Vlada

Protivnici Pašinjana upali u zgradu Vlade

JEREVAN - Protivnici jermenskog premijera Nikola Pašinjana upali su u zgradu vlade u centru Jerevana, u kojoj se nalazi nekoliko ministarstava, javio je dopisnik agencije RIA Novosti.

Vlada FBiH dozvolila vladama kantona uvođenje restriktivnijih mjera

MOSTAR - Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici u Mostaru usvojila zaključke kojima je dozvoljeno vladama kantona, odnosno kantonalnim štabovima ministarstava zdravstva uvođenje restriktivnijih mjera prema procjene epidemiološke situacije u kantonu, odnosno opštini, uz redovno obavještavanje Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Za zapošljavanje i samozapošljavanje u Srpskoj 16,9 miliona KM

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je danas izvještaj o realizaciji Akcionog plana zapošljavanja u Srpskoj za prošlu godinu, za čije je sprovođenje kroz realizaciju šest programa planirano 16.901.413 KM za zapošljavanje i samozapošljavanje 3.292 lica.

Slovenački parlamet glasa o povjerenju Janšinoj vladi

LJUBLJANA - Skupština Slovenije odlučivaće danas o povjerenju Vladi premijera Janeza Janše, javlja STA.

Dragi prihvatio mandat, predstavio ministre Matareli

RIM - Bivši šef Evropske centralne banke Mario Dragi prenieo je danas predsjedniku Italije Serđu Matareli da je prihvatio mandat da formira novu vladu.

Vlada RS za podršku filmu "Dara iz Jasenovca" daje 500.000 KM

Vlada Republike Srpske izdvojiće 500.000 KM za podršku igranom filmu "Dara iz Jasenovca", koji je srpski kandidat za nagradu "Oskar".

Mario Dragi dobio mandat za sastav nove vlade Italije

RIM - Italijanski predsjednik Serđo Matarela dao je danas mandat bivšem predsjedniku Evropske centralne banke Mariju Dragiju za sastav nove vlade.

Krivokapić govorio o iznošenju i uništavanju dokumenata iz Vlade

PODGORICA - Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić izjavio je danas da je najvjerovatnije tačno da je uništen veliki dio dokumentacije između 2016. i 2020.

Kadrija Hodžić na čelu Vlade Tuzlanskog kantona

TUZLA - Tuzlanski kanton zvanično je dobio novog premijera i nove ministre, pa će tako na čelu Vlade TK naredne dvije godine biti Kadrija Hodžić.

Vlada Tuzlanskog kantona dala ostavku

TUZLA - Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Žarko Vujović i potpredsjednik Boris Krešić podnijeli su neopozive ostavke, a nakon njih su to učinili i premijer Denijal Tulumović i ministri.

Najčitanije