Vlada

Višković: Usvojena odluka o dionici auto-puta Brčko-Bijeljina-Rača

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je Vlada danas usvojila Odluku o finansiranju, projektovanju i izgradnji dionice auto-puta Brčko-Bijeljina-Rača, čija je vrijednost 750 miliona KM.

Za socijalno zbrinjavanje 239 radnika iz RS 443.227 KM

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o odobravanju sredstava za socijalno zbrinjavanje radnika, u iznosu od 443.227,86 KM za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 239 radnika iz 27 preduzeća, koji su procesom stečaja ili likvidacije preduzeća ostali bez zaposlenja.

Stručno osposobljavanje za 34 studenta generacije u RS

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je danas, na 83. sjednici u Banjaluci, Informaciju o stručnom osposobljavanju najboljih studenata Republike Srpske, kojom je predviđeno stručno osposobljavanje 34 studenta generacije,

Vlada FBiH donijela odluku o povećanju penzija za 2,8 odsto

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH zadužila je danas Federalni zavod PIO/MIO da izvrši usklađivanje penzija u iznosu 2,8 odsto, retroaktivno za period januar-avgust ove godine.

Ko će zamijeniti preminulog Salku Bukvarevića

SARAJEVO - Vlada FBiH morala bi vrlo brzo donijeti odluku koga će ovlastiti da rukovodi Ministarstvom za boračka pitanja nakon što je nedavno preminuo od virusa korona ministar Salko Bukvarević.

Vlada Srbije odobrila drugi paket mjera za privredu

BEOGRAD - Vada Srbije usvojila je danas zaključak o drugom paketu pomoći za privredu, s ciljem ublažavanja ekonomskih posljedica nastalih usljed bolesti COVID-19, vrijedan 66 milijardi dinara.

Za ulaganja u univerzitetskom gradu u Banjaluci 10.000.000 KM

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je danas informaciju o potrebi investicionih ulaganja u Univerzitetskom gradu u Banjaluci u periodu 2020-2021. godine, te zadužila Ministarstvo finansija da obezbijedi neophodnih 10.000.000 KM za ove potrebe, prema planiranoj dinamici radova. Vlada je zadužila Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo da prati realizaciju investicionih ulaganja i da o sprovođenju tih aktivnosti redovno obavještava Vladu, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Isplaćeno 3,2 miliona KM podsticaja za 450 privrednih subjekata u RS

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o provođenju postupka dodjele podsticaja za povećanje plate radnika sa efektima dodijeljenih podsticaja za obračunski period jul-decembar 2019. godine.

Vlada FBiH ukinula odluku o ograničavanju marži za gorivo

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH je na današnjoj 178. hitnoj, telefonski održanoj sjednici, izmijenila Odluku o mjerama neposredne kontrole određenih proizvoda i usluga od interesa za Federaciju Bosne i Hercegovine kojom prestaje važenje odluke o utvrđivanju marži u trgovini (kalkulativne cijene) za naftne derivate.

Ispraćaj preminulog ministra Salke Bukvarevića ispred Vlade FBiH

SARAJEVO - Ispred zgrade Vlade Federacije BiH u Sarajevu danas u 12 sati upriličen je ispraćaj Salke Bukvarevića, federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, koji je u srijedu preminuo na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu od posljedica zaraze virusom korona.

Najčitanije