Vježba

Istok Sibira se trese: Ovo je najveća vojna vježba od Hladnog rata

MOSKVA - Rusija je danas pokrenula najveće vojne vježbe još od perioda Hladnog rata, na kojima će učestvovati oko 300.000 vojnika.

Najveća vojna vježba "Vostok 2018" počela u Rusiji

MOSKVA - Vojna vježba "Vostok 2018", najveća u savremenoj istoriji Rusije, počela je danas u Istočnoj vojnoj oblasti uz učešće oko 300.000 vojnika, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Počinju najveći vojni manevri u ruskoj istoriji

MOSKVA - Rusija će sutra početi najveće vojne manevre u svojoj istoriji u kojima će učestvovati 300.000 ruskih vojnika, zajedno sa kineskim i mongolskim.

Luka Kopar će biti korišćena za NATO vježbe

LJUBLJANA - Slovenačka luka Kopar biće korišćena tokom NATO vežbi u oktobru, ali su tamošnji zvaničnci dematovali da će ona postati značajan logistički centar alijanse.

UKIP se usprotivio učešću britanskih vojnika na vojnoj vježbi u BiH

LONDON - Predstavnici Britanske partije za nezavisnost (UKIP) zatražili su od Tereze Mej i Vlade Velike Britanije da povuče britanske vojnike iz EUFOR misije za BiH, pišu britanski mediji.

Više tenkova nego u bici za Kursk: Vojne vježbe Rusije i Kine najveće u istoriji

MOSKVA - Na ovogodišnjim vojnim vježbama „Istok 2018“ biće probijeni svi mogući rekordi — prema najavama iz Moskve, učestvovaće 300.000 vojnika i 36.000 tenkova, oklopnih vozila i drugih borbenih mašina, kao i preko 1.000 helikoptera, aviona i bespilotnih letjelica.

Britanski vojnici stigli u BiH

SARAJEVO - U Sarajevo je stigao kontigent vojnika Ujedinjenog Kraljevstva, koji će učestvovati u vježbi "Brzi odgovor 2018.".

Njemačka vojska na čelu NATO vježbi, najvećih od Hladnog rata

BRISEL - NATO je potvrdio da će njemačka vojska biti na čelu vojnih vježbi "Trozubi spoj" ("Trident juncture"), zakazanih za oktobar u Norveškoj, javlja "Dojče vele" (DW).

Trik koji će vam pomoći da uradite više sklekova

Sklekovi su definitivno jedna od najpopularnijih i najomiljenijih vježbi iz prostog razloga što su jednostavni, imaju sjajan uticaj na tijelo i mogu da se rade bilo gdje. Sklekovi pogađaju čitav gornji deo vašeg tela, dakle cijeli torzo i čine ga snažnijim i otpornim.

Uspješno završena vježba OS BiH i Nacionalne garde Merilenda

SARAJEVO - U okviru realizacije programa obuke "Vojska-vojsci" između Oružanih snaga BiH i Nacionalne garde savezne američke države Merilend, uspješno su održane radionice o kriznim situacijama, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Najčitanije