Vitamin C

Šest supernamirnica bogatih vitaminom C

​Nagle promjene temperatura u zimskom periodu idealne su za širenje virusnih i drugih infekcija, a dovoljan unos vitamina C neophodan je kako bi nam imunološki sistem dobro funkcionisao.

Vitaminom C protiv podočnjaka

Ako se svakodnevno budite s podočnjacima ispod očiju, dodavanje ovog jednog sastojka u vašu noćnu i jutarnju rutinu riješiće taj problem, a to je - vitamin C!

Voće koje pršti od vitamina C

​Acerola, koja se još zove tropska ili Barbados višnja, voće je koje poslije biljke kamu-kamu sadrži najviše prirodnog vitamina C.

Ren čisti pluća i liječi reumu

Ren čisti organizam i ubrzava metabolizam, zbog čega ga treba što češće jesti, a to naročito važi za dijabetičare, ali i one koji konstantno osjećaju umor

Vitamin C ne štiti od prehlade: Umjesto njega uzimajte ovaj mineral

Istraživači su dokazali da vitamin C nije najbolji suplement u borbi sa prehladama. Umjesto njega, trebalo bi da svoju ishranu obogatite ovim mineralom,

Kruške podižu imunitet, a snižavaju stres

Kruška, sočno i slatko voće, idealna je namirnica za osobe izložene stresu i užurbanom stilu života.

Potvrđeno: Vitamin C efikasan u borbi protiv leukemije

Američki naučnici utvrdili su da je vitamin C veoma efikasan u borbi protiv leukemije. Studija je objavljena u časopisu "Sel", piše "New scientist".

Naučnici potvrdili da je Vitamin C efikasan protiv karcinoma

Posljednje naučno istraživanje pokazalo je da vitamin C ima specifično dejstvo na matične ćelije karcinoma i da može da dovede do uništavanja kancerogenog tkiva.

Najčitanije