Vlada RS

Vlada Srpske pokrenula nabavku osnovnih životnih namirnica

Vlada je pokrenula nabavku osnovnih životnih namirnica. Za Srpsku je najvažnije da lanci snabdijevanja budu otvoreni, jer novca u budžetu ima, kaže premijer Radovan Višković.

Vlada RS želi regulisati korištenje digitalne imovine

​BANJALUKA - Vlada RS predložila je izmjene zakona o platnom prometu s ciljem smanjenja troškova bankarskih transakcija za socijalne kategorije.

Višković: Bašić bio policajac i čovjek za primjer

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je danas telegram saučešća porodici načelnika Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor Radenka Bašića.

Vlada RS traži da se zabrani izvoz trupaca iz BiH

​BANJALUKA - Vlada RS usvojila je Informaciju o potrebi uvođenja mjere zabrane izvoza trupaca iz BiH, te traži od Savjeta ministara BiH da se zabrani izvoz šumskih drvnih sortimenata u cilju razvoja domaće drvoprerađivačke industrije.

Šta se navodi u uredbi Vlade RS o koroni

BANJALUKA - Novom uredbom, koju je Vlada Republike Srpske donijela danas na osnovu preporuka Republičkog štaba za vanredne situacije, ukida se nošenje maski i distance u školama, visokoškolskim i vaspitno-obrazovnim ustanovama, saopšteno je iz Vlade Republike Srpske.

15 miliona KM za nabavku pšenice, ulja, šećera

BANJALUKA, PRIJEDOR - Iako će Vlada Republike Srpske interventno nabaviti određenu količinu osnovnih životnih namirnica, za šta će biti izdvojeno oko 15 miliona KM, iz udruženja za zaštitu potrošača ističu da je ova mjera zakasnila te da je ovo neki vid "gašenja požara".

Vlada Srpske nabavlja osnovne životne namirnice i naftu

BANJALUKA - Vlada RS odlučila je da nabavi određeni iznos osnovnih životnih namirnica zbog trenutne situacije, rekla je danas Suzana Gasić, ministarka trgovine i turizma RS i dodala da na tržištu nema nestašice.

Vlada RS preuzima vlasništvo nad Sberbankom, novac siguran

BANJALUKA – Sberbank Banjaluka će od narednih nekoliko dana funkcionisati kao banka pod novim imenom u vlasništvu Vlade RS, a depoziti građana su sigurni, poručeno je nakon sastanka u Vladi RS koja je posvećena mjerama nakon što su EU i SAD uveli sankcije ruskim bankama koje posluju u Evropi.

Vlada odobrila 150.000 KM Bileći za otplatu duga struje, Vujović: Značajna pomoć

BILEĆA - Načelnik opštine Bileća Veselin Vujović izjavio je Srni da će finansijska pomoć u iznosu od 150.000 KM koju je danas ovoj lokalnoj zajednici odobrila Vlada Republike Srpske biti iskorištena za otplatu dijela duga prema "Elektroprivredi Srpske" za električnu energiju.

Rastoka smijenjen zbog presude UniCredit banci teške 256 miliona KM

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske razriješila je Radu Rastoku, dužnosti direktora Agencije za bankarstvo Republike Srpske, a jedan od razloga je i taj što Vladu Republike Srpske nije obavijestio o sporu koji je UniCredit banka izgubila od kompanije Bitminer Factory.

Pašalić: Vlada RS odvojila 10 miliona KM za poljoprivrednu proizvodnju

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske danas je usvojila i odvojila 10 miliona KM za poljoprivrednu proizvodnju, i to su sredstva iz Kompenzacionog fonda, rekao je na konferenciji za novinare Boris Pašalić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

Vlada RS se zadužuje da Kinezi grade

BANJALUKA, TREBINJE - "Elektroprivreda Republike Srpske" uzeće kredit od 30 miliona maraka da plati dug za struju koji ima prema "Hidroelektranama na Drini", a potom će taj novac iskoristiti za dokapitalizaciju i izgradnju hidroelektrane Bistrica. U pitanju je hidroelektrana koju gradi Kineska nacionalna aerotehnološka kompanija za međunarodni inženjering (AVIK).

Vlada dala saglasnost na Nacrt zakona o VSTS Republike Srpske

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske danas je dala saglasnost na Nacrt zakona o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu Republike Srpske koji su joj dostavili poslanici vladajuće koalicije, potvrđeno je za "Glas Srpske" iz Vlade RS.

Višković: Vlada će nastaviti da pomaže povratničke opštine u FBiH

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković danas je dao podršku načelniku opštine Drvar Dušici Runić i istakao da će Vlada nastaviti na pomaže opštine u Federaciji BiH u kojima živi većinsko srpsko stanovništvo.

Vlada RS povećala visinu osnovice za obračun boračkih primanja

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske donijela je odluku kojom se za četiri odsto povećava osnovica za obračun primanja za ovu godinu predviđenih Zakonom o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca odbrambeno-otadžbinskog rata, u odnosu na osnovicu po kojoj je korisnicima prava vršen obračun ovih primanja u prethodnoj godini.

Najčitanije