Vlada FBiH

Postignut dogovor rudara i Vlade FBiH, samo dvije tačke sporne

SARAJEVO - Većina tačaka dnevnog reda usvojena je na sastanku pregovaračkog tima o zahtjevima Sindikata radnika rudnika u FBiH u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu.

Rudari poručuju: Njima ako ugalj ne treba, neka kažu i nećemo ni raditi

SARAJEVO - Rudari koji su juče izašli na protest ispred Vlade Fedracije Bosne i Hercegovine i tu proveli cijelu noć kažu da je noć iza njih bila veoma teška i hladna, ali da se neće predati. Zahvalili su se Sarajlijama koji su im donosili hranu, tople napitke i deke.

Vlada FBiH će raspravljati o cijeni struje za privredu

SARAJEVO - Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) FBiH će u narednih 15 dana organizovati tematsku sjednicu sa predstavnicima obje elektroprivrede i poslodavcima kako bi se utvrdila visine cijena električne energije za privredu u tom entitetu, rekao je danas Nermin Džindić, ministar energetike, industrije i rudarstva FBiH nakon sastanka predstavnika elektroprivreda i poslodavaca.

Novalić ponudio pomoć Njemačkoj

SARAJEVO – Fadil Novalić, premijer FBiH, pisao je ambasadoru Njemačke u BiH, čiju zemlju su pogodile katastrofalne poplave, ponudivši mu pomoć u angažovanju ljudskih i materijalno-tehničkih kapaciteta Federalne uprave policije i Federalne uprave civilne zaštite.

Vlada FBiH: Uskoro uvezivanje radnog staža radnicima Krivaje

MOSTAR - Tokom redovne sjednice Vlade Federacije BiH, ministri Nermin Džindić i Amir Zukić obratili su se predstavnicima medija, a teme su bili problemi radnika Krivaje iz Zavidovića i odluka o kreditnom programu namijenjenom malim preduzećima.

Postignut sporazum za restrukturisanje rudnika u FBiH

SARAJEVO - Ministar energetike, rudarstva i industrije Federacije BiH Nermin Džindić najavio je da će danas biti potpisan sporazum o načinu restrukturisanja rudnika koji su dio koncerna "Elektroprivreda BiH".

Vlada FBiH za zdravstvo opredijelilo 31.975.000 KM

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH (FBiH) danas je opredijelila Ministarstvu zdravstva 31.975.000 KM i usvojila pet programa utroška ovih sredstava sa kriterijumima raspodjele sredstava tekućih transfera drugim nivoima vlasti i fondovima, utvrđenih budžetom za ovu godinu.

Predstavnički dom FBiH nije podržao program rada Vlade

SARAJEVO – Predstavnički dom Federalnog parlamenta nije odobrio većinom glasova na online sjednici program ovogodišnjeg rada Vlade Federacije BiH. Od neophodnih 50, za program je glasalo 47 poslanika, 16 je bilo protiv, a 12 uzdržano.

Vlada FBiH produžila mjere

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH (FBiH) produžila je za još 14 dana postojeće epidemiološke mjere.

Komisija Vlade FBiH izabrala tri dobavljača vakcine

SARAJEVO - Ad hok komisija, koju je Vlada Federacije BiH imenovala kako bi krenula u direktnu nabavku vakcina protiv virusa korona, izabrala je "Bosnalijek", "MGM" Kakanj i "Medimpex" za nabavku vakcina.

Najčitanije