Vlada RS

U registar pedofila u RS biće upisani i osuđeni na osnovu ranijih zakona

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske usvojila je danas Prijedlog zakona o posebnom Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanje djece.

Vlada RS: Za sanaciju studentskih paviljona potrebno 2,5 miliona KM

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske zadužila je Ministarstvo prosvjete i kulture i Ministarstvo finansija da obezbijede sredstva za sanaciju paviljona jedan sa restoranom, te paviljona dva i spoljašnje uređenje Studentskog centra "Nikola Tesla" Banjaluka u iznosu od 2.562.548 KM, bez PDV-a.

Vlada RS: Zabrana pušenja na javnim mjestima neće uticati na prihode ugostitelja

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske (RS) uputila je na usvajanju parlamentu Nacrt zakona o zaštiti zdravlja stanovništva od duvanskih proizvoda, u kojem se poziva na iskustva iz drugih zemalja, koja ukazuju da zabrana pušenja na javnim mjestima ne utiče negativno na poslovanje ugostiteljskog sektora.

Vlada RS donirala najmlađim pacijentima inkubatore i monitore

BANJALUKA - Pet novih i savremenih inkubatora za prijevremeno rođenu djecu, kao i pet novih monitora sa centralnom jedinicom za bolji monitoring vitalno ugroženih pacijenata donirala je Vlada RS Klinici za dječje bolesti Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS u Banjaluci.

Usvojen akcioni plan za realizaciju mjera Vlade za 2018. godinu

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je danas Akcioni plan za realizaciju mjera Vlade za 2018. godinu, s namjerom da se jednim akcionim planom obuhvate sve mjere koje su dogovorene i usvojene putem različitih dokumenata, a koji se u suštini zasnivaju na Reformskoj agendi i Programu ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2018-2020. godina.

Bogdanić: U 2018. godini dostupno 26 novih zdravstvenih usluga

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić najavljuje da će Fond zdravstvenog osiguranja finansirati 26 novih zdravstvenih usluga, koje će osiguranicima biti dostupne u zdravstvenim ustanovama Srpske.

Bogdanić: Neće biti povećanja plata u javnom sektoru

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić istakao je da je budžetom Srpske za 2018. godinu i svim programskim dokumentima predviđeno da u 2018. godini neće biti povećanja plata u javnom sektoru.

Olakšice privredi donose veće plate radnicima

BANJALUKA - Sve olakšice koje poslodavci dobiju u narednom periodu, a koje su usaglašene i uvrštene u nedavno potpisani memorandum između socijalnih partnera, nastojaćemo da prelijemo u povećanje plata radnicima, poruka je koju je danas poslovna zajednica RS poslala iz Banjaluke sa panela "Zajedno za jaču Srpsku".

Vlada Srbije donira 250 hiljada evra za Fond solidarnosti RS

BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić učestvovaće sutra u Banjaluci na donatorskoj večeri Vlade Republike Srbije na kojoj se prikupljaju sredstva za Fond solidarnosti RS za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu.

Cvijanović: Vlada će i u narednoj godini raditi na poboljšanju uslova za život

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović poželjela je građanima Srpske u narednoj godini sreću, zdravlje i profesionalne uspjehe, uz obećanje da će Vlada i ostale institucije raditi na stvaranju boljih uslova za život.

Reklame

Najčitanije