Vlada FBiH

Vlada FBiH donijela odluku o povećanju penzija za 2,8 odsto

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH zadužila je danas Federalni zavod PIO/MIO da izvrši usklađivanje penzija u iznosu 2,8 odsto, retroaktivno za period januar-avgust ove godine.

Ko će zamijeniti preminulog Salku Bukvarevića

SARAJEVO - Vlada FBiH morala bi vrlo brzo donijeti odluku koga će ovlastiti da rukovodi Ministarstvom za boračka pitanja nakon što je nedavno preminuo od virusa korona ministar Salko Bukvarević.

Vlada FBiH ukinula odluku o ograničavanju marži za gorivo

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH je na današnjoj 178. hitnoj, telefonski održanoj sjednici, izmijenila Odluku o mjerama neposredne kontrole određenih proizvoda i usluga od interesa za Federaciju Bosne i Hercegovine kojom prestaje važenje odluke o utvrđivanju marži u trgovini (kalkulativne cijene) za naftne derivate.

Ispraćaj preminulog ministra Salke Bukvarevića ispred Vlade FBiH

SARAJEVO - Ispred zgrade Vlade Federacije BiH u Sarajevu danas u 12 sati upriličen je ispraćaj Salke Bukvarevića, federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, koji je u srijedu preminuo na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu od posljedica zaraze virusom korona.

U Vladi FBiH otvorena knjiga žalosti povodom Bukvarevićeve smrti

SARAJEVO - Povodom smrti federalnog ministra za boračka pitanja Salka Bukvarevića u Vladi Federacije BiH (FBiH) otvorena je knjiga žalosti, u koju se mogu upisati svi građani i zaposleni u federalnim institucijama.

Vlada FBiH donijela odluku o raspodjeli 200 miliona KM sredstava MMF-a

SARAJEVO - Federalna vlada je na današnjoj sjednici koja je održana u Sarajevu donijela Odluku o raspodjeli sredstava utvrđenih budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2020. godinu Federalnom ministarstvu finansija s pozicije "Tekući transferi drugim nivoima vlasti".

Vlada FBiH: Pojedini kantoni nisu pooštravali mjere iako je to bilo potrebno

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH je Predstavničkom domu Parlamenta FBiH uputila Informaciju o epidemiološkoj situaciji BiH. Zaključeno je da se nakon relaksacije određenih mjera epidemija pogoršava zbog čega je ponovo proglašeno stanje epidemije. Federalna vlada smatra da je dobro upravljala krizom no da su se kantonalni nivoi ustručavali da donesu restriktivnije mjere iako je to bilo potrebno.

Vlada FBiH donijela nove zaključke: Traži se proglašenje epidemije

Vlada FBiH usvojila je informaciju o pogoršanoj kovid-19 epidemiološkoj situaciji u Federaciji BiH, kao i poduzetim aktivnostima Federalnog ministarstva zdravstva, Zavoda za javno zdravstvo FBiH, kao i Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva nakon prestanka stanja prirodne nesreće uzrokovane novim virusom korona u FBiH.

Sarajevski aerodrom zatražio pomoć Vlade FBiH

Međunarodni aerodrom u Sarajevu zatražio je pomoć Vlade Federacije BiH kako bi se izborio sa gubicima koje je pretrpio usljed ekonomskih posljedica pandemije virusa korona.

Predstavnički dom usvojio izvještaj Vlade FBiH za 2019. godinu

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine danas je na sjednici usvojio Izvještaj o radu Vlade FBiH za 2019. godinu.

Najčitanije