Vlada RS

Izvještaj Vlade RS: Dejtonski sporazum mora biti sproveden doslovno

BANJALUKA - Dejtonski sporazum mora biti sproveden doslovno da bi BiH ostala stabilna i napredovala, navodi se u drugom poglavlju 25. izvještaja Vlade Republike Srpske Savjetu bezbjednosti UN.

Izvještaj Vlade: RS će svim sredstvima štititi sprovođenje Dejtona

BANJALUKA - U uvodnom poglavlju 25. izvještaja Vlade Republike Srpske Savjetu bezbjednosti UN naglašeno je da će Srpska nastaviti da se svim političkim i pravnim sredstvima zalaže za poštovanje, sprovođenje i zaštitu Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Visoki predstavnici podrivali napredak BiH

BANJALUKA - Prema Aneksu 10 Dejtonskog sporazuma, visoki predstavnik treba pomagati stranama u njihovim naporima i pomagati u rješavanju bilo kakvih poteškoća koje nastanu u vezi s civilnim sprovođenjem Dejtonskog sporazuma. Tokom godina visoki predstavnici uporno su ignorisali ovaj mandat i, u stvari, podrivali stabilnost i napredak BiH.

Vlada RS usvojila uredbu: Uplata doprinosa onima koji nisu radili

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je danas Uredbu o dodjeli sredstava za saniranje posljedica pandemije virusa korona za mart ove godine, rekla je ministar trgovine i turizma Suzana Gašić.

Kompenzacioni fond odobrio skoro 8,5 miliona KM za nabavku dodatnih vakcina

BANJALUKA - Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske je na današnjoj sjednici odobrio 7.257.600 KM bez PDV-a, a 8.491.392 KM sa uključenim PDV-om, za nabavku dodatnih 160.000 doza vakcina protiv virusa korona za vakcinaciju 80.000 građana.

Jednokratna pomoć Vlade za socijalno ugrožene i nezaposlene borce

BANJALUKA – Tekući javni poziv za novčanu pomoć kategoriji socijalno ugroženih boraca odnosi se isključivo na socijalno ugrožene, nezaposlene borce od prve do pete kategorije, mlađe od 60 godina.

Vlada će obezbijediti dodatna sredstva podrške poljoprivrednicima

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić izjavio je danas u Gradišci da će Vlada Srpske, u dogovoru s poljoprivrednim proizvođačima, obezbijediti dodatna sredstva podrške domaćoj proizvodnji.

Vlada RS usvojila strategiju razvoja malih i srednjih preduzeća

Vlada Republike Srpske usvojila je Strategiju razvoja malih i srednjih preduzeća za period 2021-2027. godina, koja je predviđena Akcionim planom za realizaciju mjera Vlade za ovu godinu.

Ministarstvo trgovine i turizma RS odbacuje optužbe Udruženja HoReCa

BANJALUKA - Ministarstvo trgovine i turizma RS odbacuje navode predstavika Udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma Republike Srpske HoReCa RS kojima optužuju Republički štab za vanredne situacije i Vladu RS za nepoštovanje postignutih dogovora i zanemarivanje zahtjeva upućenih od strane predstavnika privrednih subjekata iz ovog sektora, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Višković: Vlada će nastaviti pomagati privrednicima kojima je onemogućen rad

BANJALUKA - Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske, istakao je da će Vlada svojim mjerama nastaviti da pomaže poslovne subjekte kojima je onemogućen rad u skladu sa zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije, saopšteno je iz Vlade RS.

Najčitanije