Vlada FBiH

Program investicija Vlade FBiH: Za 109 projekata više od 14 milijardi KM

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici održanoj u Sarajevu, donijela Program javnih investicija (PJI) Federacije BiH za period 2020.-2022. godina, koji sadrži 109 projekata.

Vlada FBiH: Transplantacija da bude prioritet kliničkih centara

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH (FBiH) obavezala je kliničke centre u FBiH da transplantacijska medicina bude prioritet u njihovom radu, a da Federalni zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja prati izvršenje ugovora zaključenih sa zdravstvenim ustanovama koje obavljaju transplantacije, naročito u dijelu plaćanja bolničkih koordinatora.

Vlada FBiH dala saglasnost rudnicima za prijem novih radnika

SARAJEVO - Vlada FBiH usvojila je danas u Sarajevu informaciju Ministarstva energije, rudarstva i industrije i dala saglasnost za prijem 268 radnika u Rudnik mrkog uglja "Kakanj", 62 u Rudnik mrkog uglja "Đurđevik", 105 u Rudnik "Kreka", te jednog u Rudnik mrkog uglja "Zenica".

Novalić: Vlade RS i FBiH opredijeljene da se ubrza ekonomski rast

SARAJEVO - Vlade Republike Srpske i Federacije BiH (FBiH), usvajanjem dokumenta Zajednička socio-ekonomska reforma za period od 2019. do 2022. godine, šalju poruku da su opredijeljene za reforme u ovoj oblasti, s ciljem ubrzanja ekonomskog rasta i poboljšanja životnog standarda građana, izjavio je danas federalni premijer Fadil Novalić.

Vlade RS i FBiH jedinstvene: Plate, preduzeća i zdravstvo na udaru reformi

BANJALUKA – Vlade RS i Federacije BiH danas su na odvojenim sjednicima u Banjaluci i Mostaru usvojili široki paket ekonomskih reformi na koji su se, u saradnji s Delegacijom EU i uz podršku Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva, obavezala sva tri nivoa vlasti.

UIO i vlade RS i FBiH predlažu konačna poravnanja

MOSTAR, BANJALUKA - Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH zaključio je da entitetska ministarstva finansija i UIO BiH izrade konačan prijedlog za poravnanje i dostave ih vladama Republike Srpske i Federacije BiH.

Institucije FBiH nabavljaju nova vozila vrijedna 1,1 milion KM

SARAJEVO - Federalne institucije zatražile su da im se u ovoj godini nabavi 31 novi službeni automobil, što će koštati skoro 1,1 milion maraka.

Vlada RS tužila Federaciju BiH

​BANJALUKA - Vlada Republike Srpske uputila je danas Sudu BiH tužbu protiv Federacije BiH zbog duga od raspodjele prihoda od indirektnih poreza, u vrijednosti od 34.571.047 KM .

Vlada FBiH uvezala staž 55 radnika zeničke "Željezare" u stečaju

ZENICA - Ovosedmična odluka Vlade Federacije Bosne i Hercegovine da izdvoji 1,4 miliona KM za uvezivanje staža za penzionisanje 55 bivših radnika preduzeća "Željezara" Zenica u stečaju, unijela je dodatni optimizam među radnike tog preduzeća - izjavio je za Fenu predsjednik Sindikata radnika Željezare Zenica Avdija Halilović.

Hrvatska Vlada nije kontaktirala Vladu FBiH u vezi krize u Aluminiju

SARAJEVO/ZAGREB – Hrvatska Vlada još uvijek nije iskazala interes i uputila Vladi Federacije BiH prijedlog na koji način rješavati krizu u mostarskom Aluminiju, kojem prijeti gašanje od utorka naredne sedmice.

Najčitanije