Vize

Pokrenut postupak ukidanja bezviznog režima Albaniji

BRISEL - Evropska komisija pokrenula je proces ukidanja bezviznog režima za državljane Albanije, potvrdila je portparol Komisije Nataša Berto.

Holandija dostavila rezoluciju: Albancima vraćaju vize

BRISEL - Holandija je danas Evropskoj komisiji dostavila Rezoluciju koju je nedavno usvojio holandski parlament sa zahtjevom o vraćanju viznog režima za albanske građane koje putuju u zemlje Evropske unije, prenosi portal a1on.

Na sarajevskom aerodromu oduzete falsifikovane Šengen vize

SARAJEVO - Granična policija BiH na sarajevskom aerodromu otkrila je kod dvoje državljana Turske dvije falsifikovane šengen vize Francuske i falsifikovani pečat za overu viza.

Vlada Holandije: Uvođenje viza Albaniji neće podržati EU

TIRANA - Vlada Holandije veoma je oprezno razmotrila zahtev parlamenta na vraćanje viznog režima Albaniji, ali smatra da ponovno uvođenje viza Albancima neće podržati druge članice Evropske unije.

Holandski poslanici traže uvođenje viza za Albance

BRISEL - Četiri holandska poslanika inicirala su da se ukine privremeni bezvizni režim putovanja za albanske državljane u Šengen zoni, a u sklopu borbe protiv organizivanog kriminala.

Udvostručen broj radnih viza iz BiH za Njemačku

BERLIN, BANJALUKA - Otkad je Njemačka 2016. olakšala dobijanje viza za građane zemalja zapadnog Balkana, broj njemačkih radnih viza iz BiH udvostručen je, piše njemački "Tagesspiegel" u analizi o uticajima iseljavanja iz BiH u Njemačku.

Britanci će moći da ulaze u Uniju bez viza

BRISEL - Državljani Velike Britanije moći će nakon "Brexita" da ulaze u EU bez viza na kraće vrijeme, pod uslovom da isto pravilo važi za državljane zemalja Unije, saopšteno je iz Evropskog parlamenta.

Britanci će moći da putuju bez viza

BRISEL - Komisija Evropskog parlamenta podržala je prijedlog da se Britancima obezbijedi da nakon "Bregzita" putuju u EU bez viza.

Spore vize za radnike iz BiH dovele sporazum do propasti

SARAJEVO - Problem s izdavanjem viza za radnike iz BiH koji putem detašmana (dozvola) rade u Njemačkoj dostigao je vrhunac i ako se hitno ne reaguje, svi sadašnji i budući poslovi će biti ugroženi, kao i 2.000 radnih mjesta.

Domaće firme gube poslove zbog sporog izdavanja radnih viza

SARAJEVO - Firme iz BiH koje imaju detaširane radnike u Njemačkoj gube poslove jer Ambasada u Sarajevu vrlo sporo izdaje radne dozvole i vize, rekao je danas predsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić.

Najčitanije