Vjetar

Uragan "Tedi" ojačao i prešao u drugu kategoriju

VAŠINGTON - Uragan "Tedi" ojačao je u uragan druge kategorije, a mogao bi da u četvrtak dostigne snagu uragana četvrte kategorije, upozorio je danas američki Nacionalni centar za uragane.

Snažan vjetar na Jadranu, magistrala zatvorena na više mjesta kod Senja

ZAGREB - Zbog snažnog vjetra na Jadranskoj magistrali između Senja i Svete Marije Magdalene  saobraćaj je zabranjen za prvu grupu vozila, a od Bakra do Senja dodatno i za drugu grupu, saopšteno je iz Hrvatskog auto-kluba (HAK).

"Haišen" donio snažne vjetrove i kišu na južna japanska ostrva

TOKIO - Tajfun "Haišen" donio je snažne vjetrove i kišu na južna ostrva Japana. Nevrijeme je nosilo krovove, a došlo je i do prekida napajanja električnom energijom usljed pomjeranja tajfuna u područje koje je podložno pojavi poplava i klizišta.

U nevremenu u Italiji poginulo dvoje djece

RIM - Udari vjetra jačine uragana oborili su stablo tokom oluje na sjeveru Italije pri čemu je poginulo dvoje djece, koja su bila u šatoru u kampu, saopštile su danas italijanske vlasti.

Drama na Egejskom moru: Djevojčicu vjetar odnio na pučinu

Šokantni snimak trogodišnje djevojčice koja je sa svojom malom dušeku u obliku jednoroga plutala pučinom, raširio se brzinom munje društvenim mrežama.

Jaka oluja sve bliže Hrvatskoj, izdata upozorenja

ZAGREB - Jaka oluja približava se Hrvatskoj s kojom stiže osjetno hladniji vazduh, a zbog promjene vremena Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorilo je vozače na pljuskove, grmljavinu i vjetar.

U zapadnim i jugozapadnim krajevima jaki udari vjetra

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetuje se opreznija vožnja prilagođena trenutnim uslovima i stanju na putevima. Na dionicama u zapadnim i jugozapadnim krajevima upozorava se na jake udare vjetra.

Jak vjetar u Banjaluci, na snazi žuti meteoalarm

BANJALUKA - Snažan vjetar, noseći prašinu i razne predmete, počeo je da duva danas u popodnevnim časovima u Banjaluci.

Povremeni jači udari vjetra na području Banjaluke i Trebinja

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH ovog jutra zbog nestabilnih vremenskih prilika vozi se po mjestimično vlažnim kolovozima, a iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske vozačima skreću pažnju na mogućnost odrona u usjecima i pored kamenih kosina, kao i na povremeno jače udare vjetra na području Banjaluke, Kneževa i Trebinja.

Olujni vjetar čupao stabla u Banjaluci, rušio krovove u Sanskom Mostu

BANJA LUKA - Za manje od sat vremena, jak olujni vjetar napravio je pravi haos na ulicama Banjaluke. Na sve strane moglo se vidjeti polomljeno granje, a u centru, kod stare Hirurgije na trotoar je palo cijelo drvo.

Najčitanije