Viza

Kako možete ući u Rusiju bez vize i pasoša?

Pogranični odnosi sa Estonije i Rusije nisu regulisani pravilima - već decenijama se ne potpisuju potrebni dokumenti.

Zahtjevi za vize zatrpali njemačke konzulate u regionu

SARAJEVO - Njemačka konzularna predstavništva u zemljama zapadnog Balkana nisu u stanju da obrade zahtjeve za radne vize, čiji se broj u prvoj polovini ove godine udvostručio, prenosi "Spiegel".

Navala na njemačke konzulate na zapadnom Balkanu

BERLIN - Njemačka konzularna predstavništva u zemljama zapadnog Balkana nisu u stanju da obrade zahtjeve za radnim vizama čiji broj se u prvoj polovini ove godine udvostručio.

Bh. firmama ponuđeno 2.000 dozvola za rad u Njemačkoj, problem vize

SARAJEVO - Spoljnotrgovinska komora BiH u saradnji s Privrednom komorom FBiH objavila je oglas za dodjelu detašmana za izvođenje radova u Njemačkoj. Kako se navodi, ove godine će biti podijeljeno 2.000 mjesečnih dozvola preduzećima iz BiH za rad u Njemačkoj.

Dačić: Ne postoji opasnost da se Srbiji uvedu vize

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da ne postoji opasnost da Evropska unija ponovo uvede vize za srpske državljane, iako je Srbija ukinula vize za građane trećih zemalja.

Problemi sa plaćanjem "Viza" karticama

LONDON - Više miliona ljudi nije moglo da koristi svoje kartice za plaćanje robe u prodavnicama, benzinskim i željezničkim stanicama širom Velike Britanije i Evrope zbog pada sistema plaćanja kompanije "Viza".

Pao platni sistem Vize i Masterkarda širom Evrope

LONDON - Platni sistem Vize (Visa) i Masterkarda (Mastercard) pao je u Britaniji i širom Evrope zbog čega su onemogućene finansijske transakcije platnim karticama tih kartičarskih kuća, javljaju britanski mediji.

Abramoviču turistička, ali ne i radna viza za Britaniju

LONDON - Ruski tajkun Roman Abramovič može da uđe u Veliku Britaniju sa turističkom vizom, nakon što je dobio državljanstvo Izraela, ali ne može da radi u njoj, izjavio je danas portparol britanske premijerke Tereze Mej.

Peskov: Produženje vize je problem Abramoviča, a ne Kremlja

MOSKVA - Rješavanje problema sa britanskom vizom ruskog tajkuna Romana Abramoviča je van nadležnosti Kremlja, izjavio je portparol ruskog predsjedništva Dmitrij Peskov.

Abramoviču istekla britanska viza,nova kasni zbog Putina?

Milijarderu Romanu Abranoviču, 13. najbogatijem čovjeku u Britaniji, istekla je viza koja se dodjeljuje investitorima, a Bi-Bi-Sija (BBC) navodi da mu obnavljanje vize traje duže nego uobičajeno.

Najčitanije