Vlada

Počeo sastanak predstavnika Vlade i Parlamenta FBiH

SARAJEVO - U Sarajevu je u toku sastanak Fadila Novalića, premijera FBiH i Jelke Miličević, ministra finansija FBIH, te šefova klubova stranaka koji participiraju u Predstavničkom domu i Domu naroda.

Usvojen akcioni plan za realizaciju mjera Vlade za 2018. godinu

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je danas Akcioni plan za realizaciju mjera Vlade za 2018. godinu, s namjerom da se jednim akcionim planom obuhvate sve mjere koje su dogovorene i usvojene putem različitih dokumenata, a koji se u suštini zasnivaju na Reformskoj agendi i Programu ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2018-2020. godina.

Vlada FBiH hitno odobrila više od 2,5 miliona KM za penzionisanje Zeničkih rudara

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH (FBiH) danas je na hitnoj telefonskoj sjednici odobrila 2.597.859 KM za 44 radnika Rudnika mrkog uglja u Zenici koji su stekli uslove za odlazak u penziju, a ne mogu je ostvariti zbog neuplaćenih doprinosa.

Bogdanić: U 2018. godini dostupno 26 novih zdravstvenih usluga

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić najavljuje da će Fond zdravstvenog osiguranja finansirati 26 novih zdravstvenih usluga, koje će osiguranicima biti dostupne u zdravstvenim ustanovama Srpske.

Bogdanić: Neće biti povećanja plata u javnom sektoru

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić istakao je da je budžetom Srpske za 2018. godinu i svim programskim dokumentima predviđeno da u 2018. godini neće biti povećanja plata u javnom sektoru.

Vlada Srbije obezbijedila još milion evra za Srebrenicu

SREBRENICA - Vlada Srbije obezbijedila je iz budžetske rezerve miliona evra pomoći za Srebrenicu, a sredstva su predviđena za kupovinu prostora i objekata u poslovnoj zoni u Potočarima, saopšteno je iz kabineta načelnika ove opštine.

Olakšice privredi donose veće plate radnicima

BANJALUKA - Sve olakšice koje poslodavci dobiju u narednom periodu, a koje su usaglašene i uvrštene u nedavno potpisani memorandum između socijalnih partnera, nastojaćemo da prelijemo u povećanje plata radnicima, poruka je koju je danas poslovna zajednica RS poslala iz Banjaluke sa panela "Zajedno za jaču Srpsku".

Vlada FBiH odobrila 107 miliona KM za izgradnju puteva

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH (FBiH) utvrdila je Prijedlog programa investiranja sredstava "Kapitalni transferi javnim preduzećima - transfer za izgradnju auto-puteva i brzih puteva" utvrđenih u budžetu FBiH za 2017. godinu u iznosu 107 miliona KM.

Postignut dogovor Vlade FBiH i sindikata policije; Protesta neće biti

SARAJEVO - Predstavnici Unije sindikata policije FBiH postigli su danas u Sarajevu dogovor sa Vladom FBiH, tako da neće biti održani najavljeni protesti policijskih službenika ispred federalnog Parlamenta, rekao je Srni predsjednik Sindikata Agencije za istrage i zaštitu Danijel Ilić.

Vlada Srbije donira 250 hiljada evra za Fond solidarnosti RS

BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić učestvovaće sutra u Banjaluci na donatorskoj večeri Vlade Republike Srbije na kojoj se prikupljaju sredstva za Fond solidarnosti RS za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu.

Reklame

Najčitanije