Vjekoslav Bevanda

Bevanda: Optimist sam da sastanak guvernera EBRD-a poboljšava sliku BiH

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda smatra da će Bosna i Hercegovina dobiti na značaju i ojačaće svoj kredibilitet, jer će u maju biti domaćin Godišnjeg sastanka Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) te da je to šansa koju treba iskoristiti.

Bevanda: Bez saglasnosti među entitetima o konačnim poravnanjima

SARAJEVO - Predsjedavajući Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH Vjekoslav Bevanda rekao je Srni da na svakoj sjednici obavezno na dnevni red uvrsti tačke koje se odnose na poravnanje među entitetima za prethodne godine, te prijedloge odluka o privremenim koeficijentima za određeni kvartal, ali da do sada nije postignuta saglasnost među entitetima o konačnim poravnanjima.

UO UIO se izjasnio o krivičnoj prijavi Novalića protiv Bevande i Milićevićeve

MOSTAR - Upravni odbor Uprave za indirektno (UIO) oporezivanje BiH na zahtjev Tužilaštva BiH izjašnjavao se na današnjoj sjednici o navodima kaznene prijave koju je podnio premijer Federacije BiH Fadil Novalić protiv predsjedavajućeg Upravnog odbora Vjekoslava Bevande i ministra finansija FBiH Jelke Milićević.

Bevanda: Ovaj saziv neće usvojiti godišnji nacionalni program

​SARAJEVO - Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara BiH u tehničkom mandatu Vjekoslav Bevanda smatra da u ovom sazivu neće biti usvojen godišnji nacionalni program za aktiviranje Akcionog plana za članstvo u NATO (MAP).

Bevanda: Što prije formirati vlast

BANJALUKA - Što hitnije formiranje vlasti neophodno je radi bolje budućnosti BiH, koja stoji jer tehnički mandat Savjeta ministara traje dugo, rekao je ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Vjekoslav Bevanda.

Savjet ministara BiH usvojio Nacrt budžeta institucija: Policiji veće plate

SARAJEVO – Vijeće ministara BiH u tehničkom mandatu jednoglasno je usvojilo Nacrt zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2019. godinu, rekao je nakon sjednice Vjekoslav Bevanda, ministar finansija i trezora BiH.

Bevanda: Deklaracija mehanizam za borbu za hrvatsku ravnopravnost

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Vjekoslav Bevanda izjavio je da je Deklaracija Hrvatskog narodnog sabora (HNS) cjelovit mehanizam kojim će Hrvati u budućnosti nastojati da se izbore za ravnopravnost

Bevanda: Tužno je da neki Banjaluku smatraju neprijateljskom teritorijom

BANJALUKA - Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Vjekoslav Bevanda izjavio je da nije očekivao toliki izliv mržnje zbog njegovog prisustva akademiji povodom Dana Republike Srpske, ocijenivši da je tužno da je za one koji tvrde da su patriote, Banjaluka neprijateljska teritorija.

Bevanda: Osuđujem nastavak antihrvatske kampanje u BiH

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara Vejkoslav Bevanda rekao je da je neprihvatljiva i kontraproduktivna kampanja koja se povela u pojedinim medijima povodom prisustva hrvatskih predstavnika obilježavanju Dana Republike Srpske u Banjaluci i da je time nastavljena antihrvatska histerija u BiH.

Bevanda: Prije promjene PDV-a uraditi analizu

SARAJEVO- Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Vjekoslav Bevanda izjavio je da je prije odluke o promjeni stope PDV-a potrebno uraditi analizu o tome kakav bi bio konačan rezultat takve odluke.

Najčitanije