Vlada RS

Pročitajte mjere Vlade Republike Srpske za podršku privredi

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske, odnosno Republički štab za vanredne situacije, od prve pojave virusa korona, pored brige za zdravlje stanovništva, koje je privi prioritet u ovoj situaciji, posebnu brigu je posvetila analizi stanja u privredi, s akcentom na one djelatnosti koje su direktno pogođene odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije.

Na banjalučki aerodrom stigao prvi avion sa opremom za mobilnu bolnicu

BANJALUKA - Na međunarodni aerodrom u Mahovljanima kod Banjaluke večeras je sletio prvi avion iz Njemačke sa opremom za mobilnu bolnicu koju je nabavila Republika Srpska u okviru borbe protiv virusa korona.

Vlada RS predložila Uredbu o prekršaju izazivanja panike i nereda

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske prihvatila je Prijedlog uredbe sa zakonskom snagom o rokovima i postupanju u sudskim postupcima za vrijeme vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske i Prijedlog uredbe sa zakonskom snagom o prekršaju izazivanja panike i nereda.

Višković: Obezbijedićemo sredstva za pomoć privredi i u maju

BANJALUKA – Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je zadovoljan kako se Srpska nosila sa virusom korona u proteklih 20 dana.

"Poslodavci koji budu otpuštali radnike neće dobiti pomoć institucija"

BANJALUKA – Glavni koordinacioni tim RS apelovao je na poslodavce da ne otpuštaju radnike i poručio da oni koji to budu činili neće moći da računaju na pomoć institucija Republike Srpske.

Vlada RS ograničila maržu na nivo od 5. marta

BANJALUKA - Suzana Gašić, ministar trgovine i turizma RS, rekla je da je Vlada RS usvojila uredbu koja podrazumijeva da trgovci ne smiju imati veću maržu na određene proizvode nego što je to bilo 5. marta.

Koordinacioni tim Vlade RS zahvalio Srbiji na prvom kontigentu pomoći

BANJALUKA – Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić održali su danas redovan sastanak glavnog koordinacionog tima, povodom situacije izazvane novim virusom korona.

Višković sa načelnicima: Građani RS razumiju složenost situacije

BANJALUKA - Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske u okviru svojih svakodnevnih aktivnosti u vezi sa borbom protiv širenja virusa korona, razgovarao je danas telefonom sa gradonačelnicima u Republici Srpskoj, te načelnicima opština Teslić, Kotor Varoš, Čajniče, Rudo, Rogatica i Han Pijesak.

Apel ugostiteljskih radnika Vladi RS: Traže da preuzmu isplatu plata

Udruženje radnika ugostiteljstva i turizma Republike Srpske je u ime svih radnika i privrednika iz ovog sektora zvanično uputilo zahtjev Vladi Republike Srpske, tj. nadležnom Ministarstvu trgovine i turizma RS, sa prijedlogom mjera u cilju rasterećenja realnog sektora.

Tržnica pozvala Grad Banjaluku i Vladu RS da otvore pijacu u Lazarevu

Banjalučka tržnica poslala je dopis Gradu Banjaluka i Vladi RS da izmijene odluku o zatvaranju „Gradske tržnice“ i „Nove pijace“ jer je odluka o njihovom zatvaranju u suprotnosti sa odobrenjem za rad ostalih objekata trgovinske djelatnosti prehrambenih proizvoda na području Banjaluke.

Najčitanije