Vlada RS

Višković: Budžet za 2021. biće budžet štednje institucija Srpske

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da bi budžet za 2021. godinu trebalo da bude budžet štednje institucija Republike.

Vlada RS utvrdila nacrt zakona o studentskom standardu

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske utvrdila je na današnjoj sjednici Nacrt zakona o studentskom standardu, s ciljem stvaranja jednakih uslova i šansi za sve studente u Srpskoj.

Vlada RS otvorila Viber zajednicu s informacijama o pandemiji

BANJALUKA - Biro za odnose s javnošću Vlade Republike Srpske otvorio je Viber zajednicu s informacijama u vezi s pandemijom virusa korona u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Vlade RS.

Razmatran zakon o oslobađanju poreza naslijeđene i poklonjene imovine

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske razmatrala je danas Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak, kojim se imovina stečena nasljeđem i poklonom oslobađa poreza na dohodak od kapitalnog dobitka.

Golić: Vlada RS će u školu u Gacku uložiti više od 570.000 KM

GACKO - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je danas da će Vlada Republike Srpske uložiti više od 570.000 KM u objekat Osnovne škole "Sveti Sava" u Gacku.

U Vladi RS sastanak o kadrovskim pitanjima

BANJALUKA - U Administrativnom centru Vlade Republike Srpske danas je održan sastanak predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, predsjednika Vlade Srpske Radovana Viškovića, srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača i savjetnika srpskog člana Predsjedništva Slavka Mitrovića.

Dodijeljena koncesija za izgradnju solarne elektrane "Trebinje 1"

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske je današnjoj sjednici donijela Rješenje o dodjeli koncesije za izgradnju i korišćenje solarne fotonaponske elektrane "Trebinje 1" na području grada Trebinje i dala saglasnost na potpisivanje ugovora o koncesiji za predmetnu solarnu elektranu.

Vlada RS: Potrebno uvođenje novog sistema fisklizacije

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je danas, na 90. sjednici u Banjaluci, Informaciju o potrebi uvođenja novog sistema fiskalizacije u Republici Srpskoj.

"Biće dovoljno brzih testova na kovid za zdravstveni sektor RS"

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da će Vlada u narednom periodu obezbijediti dovoljne količine brzih testova na virus korona za zdravstveni sektor u Srpskoj.

Još 23 miliona evra za oporavak privatnih firmi

BANJALUKA - Za oporavak privatnih preduzeća u Srpskoj planirano je dodatnih oko 23 miliona evra.

Najčitanije