Vlada RS

Srpska zbog blokada na nivou BiH ostala bez 748 miliona KM

BANJALUKA - Republika Srpska je, zbog blokada na nivou BiH, pretrpjela gubitke u iznosu od 748 miliona KM, rečeno je u kabinetu predsjednika Vlade Srpske.

Za 'spas' ŽRS planirano smanjenje broja radnika za 1.000

DOBOJ – Željeznice Republike Srpske (RS) su treći kvartal ove godine završile sa novim finansijskim minusom, od oko 7,7 miliona KM, čime je akumulirani gubitak ovog javnog preduzeća povećan na 91,6 miliona KM.

Brnabić: Uskoro Deklaracija o opstanku srpske nacije, saradnja sa RS prioritet

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Barnabić istakla je danas da je saradnja sa Republikom Srpskom veoma visoko na listi prioriteta Vlade Srbije i da će biti intenzivirana u naredom periodu.

U Beogradu sastanak Dodika i Vučića, nakon toga zajednička sjednica vlada RS i Srbije

BEOGRAD - Sastanak predsjednika Srbije i Republike Srpske, Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, i premijerki Ane Brnabić i Željke Cvijanović počeo je danas prije podne u Palati Srbija. Istovremeno, u odvojenim sastancima, razgovaraju ministri dvije vlade, a zatim će uslijediti zajednička sjednica vlada Srbije i Srpske.

Pogledajte gdje će otići sredstva iz kase Republike Srpske

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske utvrdila je Prednacrt budžeta RS za narednu godinu, koji će iznositi 3,3 milijarde KM, od kojih će milijardu KM biti izdvojeno za isplatu penzija, 755 miliona KM za otplatu dugova te isplatu plata 723,5 miliona KM.

Prednacrt budžeta RS za 2018. godinu 3,3 milijarde KM

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske utvrdila je Prednacrt budžeta Srpske za narednu godinu u iznosu od 3.335.000.000 KM, izjavio je ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija.

Subvencije za osiguranje od nepogode: Vlada plaća pola, poljoprivrednici nemaju ni toliko

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo, kako bi motivisali poljoprivrednike da osiguraju svoje usjeve od elementarnih nepogoda u narednoj godini planiraju da subvencionišu premije u iznosu od 50 odsto.

Pojačane kontrole: Policija češlja Vladine službene propusnice

BANJALUKA - Pripadnici Uprave za osiguranje lica i objekata MUP-a RS već sedmicama vrše pojačane kontrole ulaza u Administrativni centar Vlade RS i ispred njega, jer sumnjaju da pojedini Vladini službenici zloupotrebljavaju svoje propusnice.

Cvijanović i Berton: Nastaviti uspješnu saradnju OEBS-a i Vlade RS

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović i novoimenovani šef Misije OEBS u BiH Brus Berton izrazili su nadu da će saradnja OEBS-a i Vlade RS, koja je na visokom nivou, biti nastavljena i u budućnosti.

Vlada prihvatila odgađanje prinudne naplate poreskih obaveza Banje Dvorovi

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske je na današnjoj sjednici prihvatila informaciju o molbi za pomoć "Banje Dvorovi" iz Bijeljine za odgađanje postupka prinudne naplate poreskih obaveza i preporučila Poreskoj upravi Srpske da ovoj ustanovi privremeno odgodi postupak prinudne naplate svih dospjelih, a neplaćenih poreskih obaveza do 31. decembra 2018. godine.

Reklame

Najčitanije