Vlada FBiH

Vlada FBiH usvojila program rada za ovu godinu

SARAJEVO - Strateški ciljevi i programi FBiH u ovoj godini odnose se na dalje usklađivanje domaćeg sa zakonodavstvom EU, očuvanje makroekonomske stabilnosti i jačanje budžetske odgovornosti, te ekonomske reforme, navedeno je u ovogodišnjem programu rada koji je usvojen na današnjoj sjednici u Sarajevu.

Utvrđen Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o advokaturi FBiH

MOSTAR - Vlada FBiH utvrdila je i u proceduru po skraćenom postupku uputila Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o advokaturi FBiH, kojim se propisuje da tarifu donosi Federalno ministarstvo pravde, uz konsultacije sa Advokatskom komorom FBiH, dok za advokate odbrane po službenoj dužnosti visinu nagrade za rad utvrđuje Ministarstvo.

Vlada FBiH: Krajnji rok za verifikaciju računa stare devizne štednje kraj 2022.

SARAJEVO - Vlada FBiH utvrdila je i Parlamentu FBiH po hitnom postupku uputila Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje u FBiH, kojim je kao krajnji rok za verifikaciju računa stare devizne štednje utvrđen 31. decembar 2022. godine.

Budžet FBiH test za novu koaliciju

SARAJEVO - Usvajanje budžeta FBiH za narednu godinu na ovosedmičnim sjednicama oba doma Parlamenta FBiH biće test da li u ovom entitetu postoji koalicija SDA - SBB - DF, koju su nedavno dogovorili lideri tih stranaka Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić i Željko Komšić.

Vlada FBiH: Saglasnost za razrješenje Nenadića u UO Zavoda Pazarić

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH dala je saglasnost na Rješenje o razrješenju privremenog člana Upravnog odbora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić Marija Nenadića, na lični zahtjev, saopštila je Kancelarija za odnose s javnošću BiH.

Upitno formiranje Savjeta ministara: SDA zateže zbog Vlade FBiH

SARAJEVO - Sve su prilike da Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, neće do danas dobiti imena svih kandidata za ministre i zamjenike u Vijeću ministara, jer će SDA, ukoliko iz HDZ-a budu insistirali na izmjeni Izbornog zakona, zategnuti konopac zbog formiranja Vlade FBiH.

Mevlida Bandić nova v.d. direktorica Zavoda Pazarić

MOSTAR - Vlada FBiH dala je saglasnost Upravnom odboru Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece u Pazariću za razrješenje Redžepa Salića s dužnosti direktora ovog zavoda, a saglasnost je data i za imenovanje Mevlide Bandić za v.d. direktoricu.

Vlada FBiH utvrdila prijedlog budžeta za narednu godinu

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH (FBiH) utvrdila je danas prijedlog budžeta za iduću godinu i prijedlog njegovog izvršenja.

Program investicija Vlade FBiH: Za 109 projekata više od 14 milijardi KM

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici održanoj u Sarajevu, donijela Program javnih investicija (PJI) Federacije BiH za period 2020.-2022. godina, koji sadrži 109 projekata.

Vlada FBiH: Transplantacija da bude prioritet kliničkih centara

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH (FBiH) obavezala je kliničke centre u FBiH da transplantacijska medicina bude prioritet u njihovom radu, a da Federalni zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja prati izvršenje ugovora zaključenih sa zdravstvenim ustanovama koje obavljaju transplantacije, naročito u dijelu plaćanja bolničkih koordinatora.

Najčitanije