Vlada RS

Podrška privrednim subjektima koji imaju problem sa likvidnošću

BANJALUKA - Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević iskazao je spremnost za saradnju sa timom Svjetske banke na prevazilaženju problema u oblasti privrede i preduzetništva, kao i zajedničkim naporima za oporavak privrednih subjekata koji su ugroženi uticajem epidemije virusa korona na poslovanje.

Višković: Vlada će i dalje biti partner poslovnoj zajednici

JAHORINA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas na Jahorini da su Vladine mjere pomoći realnom sektoru u protekla tri mjeseca dale značajne rezultate i da će Vlada i dalje biti partner poslovnoj zajednici.

Pomoć za maj traži više od 2.600 firmi

BANJALUKA - Poslodavci u Srpskoj zatražili su do sada od Vlade RS da isplati minimalnu platu te doprinose i poreze za maj za skoro 8.000 radnika, a za te namjene iz republičkog budžeta potrebno je oko 4,50 miliona maraka.

Radnicima u zdravstvu biće produžen kolektivni ugovor

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske je na današnjoj 78. sjednici u Banjaluci prihvatila Informaciju o zahtjevu Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske o produženju roka važenja Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u oblasti zdravstva.

Rudić: RS za podršku privredi planira garancije za 238 miliona KM kredita

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske na današnjoj sjednici usvojila je Odluku o garantnom programu za podršku privredi za ublažavanje posljedica pandmije kovid-19 u Srpskoj.

BiH dobija depolitizovanu elektronsku javnu upravu?

BANJALUKA - Nakon što je i Vlada RS prošle sedmice usvojila Strateški okvir za reformu javne uprave, BiH je na putu da nakon nekoliko godina zastoja ispuni jedan od 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja EU o kandidaturi BiH za članstvo.

Vlada RS za besplatne udžbenike izdvaja tri miliona KM

BANJALUKA - Za besplatne udžbenike za sve učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola, te učenike od trećeg do devetog razreda koji su treće i svake naredno dijete u višečlanim porodicama Vlada Srske će za ovu godinu izdvojiti tri miliona KM.

Vlada RS usvojila informaciju o besplatnim udžbenicima za osnovce

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je danas na sjednici Informaciju o obezbjeđivanju besplatnih udžbenika za učenike osnovnih škola za školsku 2020/2021. godinu, saopšteno je iz Vlade Republike Srpske.

Radojičić: Četiri miliona KM od Vlade za saniranje posljedica epidemije

Grad BanjaLuka dobiće od Vlade RS četiri miliona KM od sredstava Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), izjavio je Igor Radojičić gradonačelnik Banjaluke tokom sjednice Skupštine grada.

Vlada RS o osiguranju u saobraćaju: Produžen rok za liberalizaciju

BANJALUKA - Prolongirani su utvrđeni rokovi za uvođenje djelimične i potpune liberalizacije cijena osiguranja od auto-odgovornosti za period od tri godine, nakon što je Vlada RS u petak utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju.

Najčitanije