Vitamin

Znakovi da vam nedostaje vitamin C

Vitamin C je jedan od najvažnijih vitamina za naše tijelo. Saznajte koji su znakovi da vam nedostaje i u kojim ga namirnicama ima najviše.

Sunčev vitamin D - da li je svakome potrebna ista doza

Zabrinutost ljekara zbog deficita vitamina D kod mnogih osoba postala je opštepoznata tokom epidemije virusa korona, jer on ima veliki značaj za imunitet i cjelokupno zdravlje organizma. Suplementi vitamina D, koriste se naročito tokom zime, ali javlja se dilema da li je neophodno uzimati ga na taj način i kad grane proljećno sunce. Ukoliko ste u mogućnosti da obezbijedite između 10 i 30 minuta izloženosti suncu sredinom dana, nekoliko puta tokom nedjelje, tijelo će stvoriti dovoljno ovog vitamina, kažu ljekari.

Ovo namirnice sadrže više vitamina C od narandže

Kada pomislite na vitamin C, neminovno mislite na narandže. Ali ovo voće ima manje vitamina C u usporedbi s nekim drugim plodovima.

Snažan antioksidans: Vitamin C čuva zdravlje i ljepotu kože

Vitamin C sastojak je koji je zavladao proizvodima za njegu i osvježavanje kože te tako postao nezaobilazni dio beauty rutine žena širom svijeta.

5 znakova da vam nedostaje vitamin E

Izbalansirana ishrana, bogata esencijalnim vitaminima i mineralima, jedan je od stubova dobrog zdravlja.

Evo kakvi simptomi se ispoljavaju ako vam nedostaje vitamin B9?

Nova studija je otkrila da nizak nivo vitamina B9 - inače poznatog kao folna kiselina - povećava rizik od demencije u starosti.

Manjak ovog vitamina povećava rizik od demencije kod starijih

Jedna od pet starijih osoba ima neadekvatan nivo folne kiseline u organizmu, što povećava rizik od demencije, pokazali su rezultati novog izraelsko-američkog istraživanja.

Od ova četiri vitamina zavisi blistavost lica

​Kada je njega kože u pitanju, svima su poznata zlatna pravila: skidanje šminke blagim mlijekom ili uljem, zatim umivanje i na kraju nanošenje proizvoda za njegu u vidu dnevne ili noćne kreme.

Ove namirnice najbolje djeluju na rast kose

​Svi želimo bujnu kosu, ali širok raspon faktora, od genetike preko hormona do ishrane, određuje koliko brzo vaša kosa raste.

Koji vitamini su dobitna kombinacija, a koje nikako ne smijete uzimati zajedno

Vitamini i minerali su dobri za zdravlje, ali samo ako se pravilno konzumiraju.

Mandarina - moćno citrusno voće, ali je doza preporučena

Mandarine su veome zdrave, ali sa njima ne treba pretjerivati.

Znakovi da vam nedostaje vitamin D

Vitamin D je veoma važan vitamin čije dnevne potrebe zavise od stila života, godina i navika u ishrani. Sunce je njegov glavni izvor, a osim toga hrana i suplementi. Za razliku od drugih vitamina, on djeluje poput hormona i svaka ćelija u našem tijelu ima receptor za njega.

Previše vitamina C može da uzrokuje neželjene efekte

Vitamin C se smatra odličnim "sredstvom" za podizanje i održavanje jakog imuniteta, ali bi i o njegovom unosu trebalo voditi računa.

Najbolji vitamini za rast kose

​U moru proizvoda koji se trenutno nude na tržištu za rješavanje određenih problema, izbor nam ipak pada na one koji će njegovati cijeli organizam iznutra.

Najbolji vitamini koji mogu da smanje stres

Stres može da dovede do brojnih zdravstvenih problema, izaziva napetost mišića, bol, stomačne tegobe i probleme sa spavanjem, utiče na krvni pritisak, bolesti srca, gojaznost i dijabetes.

Najčitanije