Vlada

O rekonstrukciji Vlade Srpske u ponedjeljak

BANJALUKA - Sjednica Vlade Republike Srpske, na kojoj će premijerka Željka Cvijanović obavijestiti ministre o rekonstrukciji u Vladi, biće održana u ponedjeljak, nezvanično saznaje RTRS.

Vlada FBiH: Izvršiti reprogram duga "Aluminija"

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH usvojila je danas informaciju federalnog Ministarstva energije, rudarstva i industrije o situaciji u kompaniji "Aluminij" iz Mostara i zadužila ovo privredno društvo i "Elektroprivredu Hrvatske zajednice Herceg Bosne" da pokrene reprogram duga.

Vlada FBiH rekla "da" istopolnim brakovima

SARAJEVO - Vlada FBiH je u petak prihvatila zahtjev za legalizaciju istopolnih brakova i inicirano je da Federalno ministarstvo pravde donese zakon u vezi s ovim pitanjem.

Novi ministri Vlade USK zasjeli, SDA podnosi apelaciju

BIHAĆ - Novoizabrana Vlada Unsko-sanskog kantona, na čelu s premijerom USK Mustafom Ružnićem, održala je danas konstituirajuću sjednicu, nakon što je prethodno izvršena primopredaja resora između starih i novih ministara.

Makron rekonstruisao vladu

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron imenovao je danas šefa vladajuće stranke Kristofa Kastanera za novog ministra unutrašnjih poslova u okviru rekonstrukcije Vlade.

Nisu ispoštovali presude od 75,57 miliona

​SARAJEVO - Vlasti u Unsko-sanskom kantonu nisu ispoštovale pravosnažne presude i izvršna sudska rješenja od 75,57 miliona, a trošili su novac bez pokrića i nisu poštovali Zakon o budžetima FBiH.

U Hrvatskoj zaustavljeno vozilo Vlade Srbije, kazna 40 evra

SLAVONSKI BROD - Hrvatska policija zaustavila je jutros vozilo Vlade Srbije u kojem se nalazio predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta, a nakon zadržavanja od oko 45 minuta, vozaču je naplaćena kažna od 40 evra.

Funkcije u Vladi RS već podijeljene: SNSD daje mandatara, DNS-u utješna nagrada

SARAJEVO, BANJALUKA - Kao i nakon prošlih opštih izbora u BiH, stranke iz Republike Srpske koje su dobile povjerenje građana počele su da se otimaju i svojataju mjesto premijera, a kako stvari sada stoje biće slična situacija kao i prije četiri godine, odnosno novu Vladu RS sastaviće mandatar iz SNSD-a, iako je to mjesto "obećano" DNS-u.

Bijeljinskom "Orlu" jednokratna pomoć od 400.000 KM

BIJELJINA - Vlada Republike Srpske dala je saglasnost da Privrednom društvu "Orao" iz Bijeljine bude dodijeljena jednokratna finansijska pomoć od 400.000 KM, s ciljem očuvanja proizvodnje i zaposlenosti.

Najčitanije