijenu od 1,7 miliona evra.

Boca viskija prodata za rekordnih 1,9 miliona dolara

Na aukciji u kući Kristi boca škotskog viskija "Makalan" iz 1926. godine prodata je za rekordnih 1,9 miliona dolara, čime je postala najskuplja boca nekog pića ikada prodata na nekoj aukciji.

Na prodaju najvrednija kolekcija viskija od 4.9 miliona dolara

​Predstavljamo vam ponudu aukcijske kuće Sotheby’s, koja predstavlja “najvredniju kolekciju viskija koja je ikada ponuđena na aukciji”.

Japanski viski od skoro pola miliona dolara

​Yamazaki viski prodat je po cijeni od 430.000 dolara. Ovaj japanski viski je omiljeni izbor brojnih ljudi već godinama unazad, a njegova skorašnja prodaja učinila ga je najskupljim u toj naciji.

Banjalučani uživali u dašku američkog juga, spoju aroma i viskija

Nastao u New Orleansu, gradu čuda, misterije i dobre muzike, Southern Comfort donosi aromu američkog Juga – slatkasti okus u kombinaciji sa voćem i začinima, lagano klizi po nepcima i donosi ugođaj opuštenosti, užitka u savršenom trenutku i jedinstvenom okusu svojstvenom tom podneblju.

Viski od 1.2 miliona dolara obara sve rekorde

Dve flaše ograničenog izdanja Macallan viskija koje su kreirane 1926. godine i sazrijevale 60 godina u buradi od šeri drveta, aukcijski su prodate po cijeni od 1.2 miliona dolara, što je duplo više od procijenjene sume.

Dalmore 45 - viski od 12.500 dolara

Kolekcionari viskija radovali su se prvom aprilu, jer je Dalmore brend odabrao taj dan, kao datum lansiranja svog skupocjenog 45 godina starog singl malt viskija.

Njemački list: Na "crnoj listi" EU viski, đus i Harli

BERLIN- Evropska unija sprema "crnu listu" američkih proizvoda, ako zvanični Vašington ograniči uvoz aluminijuma i čelika, piše danas njemački list "Frankfurter algemajne cajtung".

10.000 dolara za jedan gutljaj viskija bile su bačene pare

Јedan gutljaj veoma starog škotskog viskija, koji je kineski milioner za velike pare popio u švajcarskom hotelu, nije baš bio ono što je kupac očekivao.

Najčitanije