Viza

Uhapšeni u akciji "Viza" predati kantonalnom Tužilaštvu

Trojica uhapšenih u akciji "Viza" na području Zeničko-dobojskog kantona predati su kantonalnom Tužilaštvu, gdje će tokom dana biti ispitani.

Šta donose izmjene vizne politike EU?

LUKSEMBURG - Evropska unija donijela je izmjene Zakona o vizama kojima će poboljšati uslove za legalna putovanja i ojačati borbu protiv nezakonitih migracija, navode u Savjetu EU.

DW: Test njemačkog jezika mnogima prepreka za dobijanje vize

BERLIN - Mnogi migranti, koji žele da se pridruže bračnom partneru u Njemačkoj, ne uspjevaju da polože obavezni test njemačkog jezika.

Ništa od vizne liberalizacije za Kosovo

PRIŠTINA - Priština će viznu liberalizaciju dobiti kada se obračuna sa organizovanim kriminalom i korupcijom, rekli su Zeriju u Briselu.

Zašto se tako dugo čeka na radnu vizu za Njemačku?

Za radnike sa Zapadnog Balkana put do posla u Njemačkoj često je krajnje naporan. Zbog preopterećenosti ambasada i konzulata, čeka se u prosjeku godinu dana da bi se podnio zahtjev za radnu vizu.

Šengen uvodi vize Americi

BRISEL - Američkim državljanima od 2021. godine trebaće viza kada budu putovali u zemlje Šengena, saopšteno je danas iz EU.

Više od milion stanovnika BiH nema pasoš

SARAJEVO - Iako bh. državljani imaju mogućnost da putuju u 193 zemlje svijeta, interesantno je da više od milion stanovnika BiH ne posjeduje putne isprave. Naime, trenutno je izdato 2.219.220 pasoša bh. stanovnicima, a u toku je i proces liberalizacije viznog režima s dodatnih pet država.

EU poziva na oštrije provjere podnosilaca za zlatnu vizu

BRISEL - Evropska unija upozorava zemlje koje imaju unosne šeme i izdaju pasoše i vize bogatim strancima, da pojačaju kontrolu iz bojazni da bi se mogli ogriješiti o sigurnosne i poreske zakone.

Haradinaj potvrdio: Ne idem u Ameriku, odbili su mi zahtjev za vizu

PRIŠTINA - Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, potvrdio je danas da su SAD odbile njegov zahtjev za vizu i da, kako je rekao, ovog puta neće ići u Ameriku.

EU nezadovoljna zbog ukidanja viza Kini

BRISEL, SARAJEVO - EU izrazila je primjedbu na odluku vlasti BiH da kineskim državljanima bude omogućeno bezvizno putovanje.

Najčitanije