Vlada FBiH

Objavljeno koji su hoteli i turističke agencije dobili pomoć Vlade FBiH

SARAJEVO - Poznati su subjekti turističkog sektora u Federaciji BiH koji će iz drugog seta mjera Vlade FBiH između sebe podijeliti 30 miliona KM.

Vlada FBiH izdvojila 10 miliona KM za pomoć zdravstvu

SARAJEVO - Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj, sjednici donijela Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Tekuće rezerve Vlade Federacije BiH, Budžeta FBiH za 2020. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva u iznosu od 10.000.000 KM.

Vlada FBiH objavila javni poziv za dodjelu 30 miliona KM izvoznicima

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici upoznata da je Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, na osnovu Uredbe o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima privrede FBiH u okolnostima pandemije COVID-19, danas raspisalo javni poziv za dodjelu 30.000.000 KM kao pomoć izvoznim privrednim društvima u sektoru industrije koji je otvoren do 10. novembra ove godine.

Novalić: Za ublažavanje posljedica pandemije paket od 440 miliona KM

SARAJEVO - Premijer Federacije BiH Fadil Novalić izjavio je da je za ublažavanje negativnih efekata pandemije spreman paket od 440 miliona KM direktne podrške iz federalnog budžeta.

Nema nove Vlade FBiH do novih izbora

SARAJEVO - Za manje od mjesec dana napuniće se dvije godine od održanih opštih izbora u BiH i do danas nije formiran novi saziv Vlade Federacije BiH, a poslanici i analitičari smatraju da se to neće desiti ni u naredne dvije godine, odnosno do novih izbora 2022. godine i da su birači prevareni.

Vlada FBiH utvrdila izmjene Zakona o fiskalnom sistemu

SARAJEVO - Vlada FBiH danas je utvrila izmjene Zakona o fisklanom sistemu.

Vlada FBiH donijela odluku o povećanju penzija za 2,8 odsto

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH zadužila je danas Federalni zavod PIO/MIO da izvrši usklađivanje penzija u iznosu 2,8 odsto, retroaktivno za period januar-avgust ove godine.

Ko će zamijeniti preminulog Salku Bukvarevića

SARAJEVO - Vlada FBiH morala bi vrlo brzo donijeti odluku koga će ovlastiti da rukovodi Ministarstvom za boračka pitanja nakon što je nedavno preminuo od virusa korona ministar Salko Bukvarević.

Vlada FBiH ukinula odluku o ograničavanju marži za gorivo

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH je na današnjoj 178. hitnoj, telefonski održanoj sjednici, izmijenila Odluku o mjerama neposredne kontrole određenih proizvoda i usluga od interesa za Federaciju Bosne i Hercegovine kojom prestaje važenje odluke o utvrđivanju marži u trgovini (kalkulativne cijene) za naftne derivate.

Ispraćaj preminulog ministra Salke Bukvarevića ispred Vlade FBiH

SARAJEVO - Ispred zgrade Vlade Federacije BiH u Sarajevu danas u 12 sati upriličen je ispraćaj Salke Bukvarevića, federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, koji je u srijedu preminuo na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu od posljedica zaraze virusom korona.

Najčitanije