Vlada

U vladi Austrije u jednom danu dvije ostavke

​BEČ - Dvije ministarke u vladi austrijskog kancelara Karla Nehamera podnijele su ostavku istog dana.

U Sloveniji nastavak pregovora o novoj vladi

​LJUBLJANA - U Sloveniji će danas biti nastavljeni pregovori o sastavu buduće vlade i raspodjeli ministarskih mjesta.

Golob: Nova vlada početkom juna

LJUBLJANA - Slovenački premijer Robert Golob izjavio je danas, nakon razgovora sa budućim koalicionim partnerima, da vjeruje da će nova vlada biti formirana početkom juna.

Rekonstruisana Vlada Hrvatske, potpredsjednica Anja Šimpraga

ZAGREB - Hrvatski sabor danas je većinom glasova izglasao poverenje dvojici novih ministara i potpredsjednici Vlade Anji Šimpragi iz Samostalne demokratske srpske stranke (S SDS).

Crna Gora dobila novu Vladu

CETINJE - Poslanici su danas na Cetinju izabrali 43. Vladu na čijem čelu je premijer Dritan Abazović.

Grijanje u Sarajevu poskupilo za 16,30 posto

SARAJEVO - Cijena grijanja u Kantonu Sarajevo za korisnike „Toplana“ povećana je za 16,30 posto.

Abazović zvanično predložio sastav Vlade

PODGORICA - Mandatar Dritan Abazović zvanično je danas predložio strukturu i sastav Vlade, o kojoj će se sutra izjašnjavati poslanici na sjednici Skupštine na Cetinju.

Podrška Barselone za rekonstrukciju bob staze na Trebeviću

SARAJEVO - Vlada Kantona Sarajevo spremna je osigurati preduslove uključujući i novac neophodan za rekonstrukciju bob staze na Trebeviću ukoliko Barselona u svojoj aplikaciji za Zimske olimpijske igre 2030. godine delegira Sarajevo kao jednu od lokacija održavanja igara što je istorijska prilika da se vrati olimpijadu u Sarajevo.

Vlada Srpske obezbijedila 500 tona pšenice za godišnje potrebe javnih kuhinja

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske obezbijedila je 500 tona pšenice za sve javne kuhinje u Srpskoj, čime će biti zadovoljene njihove godišnje potrebe za hljebom.

URA: Vlada će imati četiri potpredsjednika i 20 ministarstava

PODGORICA - Poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar izjavio je danas da će nova vlada Crne Gore imati četiri potpredsjednika i 20 ministarstava.

Kreće izgradnja trolejbusku mrežu do Vogošće

SARAJEVO - Opština Centar Sarajevo izdala je urbanističku saglasnost za trolejbusku mrežu do Vogošće, a uvodi se i trolejbuska linija do Šipa.

Generalni sekretar vlade Sjeverne Makedonije u pritvoru

SKOPLJE - Generalnom sekretaru vlade Sjeverne Makedonije Muhamedu Zećiriju, koji je danas podnio ostavku, određen je pritvor od 30 dana zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.

Mediji: Dogovorena manjinska vlada Crne Gore

​PODGORICA - Manjinsku vladu Crne Gore koju će predvoditi Dritan Abazović, činiće, pored koalicije Crno na bijelo, SNP, SD, SDP i manjinske partije.

Izletište Stojčevac vraća stari sjaj

SARAJEVO - Više od dva kilometra duge saobraćajnice od ulice Stojčevac br. 29 do ulaza u Veliku aleju, biće rekonstruirane, a nakon što su završeni svi administrativni, pripremni i radovi na postavljanju rasvjete.

Vlada Srpske pokrenula nabavku osnovnih životnih namirnica

Vlada je pokrenula nabavku osnovnih životnih namirnica. Za Srpsku je najvažnije da lanci snabdijevanja budu otvoreni, jer novca u budžetu ima, kaže premijer Radovan Višković.

Najčitanije