Vlada RS

Višković: Želimo da se u Srpsku ulaže iz ekonomskih razloga

ZRENJANIN - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je večeras u Zrenjaninu da je interes Republike Srpske da investitori iz Srbije što više ulažu u Srpsku kako bi ona povećavala broj zaposlenih, ali i da privrednici iz Srbije imaju profit i korist od toga.

Ministarstva Srpske da analiziraju prenos nadležnosti na nivo BiH

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je danas zaključak kojim od svih ministarstava traži da analiziraju i identifikuju nadležnosti prenesene na nivo BiH na neustavan način ili međuentitetskim sporazumom, kao i efekte na taj način prenesenih nadležnosti i rad institucija i organa formiranih usljed prenošenja nadležnosti i o tome sačine informaciju.

Vlada RS pregovara sa "Avikom" o izgradnji HE "Bistrica"

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da za sada Vlada Srpske kupuje 51 odsto kapitala Hidroelektrane (HE) "Bistrica" od kompanije "Kaldera" iz Laktaša, te da nije siguran dokle se došlo kada je riječ o kupovini ostatka vlasništva.

Vlada Srpske utvrdila pravo na materinski dodatak za sve nezaposlene porodilje

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske utvrdila je danas Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dječjoj zaštiti.

Vlada RS u izvještaju UN: Međunarodna zajednica oštro da osudi deklaraciju SDA

BANJALUKA - Međunarodna zajednica treba oštro da osudi zapaljivu i ekstremističku deklaraciju SDA koja poziva na ukidanje dejtonske strukture u korist unitarne BiH, navodi se u 22. Izvještaju Vlade Republike Srpske upućenom Savjetu bezbjednosti UN.

Izvještaj Vlade RS: OHR konačno treba da zatvori svoja vrata

BANJALUKA - Kancelarija visokog predstavnika (OHR) treba da se odrekne nelegalnih "bonskih ovlaštenja" i zatvori svoja vrata, poručuje se u 22. izvještaju Vlade Republike Srpske upućenom Savjetu bezbjednosti UN.

Vlada RS zatražila provjeru 30 diploma

BANJALUKA - Oko trideset diploma osoba zaposlenih u javnoj upravi Republike Srpske dostavljeno je Prosvjetnoj inspekciji kako bi se provjerilo da li su validne, saznaju "Nezavisne".

Vlada RS će obezbijediti 1.350.000 KM za doprinose demobilisanim borcima

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske je na današnjoj 44. sjednici u Banjaluci prihvatila Informaciju o ostvarivanju prava na penzijsko i invalidsko osiguranje demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske u periodu od 01.01.1996. godine do 29.09.2000. godine.

Izvještaj Vlade RS: Visoki predstavnik i dalje koristi diktatorska ovlašćenja

BANJALUKA - Određeni elementi u međunarodnoj zajednici ne shvataju značaj dejtonskih načela za buduću stabilnost i uspjeh BiH i nastavljaju da podrivaju dejtonsko uređenje, a visoki predstavnik i dalje prisvaja diktatorska ovlašćenja koja su suprotna njegovim striktno definisanim odgovornostima iz Aneksa 10 Dejtonskog sporazuma, ističe se u uvodnom dijelu 22. Izvještaja Vlade Republike Srpske.

Vlada RS uputila 22. Izvještaj Savjetu bezbjednosti UN

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je 22. Izvještaj Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija koji je, u ime Republike Srpske kao potpisnice svih aneksa koji čine Dejtonski sporazum, uputio predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković generalnom sekretaru UN i zemljama članicama Savjeta bezbjednosti.

Najčitanije