Vjetar

Jaki udari vjetra otežavaju saobraćaj

SARAJEVO - Jaki udari vjetra povremeno otežavaju saobraćaj na putevima na jugozapadu, saopšteno je iz Bihamka.

Jak vjetar u Moskvi, poginula jedna osoba

MOSKVA - Jedna osoba je poginula, a nekoliko je povrijeđeno kada je jak vjetar zahvatio Moskvu izjavio, je danas gradonačelnik ruske prijestonice Sergej Sobjanjin.

Oprez zbog mokrih kolovoza i povremeno jakih udara vjetra

BANJALUKA - U većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH (FBiH) kolovozi su mokri, a u Sarajevsko-romanijskoj regiji povremeno su jaki udari vjetra, ukazuju iz Auto-moto saveza Srpske.

U BiH se očekuju olujni vjetar i padavine

SARAJEVO - Federalni hidrometereološki zavod izdao je narandžasto upozorenje jer se večeras u BiH očekuju olujni vjetar južnog smjera i obilne padavine.

Aktivirani žuti i narandžasti meteo-alarm

BANJALUKA - Za područja Banjaluke, Foče, Trebinja, Prijedora, Višegrada, Sarajeva i Tuzle danas je aktiviran žuti meteo-alarm, a za područje Bihaća, Mostara, Livna i Trebinja narandžasti.

Prikolicu kamiona iz BiH prevrnuo vjetar

Jak udar vjetra u petak oko 10 časova na putu Nova Gradiška – Požega u mjestu Novo Selo prevrnuo je prikolicu kamiona registracijskih oznaka BiH.

"Denis" bi mogao da napravi veću štetu od "Kjare"

KOPENHAGEN - Desetak puteva i nekoliko prelaza u Norveškoj zatvoreno je danas zbog jakih vjetrova i obilne kiše, jugozapadni danski grad Kolding i njegova okolina su poplavljeni, dok su vjetrovi i jake kiše nastavile da se šire Evropom.

Meteorolozi u Hrvatskoj najavljuju olujni vjetar

ZAGREB - Snažan i olujni vjetar sutra se očekuje u mnogim krajevima Hrvatske, ali i toplo vrijeme sa temperaturom vazduha koja će biti iznad prosjeka, najavili su hrvatski meteorolozi.

Oštećeni i krovovi na školama u Berkovićima

​BERKOVIĆI - U olujnom nevremenu koje je bilo praćeno jakim vjetrom u Hercegovini dobrim dijelom su stradali školski i privredni objekti, kao i veliki dio krovova na kućama u Berkovićima.

Bura prevrnula kamion, vjetar bacao vozača i suvozača

Vozač šlepera iz Albanije koji je pomjerio rampu zabrane saobraćanja kod Zatona Obrovačkog, parkirao je šleper kada je shvatio da se vjetar sa Velebita "ne šali".

Najčitanije