Vjekoslav Bevanda

Bevanda: Za funkcioniranje BiH nužan je dogovor svih strana

MOSTAR - Vjekoslav Bevanda, zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i ministar finansija i trezora izjavio je u ponedjeljak kako je potrebno što prije formirati Savjet ministara i krenuti rješavati važna pitanja kojih je svakim danom sve više, ocijenivši kako ovakvo stanje zaustavlja reforme i prilike da BiH ostvari napredak u približavanju Evropskoj uniji.

Bevanda: Ne bavim se vračanjem da li će ANP dobiti podršku

SARAJEVO - Za danas zakazana sjednica Savjeta ministara BiH, u tehničkom mandatu, nije održana redovno, već, kako je to postalo uobičajno, telefonskim putem, a zamjenik predsjedavajućeg tog tijela i ministar finansija i trezora BiH, Vjekoslav Bevanda, izjavio je da je njegova želja da vlast na nivou države bude što prije formirana.

Nova prijava zbog izmišljenih izjava Bevande o trgovini kripto valutama

Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) i Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji podnesena je nova prijava zbog tekstova na društvenim mrežama u kojima se navode izmišljene izjave ministra finansija i trezora BiH Vjekoslava Bevande, a kojima on navodno poziva na trgovinu kripto valutama.

Prijava SIPA i OBA zbog izmišljenih izjava Vjekoslava Bevande

SARAJEVO - Ministarstvo finansija i trezora Bosne i Hercegovine prijavilo je Državnoj agenciji za istrage i zaštitu i Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji internet stranice na kojima se pojavljuju, kako navode, "izmišljene izjave ministra finasija Vjekoslava Bevande".

Bevanda: Priča oko ANP-a zlonamjerno ispolitizovana

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda oglasio se povodom političke situacije u BiH i rekao da se Savjet ministara mora hitno formirati, te da je cijela priča u vezi sa ANP-om zlonamjerno ispolitizovana.

Bevanda: Nije normalno da izborni pojedinci ne formiraju vlast

SARAJEVO - Potpredsjednik HDZ-a Vjekoslav Bevanda izjavio je da nije normalno da izborni pobjednici ne formiraju vlast jer će to uvesti BiH u još dublju krizu.

Bevanda: Usvojena odluka o privremenom finansiranju institucija

SARAJEVO - Savjet ministara u tehničkom mandatu usvojio je danas odluku o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period jul-septembar, rekao je ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda.

Bevanda: Konkretna saradnja sa MMF-om čeka novu vlast

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Vjekoslav Bevanda i šef Misije MMF-a za BiH Martin Petri konstatovali su danas u Sarajevu da je formiranje vlasti i dalje prioritetna tema u BiH, ali i preduslov za nastavak sprovođenja planiranih reformi u okviru aranžmana sa MMF-om.

Zvizdić: Možda će me zamijeniti Bevanda

"Možda će me zamjeniti gospodin Bevanda, a možda ću ostati predsjedavajući jer to zakon ne brani. Bit ću predsjedavajući Vijeća ministara dok Bosna i Hercegovina ne pošalje AMP i dok se ne izabere novi mandatar", poručio je predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu BiH Denis Zvizdić.

Bevanda za "Nezavisne": Blokada se ne može pripisati Hrvatima

​Rad Vijeća ministara BiH opstruiše "tehnički mandat". Zar neko, nakon osam mjeseci od završenih izbora, može očekivati elan, polet, nove ideje od odlazećeg saziva i to u atmosferi kada nema ni parlamentarne većine, kada se ne održavaju sjednice parlamenta i nema ni formiranih povjerenstava.

Najčitanije