Vjetroelektrana

Uskoro gradnja vjetroelektrane kod Nevesinja vrijedne 130 miliona KM

BANJALUKA, MOSTAR - Izgradnja vjetroelektrane (VE) "Grebak" kod Nevesinja trebalo bi da počne krajem ovog ili početkom narednog mjeseca, potvrdili su "Nezavisnim" u Ministarstvu energetike i rudarstva RS.

Puštena u rad vjetroelektrana "Možura"

PODGORICA - U Crnoj Gori je danas puštena u rad vjetroelektrana "Možura", u vrijednosti od 90 miliona evra.

Vjetroelektrana u Ulcinju počela probni rad

PODGORICA - Vjetroelektrana na Možuri u opštini Ulcinj počela je probni rad koji će trajati 90 dana, rečeno je u crnogorskom Ministarstvu ekonomije.

Zeleno svjetlo za vjetroelektranu nadomak Bihaća

BIHAĆ - Vlada Unsko-sanskog kantona dala je odobrenje za sklapanje koncesionog ugovora sa hrvatskom kompanijom "Ivicom Consulting" u vezi sa izgradnjom prve vjetroelektrane na području USK, koja bi trebalo da se nalazi na lokalitetu Teočak, nadomak Bihaća.

Otvorena prva vjetroelektrana u Bosni i Hercegovini

TOMISLAVGRAD - Prvu vjetroelektranu u BiH koja može snabdijevati električnom energijom 27.500 domaćinstava danas je u Tomislavgradu u pogon pustila Borjana Krišto, predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Prva vjetroelektrana u BiH počinje s radom

Prva vjetroelektrana u Bosni i Hercegovini "Mesihovina", koja je ujedno i jedna od najvećih u jugoistočnoj Evropi, zvanično počinje s radom u srijedu.

Holandska kompanija gradi vještačko ostrvo sa vjetroelektranama

AMSTERDAM - Holandska nacionalna energetska kompanija TeneT planira da u Sjevernom moru izgradi vještačko ostrvo koje bi trebalo da služi kao podrška najvećoj svjetskoj farmi vjetroelektrana.

Prva vjetroelektrana uskoro u USK

BIHAĆ - Administrativne procedure u vezi s izdavanjem neophodnih dozvola za izgradnju prve vjetroelektrane u Unskosanskom kantonu, na lokalitetu Teočak, nadomak Bihaća, su pri kraju i očekuje se da investitor krajem godine započne realizaciju ovog projekta čija je vrijednost procijenjena između 40 miliona i 50 miliona maraka.

Najčitanije