Vlada RS

"Biće dovoljno brzih testova na kovid za zdravstveni sektor RS"

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da će Vlada u narednom periodu obezbijediti dovoljne količine brzih testova na virus korona za zdravstveni sektor u Srpskoj.

Još 23 miliona evra za oporavak privatnih firmi

BANJALUKA - Za oporavak privatnih preduzeća u Srpskoj planirano je dodatnih oko 23 miliona evra.

Vidović: Budžet Srpske stabilan, obaveze se redovno izmiruju

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je danas u Banjaluci da je budžet Republike Srpske stabilan, da se sve obaveze iz budžeta redovno izmiruju i da će tako ostati do kraja godine.

Vlada RS utvrdila način funkcionisanja slobodnih zona

Vlada Republike Srpske utvrdila je danas Nacrt zakona o slobodnim zonama Republike Srpske, kojim se uređuje pravni okvir za uspostavljanje i funkcionisanje slobodnih zona u Republici Srpskoj.

Oko 359.000 KM za zbrinjavanje radnika "Unisa"

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je Informaciju o zbrinjavanju radnika u privrednom društvu "UNIS-Fabrika cijevi“ a.d. Derventa "u stečaju".

Šest miliona više za zapošljavanje u RS

BANJALUKA – Vlada RS je povećala izdvajanja za podršku zapošljavanja, a posebno boračke populacije i mladih sa 10,9 miliona maraka na 16,9 miliona, rekla je Mira Vasić, pomoćnica ministra rada i boračko-invalidske zaštite RS.

Revizori: Loše kontrole u ministarstvima, zapošljavanje mimo propisa

BANJALUKA - U izvještaju o konsolidovanom budžetu RS za prošlu godinu brojne budžetske stavke pogrešno su iskazane, dio službenika zaposlen je suprotno zakonskim propisima, a preporuke iz prethodnog izvještaja nisu implementirane, zaključili su revizori, koji su ovom izvještaju dali mišljenje s rezervom.

Dodatnih 3,4 miliona KM za nabavku dezinfikacionih sredstava za škole

Banjaluka - Vlada Srpske obezbijediće dodatnih 3.412.000 KM za potrebe prvog polugodišta nove školske godine, a koje će Ministarstvo prosvjete i kulture distribuirati školama, kako bi nabavile potrebne količine dezinfikcionih sredstava.

Vlada RS ulaže milione u Zavod "Dr Miroslav Zotović" i Srpske Toplice

BANJALUKA - Vlada RS će uložiti deset miliona maraka za kapitalne investicije u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Dr Miroslav Zotović i Banjsko rekreativni centar Srpske Toplice, dok je ukupna vrijednost investicije 25,15 miliona maraka, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću nakon sjednice Vlade.

Višković: Očuvanje zdravlja građana zajednički cilj

TESLIĆ - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Tesliću da je zajednički cilj svima u Srpskoj da se sačuva zdravlje građana i što se više uspije u tome, jednog dana kada se sve ovo okonča, biće veće šanse da Srpska bude spremnija za nove izazove i novi razvoj na kojem nas je pandemija zaustavila.

Najčitanije