Vlada RS

Savez sindikata RS: Dogovor između Vlade RS i Unije poslodavaca neprihvatljiv

BANJALUKA - Vanredna sjednica Predsjedništva Saveza sindikata Republike Srpske počela je danas i na njoj će se raspravljati o realizaciji dogovora između Unije udruženja poslodavaca i Vlade Republike Srpske.

Na spisku za interventne nabavke brašno, ulje, šamponi, nafta...

BANJALUKA - Planom interventnih nabavki za 2022. godinu, koji je u četvrtak donijela Vlada Srpske, obuhvaćeni su, između ostalog, prehrambeni artikli kao što su ulje, brašno, šećer, riža, so, palenta te konzerve hrane.

Višković: Vlada Srpske formiraće direkciju za investicije

BANJALUKA - Radovan Višković, premijer RS, najavio je će Vlada RS formirati direkciju za investicije.

Višković: Vlada čini sve da cijene održi pod kontrolom

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da Vlada Srpske čini sve što je u njenoj moći da održi pod kontrolom cijene energenata u Republici Srpskoj, uprkos njihovom divljanju na svjetskim berzama.

Đokić: Vlada Srpske će nastaviti da podržava energetski sistem

PALE - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas da će Vlada Republike Srpske nastaviti sa podrškom energetskom sistemu, pa tako i preduzeću "Elektrodistribucija" Pale koje je veoma značajno za Srpsku.

Vlada RS: Zolak obezbijedio građanima najskuplje lijekove

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske odbacuje neargumentovane tvrdnje pojedinih opozicionih partija o navodnom "kozmetičkom smanjenju" marže na lijekove, te ujedno poziva ove političke partije da, ubuduće, sve informacije oko cijena lijekova potraže kod institucije, nadležne za ovu oblast, dakle - Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH, navodi se u saopštenju Vlade RS.

Niže marže usporiće divljanje cijena u Republici Srpskoj

BANJALUKA, PRIJEDOR - Iako će Vlada RS na današnjoj sjednici reagovati na rast cijena i donijeti izmjene uredbe o maržama kojim je predviđeno njeno ograničenje za osnovne životne namirnice, sindikalci, ali i predstavnici potrošača u Srpskoj, poručuju da je ove mjere trebalo donijeti i prije nego što je enormno i nekontrolisano došlo do poskupljenja.

Vlada Srpske: Zolak da odgovori ko će snabdijevati bolnice u Srpskoj i FBiH kiseonikom

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske pozvala je danas direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva Aleksandra Zolaka da "jasno, nedvosmisleno, tačno i činjenično odgovori građanima u Republici Srpskoj ko je kontrolisao kvalitet kiseonika do marta 2021. godine u Republici Srpskoj" i da li je to činila Agencija na čijem je čelu.

Višković: Javnost će danas saznati svu istinu o kiseoniku

BANJALUKA - Vlada RS će tokom dana organizovati pres-konferenciju na kojoj će javnosti saopštiti sve činjenice u vezi s nabavkom kiseonika za zdravstvene ustanove u RS, rekao je Radovan Višković, predsjednik Vlade RS na Aktuelnom času Narodne skupštine RS.

Višković najavio krivične prijave zbog širenja panike

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković najavio je za sutra sjednicu Vlade o kiseoniku, te istakao da će, kada se dokaže da se u našim bolnicama koristi medicinski kiseonik, uslijediti krivične prijave zbog širenja panike među pacijentima i građanima.

Najčitanije