Vlada RS

Vlada RS u skupštinsku proceduru uputila 93 zakona

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske uputila je u prošloj godini u skupštinsku proceduru 93 zakona, te 40 akata iz tematskog dijela Programa rada Narodne skupštine.

Za predstavništva Srpske u inostranstvu više od 4,5 miliona maraka

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske donijela je na današnjoj sjednici Odluku o rasporedu sredstava za finansiranje rada predstavništava Republike Srpske u inostranstvu za 2020. godinu, za šta se rasporđuje 4.800.000 KM

"U izvještaju SB UN posebno poglavlje o neustavnom djelovanju Incka"

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske će u narednom izvještaju Savjetu bezbjednosti UN posvetiti poglavlje neustavnom i antidejtonskom djelovanju visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, kao i njegovom pasivnom odnosu prema vehabijskim i ekstremističkim pokretima u BiH, pišu "Večernje novosti".

Višković: "Bistrica" preuzeta da bi Kinezi završili projekat

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Rerpublike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je Srpska kupila većinski udio u hidroelektrani "Bistrica" Foča od preduzeća "Kaldera" iz Laktaša kako bi realizaciju tog projekta nastavili kineski investitori sa kojima je potpisan ugovor.

Višković: Pacijenti iz Srpske neće biti stranci u Srbiji

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da će građani Srpske od naredne godine u bolnicama i kliničkim centrima Srbije biti tretirani kao domaći pacijenti, čime će se stvoriti značajne uštede u zdravstvenom sistemu Srpske.

Ugovorene investicije od 519 miliona KM

​BANJALUKA - Vlada Republike Srpske utvrdila je na današnjoj sjednici Prijedlog programa javnih investicija Republike Srpske za period 2020-2022. godina, kojim su ugovorene investicije u iznosu 519 miliona KM.

Kasipović: Potrebna reforma pravosuđa

BANJALUKA - Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović rekao je u Narodnoj skupštini da je potreban novi zakon o Visokom i sudskom tužilačkom savjetu (VSTS) BiH, drugačiji izbor sudija i tužilaca, kao i uređivanje pitanja njihove disciplinske odgovornosti.

Višković: Srpska funkcioniše i kad je blokiraju

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je Srpska uprkos opstrukcijama i blokadama ostvarila dobre rezultate u godini na izmaku i poslala snažnu poruku svima u BiH i međunarodnoj zajednici da je i u stanju pritisaka sve uspješno prebrodila i ispunila svoje obaveze.

Vlada Srpske donira 100.000 KM za akciju "S ljubavlju hrabrim srcima"

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je Srni da je Vlada na posljednjoj sjednici donijela odluku da donira 100.000 KM za akciju "S ljubavlju hrabrim srcima".

Višković: Za snimanje filma o proboju koridora odobreno 100.000 KM

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas Srni da je Vlada odobrila 100.000 KM za podršku snimanju dokumentarno-igranog filma o proboju koridora kroz Posavinu.

Najčitanije