Vjekoslav Bevanda

Sredstva MMF-a sutra na računima entiteta

SARAJEVO – Sredstva u iznosu 330 miliona eura dobivena od Međunarodnom monetarnog fonda (MMF) mogu već sutra biti na računima entiteta u BiH.

Fazlić: Bevanda iznosi neistine, Vijeće ministara dijeli novac

SARAJEVO - Delegat SDA u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Amir Fazlić navodi da ministar finansija Vjekoslav Bevanda iznosi neistine o tome ko raspoređuje sredstva od kredita MMF-a.

Bevanda: Novac od MMF-a nije kod mene, već u Centralnoj banci

SARAJEVO - Vjekoslav Bevanda, ministar finansija i trezora BiH danas je novinarima rekao da on ne "drži" sredstva MMF-a, te da je novac na računu Centralne banke BiH.

Bevanda još pegla budžet za 2020.

SARAJEVO - Nacrt budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za ovu godinu danas se neće naći na dnevnom redu sjednice Vijeća ministara BiH, iako je to najavljivano, saznaju "Nezavisne".

Bevanda: Za formiranje radne Grupe za kovid-19 glasao sam na obje sjednice

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Vjekoslav Bevanda demantovao je informacije da nije podržao odluku o formiranju Grupe za kovid-19 na telefonskoj sjednici Savjeta ministara, koja je održana juče, te konstatovao da je odluka o formiranju ove radne grupe jednoglasno podržana.

Bevanda: Politizaciju ostaviti za doba nakon virusa korona

SARAJEVO - Ministar finansija u Savjetu ministara Vjekoslav Bevanda pozvao je ministre da politizaciju u vezi sa korištenjem raspoloživih sredstava Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za brzo finansiranje ublažavanja ekonomskih i drugih posljedica epidemije, ostave za doba poslije virusa korona.

SDA pozvao Bevandu da potpiše pismo namjere bez odgađanja

SARAJEVO - Član Kolegijuma Doma naroda parlamenta BiH Bakir Izetbegović i član Kolegijuma Predstavničkog doma parlamenta BiH Denis Zvizdić pozvali su ministra finansija u Savjetu ministara Vjekoslava Bevandu da bez odgađanja potpiše Pismo namjere o aranžmanu sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) i pošalje ga toj instituciji, saopšteno je iz SDA.

Podrška HNS-a Bevandi: Bošnjaci da prihvate zakonsko djelovanje

MOSTAR - Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH oštro osuđuje nastup SDA i predsjednika Vlade Federacije BiH (FBiH) Fadila Novalića i daje punu podršku ministru finansija i trezora u Savjetu ministara Vjekoslavu Bevandi na insistiranju poštivanja zakonitosti i nedopuštanja vaninstitucionalnog djelovanja pojedincima, pa ni strankama.

Bevanda: Novalić krivac za propast sjednice i aranžmana sa MMF-om

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara Vjekoslav Bevanda izrazio je žaljenje što danas nije bilo kvoruma za održavanje sjednice Fiskalnog savjeta BiH zbog nedolaska predsjednika Vlade FBiH u tehničkom mandatu Fadila Novalića, ocijenivši da sve upućuje na to da je Novalić ranije pripremio scenario za propast sjednice i da je unaprijed pronašao krivca.

Bevanda ne podržava Zvizdićev prijedlog o PDV-u

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Vjekoslav Bevanda ne podržava prijedlog o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrijednost (PDV) koji je danas u hitnu proceduru uputio predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH Denis Zvizdić.

Najčitanije