Visoki sudski i tužilački savjet BiH

Dodik: Javna scena zagađena objavljivanjem raznih snimaka

BANJALUKA - Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je povodom objavljivanja navodnih kompromitujućih snimaka predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTV/ BiH Milana Tegeltije da ima dosta takvih snimaka i da je javna scena potpuno zagađena.

Tegeltija: Fijasko BiH, brutalan nasrtaj na postulate pravne države

SARAJEVO - Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTV/ BiH Milan Tegeltija izjavio da je nezakonito sistemsko i kontinuirano praćenje, snimanje i prisluškivanje vodećeg čovjeka pravosudnog sistema radi pravljenja nezakonitih kompilacija i montaža kao materijala kojim bi trebalo proizvesti personalne promjene u pravosudnom sistemu potpuni fijasko države i njenih institucija.

VSTS u Trebinju: Tužilaštvima prioritet zloupotrebe biračkih prava

TREBINJE - Članovi Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH, koji su danas zasjedali u novoj Palati pravde u Trebinju, izabrali su Damjana Kaurinovića za predsjednika Apelacionog suda Brčko distrikta, kao i glavnog tužioca Srednjebosanskog kantona Šemsudina Fuška.

Tegeltija: Članovi VSTS-a neće se odazivati na pozive istražne komisije

SARAJEVO - Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH Milan Tegeltija rekao je danas da je najvažnija odluka koju je VSTS danas donio izbor potpredsjednika VSTS-a Sanele Gorušanović Butigan, kao i da se članovi ovog savjeta neće odazivati na pozive Privremene istražne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za utvrđivanje stanja u pravosuđu.

Milan Tegeltija za "Nezavisne": Počeli smo "provjetravanje" među svojima

Visoki sudski i tužilački savjet BiH nema zakonske mogućnosti da reaguje adekvatno na određene anomalije u radu pravosuđa, kaže Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta.

Najčitanije