Vjekoslav Bevanda

Bevanda: Zvizdić neistinama demantuje Plenkovića

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda uputio je danas pismo predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću u povodu posljednjih medijskih istupa i reagovanje predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Denisa Zvizdića.

Bevanda: Budžet institucija BiH će biti u proceduri na vrijeme

SARAJEVO - Nacrt budžeta institucija BiH za narednu godinu biće upućen u proceduru na vrijeme, bez obzira na izbornu godinu, rekao je ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda u razgovoru sa novoimenovanim šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za BiH Martinom Petrijem.

Bevanda demantuje Novalića: FBiH nije oštećena za 32 miliona KM

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda poručio je danas federalnom premijeru Fadilu Novaliću da je "prešao svaku mjeru", tvrdeći da je Federacija BiH (FBiH) oštećena za 32 miliona KM godišnje kada je riječ o prihodima na ime putarine.

Bevanda: Odbor se neće izjašnjavati o dopisu Crnatka o Prilepinu

SARAJEVO - Član Izvršnog obavještajnog odbora Vjekoslav Bevanda izjavio je danas da se ovo tijelo neće izjašnjavati o dopisu koji je ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak uputio 24. avgusta povodom uskraćivanja prava na ulazak u BiH državljaninu Ruske Federacije Zaharu Prilepinu.

Bevanda: Zaključcima o raspodjeli prihoda od putarina Vlada FBiH prekoračila ovlaštenja

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda rekao je danas da je Vlada Federacije BiH donesenim zaključcima o raspodjeli prihoda od putarina izašla van svojih ovlaštenja.

Bevanda pisao Plenkoviću: Zvizdićevo pismo o pelješkom mostu nije službeni stav Savjeta ministara

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je danas da je pismo koje je predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić uputio hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću, a kojim se traži da Hrvatska obustavi izgradnju Pelješkog mosta, jednostrani akt koji ni na koji način ne predstavlja službeni stav Savjeta ministara.

Za bolnice i opštinu Stari Grad 45,7 miliona KM

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i zamjenik predsjednika Saudijskog fonda za razvoj Jusef bin Ibrahim el Basam potpisali su danas u Sarajevu kreditne sporazume u vrijednosti od 45,7 miliona KM za projekte obnove i opremanja bolnica u Mostaru i Konjicu, te više projekata u sarajevskoj opštini Stari Grad.

Bevanda: Situacija sa migrantima sve gora

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Vjekoslav Bevanda ocijenio je danas da situacija u vezi sa migrantima u BiH iz dana u dan postaje "sve gora", ali da institucije BiH intenzivno rade svoj posao na olakšavanju situacije.

Bevanda: Nema zvaničnog zahtjeva za prijem kadeta

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Vjekoslav Bevanda izjavio je danas u Sarajevu da u Ministarstvo finansija i trezora nije stigao nikakav zahtjev za prijem 100 novih kadeta u Graničnu policiju BiH, kao podrška sprečavanju migrantske krize u BiH.

Kredit od 10 miliona evra za Bolnicu Zenica

ZENICA - Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i direktor Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH Jan Braun potpisali su danas u Sarajevu sporazum o kreditu za projekat poboljšanja energetske efikasnosti u Bolnici Zenica u vrijednosti od 10.000.000 evra.

Najčitanije