Vlada FBiH

Vlada FBiH imenovala novi Krizni štab, stari nije odgovorio na zadatke

Vlada FBiH imenovala je danas novi Krizni štab Federalne uprave civilne zaštite, jer je bila nezadovoljna radom prethodnog.

Novalićev kabinet reagovao na snimak koji je nasmijao javnost

SARAJEVO - Iz kabineta premijera Federacije Bosne i Hercegovine Fadila Novalića reagovali su na snimak koji je plasiran nakon današnje pres-konferencije Vlade FBiH.

Vlada FBiH: Zdravstvenim ustanovama 30 miliona KM

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH danas poslijepodne je, na telefonskoj sjednici, izdvojila 30 miliona KM koje će biti na raspolaganju univerzitetsko-kliničkim centrima čiji je osnivač Federacija BiH.

FBiH proglasila stanje nesreće zbog virusa korona

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH proglasila je stanje nesreće zbog pojave virusa korona na području Federacija BiH.

Vlada FBiH prihvatila Krizni plan: Kasarna "Bradina" moguća lokacija za karantin

MOSTAR - Vlada Federacije BiH (FBiH) zadužila je danas Štab civilne zaštite, Ministarstvo zdravstva i Zavod za javno zdravstvo FBiH da u saradnji s predstavnicima Ministarstva obrane BiH, obave uviđaj u bivšoj kasarni "Bradina" kao mogućoj lokaciji za potrebe karantina.

Vlada FBiH: Obezbijediti sredstva za borbu protiv virusa korona

SARAJEVO - Vlada FBiH zaključila je danas da je potrebno obezbijediti sredstva za nabavku neophodne opreme, adaptaciju prostora, zaštitu zdravstvenih radnika i stanovništva u FBiH u uslovima pogoršane epidemiološke situacije u vezi sa virusom korona, te za finansiranje karantina.

Utvrđen Prijedlog zakona o registru taksi i naknada u FBiH

SARAJEVO - Vlada FBiH danas je utvrdila i federalnom Parlamentu po skraćenoj proceduri uputila Prijedlog zakona o jedinstvenom registru taksi i naknada u FBiH, čiji je cilj uređenje oblasti neporeskih prihoda, uz puno poštovanje ustavnih nadležnosti i saradnje sa nižim nivoima vlasti.

Vlada FBiH: Saglasnost za brzi put Lašva - Donji Vakuf

SARAJEVO - Federalno Ministarstvo prostornog uređenja dalo je urbanističku saglasnost za izgradnju dionice brzog puta Lašva petlja - Nević Polje, kao dijela brzog puta Lašva - Donji Vakuf, sa pratećim objektima, saopšteno je iz Vlade Federacije BiH.

Vlada FBiH: Usvojen Program ekonomskih reformi od 2020. do 2022.

SARAJEVO - Vlada FBiH je usvojila Program ekonomskih reformi Federacije BiH za period od 2020. do 2022. godine koji će uputiti Direkciji za ekonomsko planiranje BiH, kao koordinirajućoj instituciji na nivou BiH, zaduženoj za izradu Programa ekonomskih reformi BiH 2020.-2022. godina.

Zajednička sjednica vlada RS i FBiH ipak u ponedjeljak

BANJALUKA - Iako je bilo najava da bi zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Federacije BiH trebalo da bude održana danas, ona će ipak biti u ponedjeljak, 3. februara.

Najčitanije