Vježbanje

Najčešće zamke vježbanja ljeti opasne po zdravlje

Poslije jeseni i zime, koje su mnogi proveli vježbajući u zatvorenom, ljeti se, po pravilu, povećava broj treninga na otvorenom, i pijre nego što nas je zadesila pandemija. Sparine i visoke temperature nisu bezopasne, zbog čega je dobro znati koje opasnosti vrebaju ukoliko ste teretanu zamenili važbanjem na otvorenom, najviše iz bezbednosnih razloga. Važno je da pratite savete i budete zdravi i sigurni, pa tek onda zategnuti.

Vježbe sa malom pilates loptom za stomak i zadnjicu

Ma koliko se trudili, ravan stomak i zategnuta zadnjica, često nam izgledaju nedostižno, jer su to područja tijela, koja zahtijevaju posvećen trening i upornost, što mnogima od nas često nedostaje.

Birajte trening prema obliku tijela

Lični trener mnogih svjetskih zvijezda Met Roberts kaže da se žensko tijelo dijeli na četiri oblika – jabuka, kruška, pješčani sat i oblik cjevčice. Donosimo vam najbolje treninge za njih.

I ako radite od kuće, pazite na leđa: Ustajte često i vježbajte

Pravilno držanje tijela je važan faktor u mnogo stvari. Pomaže u sprečavanju bolova u leđima te smanjuje šansu od osteoporoze u starijoj dobi. Osim zdravstvenih benefita, pravilno držanje daje utisak da ste mlađi i pristupačniji.

Šta je bolje - obrok prije ili nakon vježbanja?

Vježbanje na prazan želudac moglo bi pojačati koristi za zdravlje koje nose fizičke aktivnosti, prema istraživanju o vezama vremena obroka i metaboličkog zdravlja s vježbanjem, prenosi New York Times.

Tri vježbe za pravilno držanje

Osim što pravilno držanje, o vama ostavlja sliku odlučne i samopouzdane osobe, ono je i sinonim za dobro zdravlje. Nepravilno držanje, poslije nekog vremena biva ispraćeno mnogim neprijatnim simptomima, kao što su glavobolja, napetost i bol u leđima, a moderan način života, u kome većinu radnog vremena provedemo sjedeći umnogome utiče na nepravilan položaj tijela.

Stvari koje nikada ne biste trebali raditi prije vježbanja

Nezavisno o tome kada, koliko dugo ili kako jako trenirate – vaš uspjeh zavisi o onome što radite prije i poslije treninga.

Samo 10 minuta dovoljno je za savršeno stanje tijela i uma

Užurbani način života često nam ne ostavlja dovoljno vremena da se na pravi način posvetimo sebi, posebno da izdvojimo dovoljno vremena za trening, koji bi trebalo da zauzima važno mjesto u našoj cjelokupnoj dnevnoj rutini. Iako većina od nas počinje da vježba, kako bi izgubila na težini i oblikovala svoje tijelo, trening je veoma važan, jer donosi mnogobrojne benefite našem zdravlju i podiže kvalitet svakog našeg dana.

Za vitku figuru ne forsirajte treninge visokog intenziteta

Ako smo dugo uživali u odmaranju, leškarenju i na kraju se potpuno navikli na sjedilački način života, početak vježbanja i uvođenje ove zdrave navike u svakodnevnu rutinu, ponekad je zaista izazov. Uz to, većina nas neće početi da vježba iako zna da je to aktivnost presudna za bolje zdravlje našeg organizma, već će u vježbanju pronaći rješenje za svoju napornu borbu sa viškom kilograma.

Evo koliko kalorija potrošite dok šopingujete

Kilometri koje pređete tokom svojih "modnih izleta" nisu zanemarivi.

Najčitanije