Vlada Republike Srpske

Vlada Republike Srpske smijenila pomoćnika ministra

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske na danas održanoj sjednici smijenila je Nikolu Kneževića sa mjesta pomoćnika ministra za resor uprave u Ministarstvu uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Vlada i Višković će podnijeti tužbu za klevetu protiv Vukanovića

BANJALUKA - Narodni poslanik Nebojša Vukanović iznio je netačne navode i neistine o prodaji hotela Košuta na Jahorini zbog čega će Vlada protiv njega podnijeti tužbu za klevetu, saopšteno je danas iz Vlade Republike Srpske.

"Navodno imenovanje Šmita - kršenje Bečke konvencije"

BANJALUKA - Navodno imenovanje njemačkog političara Kristijana Šmita kao visokog predstavnika u BiH predstavlja primjer grubog miješanja u unutrašnje stvari BiH, čime se krši član 41 Bečke konvencije o diplomatskim odnosima, navodi se u 26. izvještaju Republike Srpske Savjetu bezbjednosti UN.

Ekspertski timovi do 28. oktobra da pripreme prijedloge zakona

BANJALUKA - U Banjaluci je danas održana posebna sjednica Vlade Republike Srpske na kojoj je razmatrana usmena informacija o zaštiti ustavnih prava Republike Srpske, garantovanih Dejtonskim mirovnim sporazumom.

Vlada udaljila Mladena Gajića sa mjesta direktora dobojske bolnice

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske donijela je rješenje o udaljavanju Mladena Gajića sa mjesta direktora Bolnice "Sveti apostol Luka" Doboj zbog određivanja mjere pritvora, potvrđeno je Srni u Vladi Srpske.

Višković sa Džuelom: Pozitivni ekonomski pokazatelji rezultat rada Vlade

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković istakao je danas da su sadašnji, izuzetno pozitivni ekonomski pokazatelji u Srpskoj, rezultat mjera Vlade u vremenu pandemije, čiji je cilj bio podrška zdravstvu i realnom sektoru.

Nova pomoć Vlade ugroženima u Kostajnici i Kozarskoj Dubici

Nakon novčane pomoći Vlade Srpske stradalim u zemljotresu u Kostajnici i Kozarskoj Dubici, stiže nova pomoć ugroženima.

Srpska uvodi nadzor nad javnim preduzećima

BANJALUKA - U sklopu programa fiskalne konsolidacije do 2023. Vlada RS planira formiranje Centralne jedinice za finansijski nadzor javnih preduzeća, s ciljem praćenja njihove efikasnosti, saopšteno je u Vladi RS nakon sjednice.

Vlada RS iz procedure povukla dva Nacrta zakona

BANJALUKA - Vlada RS na današnjoj posebnoj sjednici povukla je iz skupštinske procedure Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju krivičnih i prekršajnih sankcija RS i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudskoj policiji RS.

Vlada Srpske usvojila Program rada za 2021. godinu

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je danas na posebnoj sjednici Program rada Vlade za ovu godinu, koji predstavlja integrisane godišnje planove rada ministarstava i samostalnih republičkih uprava i upravnih organizacija.

Najčitanije