Vježba

Pao bugarski MiG tokom vježbe

Bugarski MiG 29 srušio se tokom vježbe iznad Crnog mora, potvrdio je bugarski ministar odbrane Georgi Panajotov.

Podžić: "Brzi odgovor 21" nije NATO vježba, već vježba OS BiH sa SAD

BANJALUKA - "Brzi odgovor 21" nije NATO vježba već vježba Oružanih snaga BiH sa vojskom SAD, rekao je ministar odbrane BiH Sifet Podžić na Manjači, jednom od vojnih poligona na kojem će od 17. maja do 2. juna biti održana ova vježba.

Samo pola sata vježbe dnevno jača antitijela

Rezultati istraživanja Univerziteta Glazgov Kaledonian pokazuju da 30 minuta fizičke vježbe ili aktivnosti pet dana u sedmici smanjuje rizik od obolijevanja ili smrti od zaraznih bolesti za 37 odsto.

Rusija počela vojne vežbe na Krimu, više od 10.000 vojnika

MOSKVA - Rusija je danas započela velike vojne vježbe na Krimu pod ličnim nadzorom ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua.

"Ponosan sam, možemo da odvratimo svakog agresora"

PALJUSANSKE LIVADE - Predsjednik Aleksandar Vučić istakao je da je ponosan na sve što je danas vidio na poligonima "Orešac" i "Pasuljanske livade" tokom vježbe "Odgovor 2021" i poručio da će se nastaviti ulaganja u srpsku armiju, jer daljom modernizacijom i opremanjem vojske i policije mogu da djeluju preventivno i da odvrate svakog agresora.

Završena vojna vježba u Srbiji kojoj je prisustvovao i Dodik

BEOGRAD - Na poligonu "Orešac" održan je prvi dio vježbe Vojske Srbije i policije pod nazivom "Odgovor 2021", kojoj su prisustvovali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik i Vučić prisustvovaće vojnoj vježbi Vojske i policije Srbije

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik prisustvovaće danas združenoj taktičkoj vojnoj vježbi sa bojevim gađanjem na poligonu "Pasuljanske livade".

Stefanović: U subotu ćemo pokazati svu moć Vojske Srbije

BEOGRAD - Stabilnost i mir cilj su kojem Srbija teži, kao i to da bude garant stabilnosti na cjelokupnoj svojoj teritoriji i u čitvom regionu, rekao je danas ministar odbrane Nebojša Stefanović i naglasio da će ta spremnost Srbije moći da se vidi i u subotu tokom Združene taktičke vježbe "Odgovor 2021".

Gubitak pamćenja tokom starenja: I mozak treba vježbati

Postoje dva pogrešna uvjerenja u vezi s gubitkom pamćenja tokom starenja: da je demencija normalna faza starenja i da se povodom gubitka pamćenja u starijem dobu ne može ništa preduzeti.

Zajednička vježba OS BiH i Vojske Srbije po NATO standardima

SARAJEVO - Usaglašenu odluku o bilateralnoj zajedničkoj vojnoj vježbi Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Vojske Republike Srbije Predsjedništvo BiH donijelo je 19. novembra, dva dana uoči 25. godišnjice parafiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Najčitanije