Vlada FBiH

Institucije FBiH nabavljaju nova vozila vrijedna 1,1 milion KM

SARAJEVO - Federalne institucije zatražile su da im se u ovoj godini nabavi 31 novi službeni automobil, što će koštati skoro 1,1 milion maraka.

Vlada RS tužila Federaciju BiH

​BANJALUKA - Vlada Republike Srpske uputila je danas Sudu BiH tužbu protiv Federacije BiH zbog duga od raspodjele prihoda od indirektnih poreza, u vrijednosti od 34.571.047 KM .

Vlada FBiH uvezala staž 55 radnika zeničke "Željezare" u stečaju

ZENICA - Ovosedmična odluka Vlade Federacije Bosne i Hercegovine da izdvoji 1,4 miliona KM za uvezivanje staža za penzionisanje 55 bivših radnika preduzeća "Željezara" Zenica u stečaju, unijela je dodatni optimizam među radnike tog preduzeća - izjavio je za Fenu predsjednik Sindikata radnika Željezare Zenica Avdija Halilović.

Hrvatska Vlada nije kontaktirala Vladu FBiH u vezi krize u Aluminiju

SARAJEVO/ZAGREB – Hrvatska Vlada još uvijek nije iskazala interes i uputila Vladi Federacije BiH prijedlog na koji način rješavati krizu u mostarskom Aluminiju, kojem prijeti gašanje od utorka naredne sedmice.

Bez dogovora Vlade FBiH i radnika Aluminija

SARAJEVO - Vlada Federacije Bosne i Hercegovine nije postigla dogovor sa predstavnicima sindikata Aluminija.

Vlada FBiH: Pomagali smo Aluminij, ali je dug i dalje rastao

SARAJEVO - Federalna vlada je sa svojim udjelom kapitala od 44 posto u privrednom društvu Aluminij d.d Mostar, je vodila niz aktivnosti koje su se prvenstveno odnosile na iznalaženje načina za reprogramiranje dugova nastalih usljed rasta cijene električne energije i sirovina na tržištu, te problemima u kašnjenju uplate redovnih poreskih obaveza Društva kao i aktivno učestvvala u pronalaženju optimalnog poslovnog modela zajedno sa zainteresovanim poslovnim partnerima.

Vlada FBiH proglasila 11. juli Danom žalosti

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, proglasila 11. juli 2019. godine, dan sjećanja na zločin u Srebrenici, Danom žalosti u Federaciji Bosne Hercegovine.

Vlada FBiH u izmjeni budžeta za demobilisane borce predložila 25 miliona KM

SARAJEVO - Vlada FBiH utvrdila je danas i Parlamentu FBiH uputila Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama federalnog budžeta da bi bila obezbijeđena sredstva od 25 miliona KM za sprovođenje Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica u ovoj godini.

Vlada FBiH odobrila sredstva za projekat o energetskoj efikasnosti

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH (FBiH) je na današnjoj sjednici odobrila Ministarstvu prostornog uređenja korištenje 439.821,59 KM od povrata PDV-a, radi sprovođenja daljih aktivnosti u okviru projekta "Energetska efikasnost u BiH" u ovom entitetu.

Vlada FBiH: Više prava za demobilisane vojnike i njihove porodice

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH (FBiH) danas je utvrdila i po hitnom postupku Parlamentu FBiH uputila Prijedlog zakona o pravima demobilisanih vojnika i članova njihovih porodica, na osnovu koga bi trebalo da ostvare više prava.

Najčitanije