Vlada

Sporazumno finansijsko restrukturiranje: Spas za dužnike ili već viđeno rješenje?

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske utvrdila je juče Nacrt zakona o sporazumnom vansudskom finansijskom restrukturiranju kojim se uređuju uslovi za pokretanje ovog postupka, a koji bi u konačnici trebalo da spasi preduzeće od gašenja.

SDA ima četiri kandidata za Konakovićevog nasljednika

SARAJEVO - Stranka demokratske akcije (SDA) zasad ima predložena četiri kandidata za novog predsjednika Vlade Kantona Sarajevo, potvrdio je za "Nezavisne" Mirza Čelik, predsjedavajući Kluba SDA u Skupštini Kantona Sarajevo.

Čavić: Vlada za lobiranje u Americi potrošila 30 miliona dolara

BANJALUKA – Prema podacima američkog Ministarstva pravde RS je za lobiranje od 2007. do kraja 2017. izdvojila 18 miliona dolara, a Vlada RS nije nikad obrazložila kako su ta sredstva utrošena, rekao je Dragan Čavić, predsjednik NDP-a na pres konferenciji u Narodnoj skupštini RS.

Podsticaji povrtarima veći za 324%, voćarima za 97%

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske utvrdila je plan raspodjele podsticaja u poljoprivredi za 2018. godinu, koji će najviše obradovati voćare i povrtare kojima je namijenjeno duplo više sredstava, ali razlog za zadovoljstvo imaju i ostali poljoprivredni proizvođači.

Vlada Hrvatske o izjavi SNV: Nema promjene statusa manjinskih tijela

ZAGREB - Vlada Hrvatske saopštila je danas da operativni programi za nacionalne manjine ne predviđaju promjenu pravnog statusa tijela srpskih, odnosno manjinskih zajednica.

Upućen zahtjev za smjenu Vlade Kantona Sarajevo

SARAJEVO - Trećina poslanika u Skupštini Kantona Sarajevo uputila je zahtjev za smjenu Vlade kantonalnog premijera Elmedina Konakovića.

Suljkanović: Neće doći do radikalnog zaokreta u politici Vlade

TUZLA - Novoimenovani premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović održao je danas prvi radno-konsultativni sastanak sa ministrima, te najavio da će Vlada slijediti politiku zacrtanu dokumentima usvojenim za ovu godinu i da neće biti radikalnijih promjena.

Jakub Suljkanović novi premijer Tuzlanskog kantona

TUZLA - Na večerašnjoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona (TK) hitnog karaktera imenovana je nova Vlada ovog kantona koju predvodi premijer Jakub Suljkanović.

Pala Vlada Tuzlanskog kantona

TUZLA - Na današnjoj vanrednoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona smijenjena je Vlada Tuzlanskog kantona i njen premijer Bego Gutić.

Vlada FBiH: Nema privatizacije telekom operatera

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH /FBiH/ usvojila je danas Plan i program rada Agencije za privatizaciju za ovu godinu, kojim nije predviđena privatizacija telekom operatera.

Najčitanije