Vjekoslav Bevanda

Bevanda s ambasadorima Slovenije i Katara o poboljšanju saradnje

SARAJEVO – Vjekoslav Bevanda, zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i ministar finansija i trezora, primio je danas u odvojenim susretima ambasadore Slovenije u BiH Zoricu Bukinac i Katara Sultana bin Ali Al-Khatera, a osnovne teme razgovora bile su jačanje ekonomskih veza i privlačenje investicija u BiH.

Bevanda: Moguće povećanje plata u institucijama BiH

BANJALUKA - Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Vjekoslav Bevanda najavio je mogućnost da osnovica plate u zajedničkim organima bude povećana za 4,5 odsto, te dodao da su sve veći pritisci sindikata da se to dogodi nakon sedam godina.

Bevanda: Predsjedništvo BiH nije dostavilo budžetski zahtjev

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Vjekoslav Bevanda izjavio je da su o budžetu za 2020. godinu sprovedene konsultacije sa svim budžetskim korisnicima osim s Predsjedništvom BiH, koje nije dostavilo budžetski zahtjev.

Bevanda: Sa povjerenjem i novom energijom u novi mandat

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Vjekoslav Bevanda izjavio je da se u rad sa novim sazivom ove institucije ulazi sa povjerenjem za koje se nada da neće biti izigrano ni sa jedne strane.

Bevanda: Što prije sazvati sjednicu fiskalnog savjeta

​SARAJEVO - Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Vjekoslav Bevanda izrazio je očekivanje da u ponedjeljak, 23. decembra, bude imenovan novi Savjet ministara, što bi omogućilo da se uđe u proceduru dogovaranja i usvajanja novog fiskalnog okvira, te budžeta BiH za 2020. godinu.

Bevanda sa predstavnicima EIB-a potpisao ugovore vrijedne 68 miliona ‎€

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Vjekoslav Bevanda potpisao je danas u Sarajevu sa predstavnicima Evropske investicione banke (EIB) tri ugovora ukupne vrijednosti 68 miliona evra.

Bevanda: Parlament da uskoro potvrdi izbor Tegeltije

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Vjekoslav Benvanda izjavio je da očekuje da će parlament BiH uskoro potvrditi izbor Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara, budući da ima sve potrebne kvalifikacije za to.

Potpisana dva ugovora sa EBRD-om

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Vjekoslav Bevanda i direktor Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH Manuela Nesl potpisali su danas u Sarajevu ugovor o grantu za projekat regionalni vodovod "Plava voda" i ugovor o zajmu za projekat regionalne deponije za čvrsti otpad Živinice.

Bevanda: Multilateralna konvencija otklanja propuste sa porezima

MOSTAR - Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Vjekoslav Bevanda izjavio je da se Multilateralnom konvencijom, koju je potpisao, namjeravaju otkloniti propusti u međunarodnim poreskim pravilima, zloupotrebe postojeće mreže sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja zbog kojih su nastajali znatni gubici u globalnim prihodima od poreza na dobit.

Bevanda: Za funkcioniranje BiH nužan je dogovor svih strana

MOSTAR - Vjekoslav Bevanda, zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i ministar finansija i trezora izjavio je u ponedjeljak kako je potrebno što prije formirati Savjet ministara i krenuti rješavati važna pitanja kojih je svakim danom sve više, ocijenivši kako ovakvo stanje zaustavlja reforme i prilike da BiH ostvari napredak u približavanju Evropskoj uniji.

Najčitanije