Vlada RS

Vlada uložila značajna sredstva u razvoj opštine Šipovo

BANJALUKA - Vozači u Republici Srpskoj od danas će moći saobraćati novim rekonstruisanim i asfaltiranim dijelom puta u mjestu Kozila opština Šipovo u dužini od 4,4 kilometra.

Vlada RS dala saglasnost da se austrijskoj kompaniji otpiše 153.497 KM

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske dala je saglasnost Ministarstvu saobraćaja i veza RS da austrijskoj avio-kompaniji "Austrojet" otpiše 153.497,88 KM duga koji je nastao 2008. godine, jer su iscrpljene sve pravne mogućnosti za njegovu naplatu.

Nerazvijenim opštinama Srpske značajna podrška

BANJALUKA - Na osnovu odluke Vlade Republike Srpske o sufinansiranju projekata nerazvijenih i izrazito nerazvijenih opština, Lejla Rešić, ministarka uprave i lokalne samouprave RS, potpisala je danas ugovore s načelnicima opština Jezero, Trnovo, Petrovo i Novo Goražde o sufinansiranju projekata ovih jedinica lokalne samouprave. Ovom događaju je prisustvovala i predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović.

Vlada Srpske o mogućim intervencijama u vezi sa cijenom goriva

BANJALAKA - Vlada Republike Srpske trebalo bi da na današnjoj sjednici razmatra Informaciju Ministarstva trgovine i turizma u vezi sa cijenom goriva i eventualnim intervencijama u tom smislu.

Vlada RS utvrdila Prijedlog zakona: Amnestija i za lica koja nisu upućena na izdržavanje kazne

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske utvrdila je na današnjoj sjednici Prijedlog zakona o amnestiji, po hitnom postupku, kojim se predviđa davanje amnestije licima koja se na dan njegovog stupanja na snagu već nalaze na izdržavanju kazne zatvora, kao i osuđenim licima koja još nisu upućena na izdržavanje kazne.

Šest miliona KM za socijalno zbrinjavanje radnika

BANJALUKA - Budžetom za ovu godinu za Program socijalnog zbrinjavanja radnika u Republici Srpskoj koji su procesom privatizacije, stečaja i likvidacije preduzeća ostali bez posla planirano je šest miliona KM, dok će za otpremnine biti izdvojeno 1.968.000 KM.

U Švajcarskoj predstavljen potencijal Srpske

BANJALUKA - Delegacija Vlade Republike Srpske predstavila je danas u Cirihu potencijale Republike Srpske i istakla da je Srpska prepoznata kao dobar domaćin i pouzdan partner, u šta su se uvjerili i investitori iz Švajcarske kroz ranija ulaganja.

Ukupna industrijska proizvodnja u RS veća za 3,4 odsto

BANJALUKA - Ukupna industrijska proizvodnja u Republici Srpskoj u periodu januar-mart veća je za 3,4 odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok je u martu ove u poređenju sa istim mjesecom lani veća za 6,3 odsto, navedeno je u informaciji o statističkim pokazateljima stanja u oblasti prerađivačke industrije i njihovom kretanju za prva tri mjeseca 2018. godine, koju je danas prihvatila Vlada Srpske.

Vlada RS utvrdila Prijedlog zakona o zaštiti žrtava ratne torture

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske danas je utvrdila Prijedlog zakona o zaštiti žrtava ratne torture, kojim se uređuju uslovi i postupak za priznavanje statusa i prava žrtava ratne torture kao posebne kategorije civilnih žrtava rata, rekao je ministar rada i boračko-invlidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović.

Velik dio šuma u RS i dalje pod minama: Vlada nabavlja mašinu za deminiranje

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske zadužila je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i "Šume Republike Srpske" da obezbijede nabavku mašine i opreme za deminiranje šuma i šumskog zemljišta.

Najčitanije