Vjekoslav Bevanda

Bevanda: Konkretna saradnja sa MMF-om čeka novu vlast

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Vjekoslav Bevanda i šef Misije MMF-a za BiH Martin Petri konstatovali su danas u Sarajevu da je formiranje vlasti i dalje prioritetna tema u BiH, ali i preduslov za nastavak sprovođenja planiranih reformi u okviru aranžmana sa MMF-om.

Zvizdić: Možda će me zamijeniti Bevanda

"Možda će me zamjeniti gospodin Bevanda, a možda ću ostati predsjedavajući jer to zakon ne brani. Bit ću predsjedavajući Vijeća ministara dok Bosna i Hercegovina ne pošalje AMP i dok se ne izabere novi mandatar", poručio je predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu BiH Denis Zvizdić.

Bevanda za "Nezavisne": Blokada se ne može pripisati Hrvatima

​Rad Vijeća ministara BiH opstruiše "tehnički mandat". Zar neko, nakon osam mjeseci od završenih izbora, može očekivati elan, polet, nove ideje od odlazećeg saziva i to u atmosferi kada nema ni parlamentarne većine, kada se ne održavaju sjednice parlamenta i nema ni formiranih povjerenstava.

Bevanda o nedolasku na sjednicu Savjeta ministara BiH

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Vjekoslav Bevanda izjavio je da je o svom nedolasku na današnju sjednicu Savjeta ministara obavijestio predsjedavajućeg, poštujući zakon i Poslovink, ukazujući na obiman materijal i nedovoljno vremena za pripremu za sjednicu.

Bevanda: Pronaći najbolje rješenje za raspodjelu PDV-a

BANJALUKA - Ministar finansija i trezora BiH u tehničkom mandatu Vjekoslav Bevanda izjavio je da na dnevni red svake sjednice Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH stavlja poravnanje prihoda od PDV-a i prijedloge odluka o privremenim koeficijentima, ali da nema saglasnosti entitetskih ministara.

Bevanda: Optimist sam da sastanak guvernera EBRD-a poboljšava sliku BiH

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda smatra da će Bosna i Hercegovina dobiti na značaju i ojačaće svoj kredibilitet, jer će u maju biti domaćin Godišnjeg sastanka Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) te da je to šansa koju treba iskoristiti.

Bevanda: Bez saglasnosti među entitetima o konačnim poravnanjima

SARAJEVO - Predsjedavajući Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH Vjekoslav Bevanda rekao je Srni da na svakoj sjednici obavezno na dnevni red uvrsti tačke koje se odnose na poravnanje među entitetima za prethodne godine, te prijedloge odluka o privremenim koeficijentima za određeni kvartal, ali da do sada nije postignuta saglasnost među entitetima o konačnim poravnanjima.

UO UIO se izjasnio o krivičnoj prijavi Novalića protiv Bevande i Milićevićeve

MOSTAR - Upravni odbor Uprave za indirektno (UIO) oporezivanje BiH na zahtjev Tužilaštva BiH izjašnjavao se na današnjoj sjednici o navodima kaznene prijave koju je podnio premijer Federacije BiH Fadil Novalić protiv predsjedavajućeg Upravnog odbora Vjekoslava Bevande i ministra finansija FBiH Jelke Milićević.

Bevanda: Ovaj saziv neće usvojiti godišnji nacionalni program

​SARAJEVO - Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara BiH u tehničkom mandatu Vjekoslav Bevanda smatra da u ovom sazivu neće biti usvojen godišnji nacionalni program za aktiviranje Akcionog plana za članstvo u NATO (MAP).

Bevanda: Što prije formirati vlast

BANJALUKA - Što hitnije formiranje vlasti neophodno je radi bolje budućnosti BiH, koja stoji jer tehnički mandat Savjeta ministara traje dugo, rekao je ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Vjekoslav Bevanda.

Najčitanije