Vitez

Milanović kod spomenika "Osmica" u Vitezu odao počast ubijenoj djeci

VITEZ - Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetio je danas spomen-obilježje "Osmica" u Vitezu, gdje je odao počast djeci koja su, prije 28 godina, poginula u eksploziji granate ispaljena s položaja Armije RBiH.

Vatra progutala više vozila u auto-kući

VITEZ - Vatrogasci DVD Vitez ugasili su rano jutros požar koji je izbio u auto-kući Cirko u mjestu Stara Bila u Vitezu, a u kojem je na vozilima pričinjena velika materijalna šteta.

Sin i otac iz Viteza prvi krenuli u proizvodnju brašna od tikve

VITEZ - Karlo Vidović i njegov otac Vjekoslav iz Viteza prvi su, kažu, proizvođači brašna od tikve u Bosni i Hercegovini, te za njihove proizvode pored domaćih kupaca interes pokazuju i oni iz drugih zemalja, posebno iz Austrije.

Predstava "Nema me" otvara 12. dane kazališta "Vitez 2020"

Predstava Gradskog kazališta mladih (GKM) Vitez "Nema me" otvoriće 12. dane kazališta "Vitez 2020" 20. septembra, a predstava će biti izvedena u Kazališnoj dvorani Vitez od 20 časova.

Četiri godine robije zbog ubistva u kafani

NOVI TRAVNIK - Smail Bešo (43) iz Viteza nepravosnažno je osuđen na četiri godine zatvora u Kantonalnom sudu Novi Travnik zbog ubistva Sifeta Haskića (40) u kafani "Ovo malo duše" kod Viteza.

Ubio poskoka na kućnom pragu

Blaga zima je pogodovala razmnožavanju zmija. Tako se kako tvrde stanovnici u ovom periodu dešava najezda zmija u centralnoj BiH, pa je jedan mještanin čak ubio poskoka na kućnom pragu dugog 70 cm.

Đokovićev sin tati zadao "ozbiljan" zadatak

Novak Đoković vrijeme u izolaciji provodi s porodicom. Kako je ranije naveo, srećan je što je više vremena sa djecom.

Predao se osamnaestogodišnjak osumnjičen da je pregazio ženu u Vitezu

VITEZ - Vozač koji je osumnjičen da je u saobraćajnoj nesreći sinoć u mjestu Grbavica kod Viteza usmrtio pješakinju sam se prijavio policiji.

Usmrtio pješakinju pa pobjegao sa mjesta događaja

VITEZ - U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila u mjestu Grbavica u Vitezu smrtno je stradala zasada nepoznata pješakinja.

Nasmrt izbo sugrađanina nakon kafanske svađe?

VITEZ - Smail B. (43) iz Viteza uhapšen je zbog sumnje da je u četvrtak naveče u kafani "Ovo malo duše" u Vraniski, kod Viteza, nožem ubio sugrađanina Sifeta H. (40).

Najčitanije