Vlada

Ðukanović: Vlada Crne Gore je pješadija velikosrpskog nacionalizma

PODGORICA - U organizaciji Atlantskog saveza u Crnoj Gori je počeo 2BS forum na kojem je predsjednik Milo Ðukanović kazao da se stabilnost njegove zemlje može učvrstiti jedino kroz proces evropskih integracija, ali da predstavlja problem kada sa partnerskih adresa stignu oskudne poruke koje su ozbiljno zamagljivanje evropske perspektive.

Vlada udaljila Mladena Gajića sa mjesta direktora dobojske bolnice

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske donijela je rješenje o udaljavanju Mladena Gajića sa mjesta direktora Bolnice "Sveti apostol Luka" Doboj zbog određivanja mjere pritvora, potvrđeno je Srni u Vladi Srpske.

FDP računa sa novom vladom Njemačke do Božića

BERLIN - Poslanica Slobodarske partije Njemačke (FDP) Mari-Agnes Štrak-Cimerman računa da će nova njemačka vlada biti uspostavljena do katoličkog Božića.

Abazović nastavlja da koči rekonstrukciju vlade Crne Gore

PODGORICA - Dritan Abazović, lider GP URA, koji sa tri poslanika koči rekonstrukciju vlade jer u njoj ne želi političare, već isključivo eksperte, traži od Demokratske Crne Gore i premijera Zdravka Krivokapić da se izjasne da li su za to da lideri Demokratskog fronta uđu u Vladu Crne Gore.

Vlada FBiH će raspravljati o cijeni struje za privredu

SARAJEVO - Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) FBiH će u narednih 15 dana organizovati tematsku sjednicu sa predstavnicima obje elektroprivrede i poslodavcima kako bi se utvrdila visine cijena električne energije za privredu u tom entitetu, rekao je danas Nermin Džindić, ministar energetike, industrije i rudarstva FBiH nakon sastanka predstavnika elektroprivreda i poslodavaca.

DPS: Ulazak DF-a u Vladu - kraj evropskog puta Crne Gore

PODGORICA - Nema nagovještaja da bi Crna Gora skorije mogla da dobije rekonstruisanu vladu, čije formiranje koči GP URA Dritana Abazovića, koji insistira da u novom sastavu treba da budu samo eksperti, ali i da je prije odluke o rekonstrukcije potrebno ocijeniti dosadašnji rad ovog izvršnog organa vlasti.

Zastali pregovori o formiranju nove vlade u Njemačkoj

BERLIN - U Njemačkoj su trenutno zastali pregovori o formiranju nove vlade između Socijaldemokratske partije (SPD), Zelenih i Slobodarske stranke (FDP).

Abazovićeva URA novim uslovom koči rekonstrukciju Vlade

PODGORICA - Građanski pokret URA Dritana Abazovića koči rekonstrukciju Vlade i uslovljava prvo izradom analize dosadašnjeg rada tog izvršnog tijela.

Šta se krije iza pada rumunske vlade

Ponovo je pala jedna vlada u Rumuniji, ovaj put usred četvrtog talasa pandemije virusa korona. Prema kritičarima, odgovornost snosi i predsjednik Klaus Johanis. Neki ga čak porede sa Marijom Antoanetom.

Vučić: Razlike između tri naroda nikada nisu bile izraženije

KRANJ - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je danas u Sloveniji prisustvovao Samitu šefova država i vlada iz redova Evropske narodne partije (EPP) istakao je da je to bio važan sastanak o svim evropskim pitanjima, ali da je na njega najveći utisak ostavilo ono što je čuo o BiH, jer, kako kaže, razlike između tri naroda nikada nisu bile izraženije.

Najčitanije