Vlada

Vlada FBiH donijela odluku o kupovini zgrade "Energoinvesta" u Sarajevu

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH (FBiH) danas je u Sarajevu donijela odluku o kupovini zgrade "Energoinvesta" u Sarajevu za trajni smještaj Vlade.

Sirijska vlada pozvala građane da se vrate kući

DAMASK - Sirijska vlada pozvala je građane, koji su zbog ratnih dejstava napustili svoje domove, da se vrate kućama nakon što su veliki dijelovi zemlje, koji su bili pod kontrolom terorista, oslobođeni.

Vlada RS: Nemamo ništa protiv analize MMF-a

BANJALUKA - U Ministarstvu finansija Republike Srpske Srni je rečeno da nemaju ništa protiv analize MMF-a koja će sasvim sigurno pokazati da stend-baj aranžman sa tom finansijskom institucijom ni na koji način nije i neće biti ugrožen zakonima koji imaju za cilj poboljšanje primanja u Republici Srpskoj.

Vlada RS uplatila 100.000 KM pomoći za Hilandar

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske uplatila je danas 100.000 KM pomoći manastiru Hilandar, za saniranje štete koju je ovaj manastir pretrpio usljed snažnog nevremena prethodnih dana.

"Putevi" zaduženi za finansiranje projekta u Banjaluci

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske zadužila je preduzeće "Putevi Republike Srpske" da na području grada Banjaluka finansira projekat "Izvođenje radova na lokalnom putu Čokorska polja - Saračica" ukupne vrijednosti 2.529.416 KM.

Više od milion KM za besplatne udžbenike osnovcima

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je danas informaciju o obezbjeđivanju besplatnih udžbenika za učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola za školsku 2018/2019. godinu, za šta će biti izdvojeno 1.011.900 KM.

Na zgradi Vlade Federacije BiH u Mostaru zastave Hrvatske

MOSTAR - Na zgradi federalnih institucija u Mostaru bilo je postavljeno šest zastava Hrvatske koje su uklonjene jutros, uoči zasjedanja Vlade Federacije BiH u ovom gradu.

Kreću razgovori o povećanju plata

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske je na juče održanoj posebnoj sjednici donijela odluku da se krene s procedurom povećanja plata u javnom i realnom sektoru, potvrdio je "Nezavisnim" Milenko Savanović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS.

Vlada FBiH dala kasarnu Ušivak na korištenje za migrante

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH je, na današnjoj hitnoj sjednici u Sarajevu, izmijenila Odluku o davanju na korištenje nekretnina nad kojima je nosilac prava upravljanja i korištenja Federalno ministarstvo odbrane i kasarnu Ušivak u opštini Hadžići, dala na korištenje, bez naknade, Savjetu ministara BiH za potrebe Ministarstva bezbejdnosti za smještaj migranata.

Vlada uložila značajna sredstva u razvoj opštine Šipovo

BANJALUKA - Vozači u Republici Srpskoj od danas će moći saobraćati novim rekonstruisanim i asfaltiranim dijelom puta u mjestu Kozila opština Šipovo u dužini od 4,4 kilometra.

Najčitanije